Thursday, May 31, 2007

Torsdagslistan

Dagens tråk
Måste ställa in kvällens akustiska rep, har webbjobb att göra som måste vara klart till imorrn...

Dagens fniss
Pejvans glada sms: Till Haaaavs jag styr min djärva lever...

Dagens längtan
Nu är det inte länge kvar tills semestertiderna börjar. Nästa lördag åker vi till Holland!
Åsse praliner förstås.

Och så är Cinderella-kryssningen bokad. 29 juni bär det av. Åååååå vad skoj det ska bli!
Jag kanske är jättebarnslig och superpubertal men jag TYCKER att det är skoj att åka iväg ett dygn och partaja med en kompis. Minusvuxenpoäng kanske, men då får det vara så. Hellre praktfull än präktig - och då menar jag egentligen inte praktFULL utan supersnygg!!!

Wednesday, May 30, 2007

Raksömmar, wreck-the-finlandsbåt och fult mode

Livet ska inte vara som en raksöm, kom Pejvan och jag fram till igår. Hellre som en hysterisk zick-zack-söm, gärna sydd av någon med lite halvdålig syn... och dålig koll på symaskinen *fniss*. Vad vi menar är nog att ingen av oss gillar när det blir för bekvämt. Lite intressant måste det vara...

Planeringen av wreck-the-finlandsbåt går framåt. Ska boka snart :-D. Spikade aktiviteter: bubbelpool, tax-free-shopping (vari även ingår att välja ny parfym åt varandra), dricka GT på burk, karaoke.

Och så till det gräsligt fula modet som just nu fullständigt svämmar över alla butiker: varför i HERRANS namn ska man ha empire/baby-doll-skärning för? Det finns ingenting som är så missklädsamt, utom när man är gravid. Nu får det istället till följd att ALLA ser gravida ut. De flesta killar jag pratat med tycker att det är skitfult. Som Yoakeem sa igår: om en smal tjej och en kraftig tjej sätter på sig likadana såna toppar ser dom ungefär lika stora ut. Bad deal for the skinny one typ... Jag vet inte huuur många empire-toppar jag har provat och ratat, men jag har ändå köpt två stycken eftersom det knappt finns nåt annat att köpa... Fast Pejvan hade en oerhört snygg och smart lösning på problemet: köp nåt empirigt och sätt ett brett skärp ganska högt upp, lite ovanför midjan typ, så ser det genast kanonbra ut!
På inköpslistan: breda skärp!

Livet - en raksöm? Nej tack

Det är allt jag har att säga just nu. Mera kommer imorgon. Jag lovar. ZZZZZZZZZZZ.

Grått

är det ute. Fast ganska varmt i alla fall, så jag tänker inte gnälla så mycket på vädret. Idag ska jag försöka låta bli att gnälla alls! :-D

Sitter på kontoret och skriver för brinnande livet, redigerar hjälpfiler och bilder. Längtar lite till tio-fikat, är hungrig! I eftermiddag ska jag klippa mig igen, nu är det alldeles för länge sen och håret har ballat ur för längesen... inte för att jag har råd egentligen men jag MÅSTE ju. Kan inte åka till Holland och gå på bröllop och se ut så här, det går inte! Det ser verkligen ut som att nåt obestämbart från yttre jymden har nödlandat på mitt huvud och sen dött en plågsam och dramatisk död. Gahhh. Mössa? Keps? Njaeee, inte riktigt min stil. Inte på jobbet iallafall.

Tuesday, May 29, 2007

Mina blommor...




De är ännu vackrare nu, när den ena liljan eller vad det nu är (jag och blommor hahaha) har slagit ut. Har experimenterat lite med min kamera och använt makroinställningen - är rätt nöjd måste jag få säga...

Tisdagslistan

Dagens tråk
Försäkringskassetanten... se nedan...

Dagens fniss
H hittar på frågor till tipspromenad på Sagas kalas: "Fråga: Hur vet man att kungen är hemma?
Ett av svarsalternativen: Kungen står på balkongen och pinkar på gamla tanter."
Ursprungligen var svaret att kungen står på balkongen och vinkar, men det här var ju mycket roligare. Hm. Hoppas man inte blir åtalad för det här nu bara. Kungahädelse???

Dagens längtan
Imorrn ska Pejvan och jag planera vår wreck-the-Finlandsbåt-kryssning i juni.

Tränat!

Ahhh. Äntligen blev det tid för träning. Tyvärr tog batterierna i min mp3-spelare slut efter halva tiden på löpbandet, guuuud så trist det är att träna utan musik... bläää. Men jag stod ut.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen jobba. Har allt möjligt att pyssla med idag, två hjälpfiler, bildredigering m m.

Måste ringa försäkringskassan också. Ska det verkligen vara så att det dras nästan 3000 på lönen för 2 vab-dagar, och det man får från f-kassan är 1200 kronor? Är det inte 80 % eller så man ska få i ersättning? Jag fattar ingenting. Har för mig att jag fick mer sist jag vabbade... Är sååå fattig den här eländiga månaden. Och vi som ska åka till Holland om 10 dar... Tur att jag har kurser att fakturera, annars vet jag inte hur det skulle gå.
____

Har nu pratat med f-kassan, och det är ju naturligtvis rätt. Jag ligger över den där gränsen förstås, men det visste jag ju redan. Men att det skulle bli SÅ mycket sämre hade jag inte riktigt fattat... jag kommer ALDRIG mer att vabba. Har inte råd att förlora flera tusen kronor. Rent krasst så loosar jag 100 kronor i timmen när jag är hemma med sjukt barn. Och så säger människan i telefon när jag blir lite upprörd att "ja, det beror ju på hur man prioriterar". Men hallå!!! Ska jag prioritera att gå till jobbet när jag har en son som har 40 graders feber??? Jag vet ju att det inte är hennes fel att reglerna är som dom är, men en del människor borde tänka innan dom pratar...

Monday, May 28, 2007

Sagas paket!

Det blev några stycken... och så fick hon ett stort paket som inte syns här, som innehöll hennes nya kompaktstereo. I övriga paket var det örhängen, kläder, Robyn-skiva och SIMS-spel, samt ett bokmärke.

Är apstressad idag, vet inte varför, jag bara känner att tiden inte räcker till...

Sunday, May 27, 2007

Stolt

Saga i sin gulsvartrandiga bortadräkt med 1:a-prisbucklan i Pingstcupen 07.

Jaaaaa! Bajens 96:or Vit

Dom vann heeela rasket! Såååå coolt! Pingstcupen alltså.... Pratade nyss med en stolt pappa som var lite tjock i halsen av glädjefnatt faktiskt... skoj. Nu väntar jag på att dom ska komma hem med indisk mat som ska plockas upp på vägen. Mums!

Mors dag...




Blev uppvaktad imorse med blombukett, jättefint kort som Saga gjort, och egenhändigt utstansade hjärtan i mörk choklad. Gulligt!

H är fortfarande kvar i E-tuna, Sagas lag spelar final just nu mot dödsfienderna Boo FF.... hoppas dom tar det! :-)Men det har varit en lååååång helg ensam med J, visserligen var H hemma igår men vi var så trötta så vi gick och la oss halv elva... pensionärsvarning hahaha.

Söndagslistan

Dagens tråk
Ekonomin. Suck. Har precis betalat räkningar. Man kan bli deprimerad för mindre. Hoppas f-kassan får tummen ur a***et och betalar ut mina vab-dagar snart...

Dagens fniss
Har varit flera, men jag kommer inte ihåg dom. Känner mig radiostyrd.

Dagens längtan
Vuxentid! Vuxentid! Vuxentid! Nuuuuuuuu!

Saturday, May 26, 2007

Åhhh tack gode gud pappan är hemma....

Ahhhhhh. Jag får 5 minuter minst för mig själv. Dom ska handla glass till efterrätt. Jag har beställt nån lyxglass med massa chåklaaaaa i.

Imorrn behöver han inte vara i Eskilstuna förrän vid ett-tiden. Beroende på hur det går för tjejerna kommer de hem som allra senast vid sju... :-(. Dom har förstås vunnit alla 4 matcherna idag, en vann dom med 17-1 *fniss*.

Nu ska jag bara laaaaata mig och imorrn är det Mors Dag och jag ser fram emot att slippa laga frukost *hihi*.

Mzchlööö...

Ja, så känner jag mig idag. Kom hem vid halvtolv-tiden ändå, men det blev mååånga öl.
Trevligt dock, med Mark och lillbrittorna m fl (bilden nedan)


Det dök upp två gamla bekanta igår också, min exmans bästa kompis med "ny" flickvän (sen två år ungefär), och min exmans gamla trummis... Här är ditt liv? Hm. Exmannen har köpt villa i Stuvsta och ska gifta sig i Thailand till hösten. Härligt att han äntligen känner att han kan gifta sig igen. Allvarligt, han var inte direkt sugen på att gifta sig med mig, det var inte riktigt hans grej, men jag tjatade väl tills han gick med på det... Och nu har det ju gått mer än 10 år sen skilsmässan, så det är på tiden!
Fick se bilder på exmannens kompis barn också, sist jag såg dom var den äldsta 3-4 år, som Jacob. Nu går han på gymnasiet och är längre än sin pappa. Jag blir lika förvånad varje gång... :-D.
Idag mår jag som jag förtjänar. Verkligen. Gahhh. Tur att J är nöjd med att titta på film och äta mackor ett tag. Sen ska vi gå ut och mata ankor och köpa lördagsgodis. Hoppas hvdvrkn går över tills dess...

Friday, May 25, 2007

Dagens fniss

Heliotropens kloka kommentar till mitt gnäll om umma futter:
Det bästa sättet att glömma alla dina problem är att gå i för trånga skor.
Basta :-D

Fredagslistan

Dagens tråk
Har precis släääpat tunnggga matkassar tre kvarter eftersom jag inte hittade nån parkeringsplats - det är städdag på Assessorsgatan idag, no parking mellan 9 och 15...
Har ont i både rygg och armar. :-(

Dagens fniss
Inget än så länge faktiskt.

Dagens längtan
Ikväll ska Loll och jag och ett gäng andra människor träffa Mark, vår ljudtekniker från St Donats i Wales, som är på besök i Stockholm! Blir skoj!

Thursday, May 24, 2007

Umma futter

Ajajajaj. Note to self: ha inte mockastövletter med 8 cm klack på årets hittills varmaste dag - det blir apvarmt och gör ooooont!!!! Gissa om det var en lättnad att ta av sig dojjorna! *phheeewwww*

Trevlig månadsmöte dock, med supergod mat (italienska pastasallader av olika modell) och iskall öl i generös mängd. Jag gick tio i sju för att lösa av mormor och morfar. Nu har jag äntligen läst för en övertrött J.

Ska jag nu pyssla eller titta på TV? Hmm.... CSI Miami börjar om 10 minuter.... jag tror det blir en kombination! *fniss*

Men gääääääsp!

Varför är jag så trött? Kanske för att jag har ätit riktig lunch idag.... sushi... fast jag drack en latte efteråt också, den borde ju ha hjälpt. Sitter på kontoret och är sååå seg. Får nog gå och hämta lite kontorskaffe och se om det hjälper... till råga på allt har jag sjuuukt ont i fötterna redan nu, envisades med att ha mina Lissabon-stövletter idag... brukar inte få ont av dom men hela trampdynan ömmar. Gahhh. Får nog smyga av mig dom under skrivbordet lite diskret om jag ska orka hela dan. Sen, när jag hämtat kaffe alltså hahaha, vägrar tassa omkring i strumplästen på kontoret....
-----
Sådärja. Hämtat kaffe och ett oerhört suuuurt grönt äpple. Fick nästan en chock när jag öppnade kylen, den är proppad med ÖL. Hihihi. Tyvärr kan jag ju inte stanna så länge efter månadsmötet idag, måste ju hem och lösa av barnvakterna...

Wednesday, May 23, 2007

Dagens fniss 2

Saga berättar om Heliga Birgitta i läxförhör inför historieprov. Hon berättar bland annat att Birgitta blev bortgift när hon var 13 med Ulfnånting, och dom fick många barn. Ulf dog när han var trettinånting, och då (paus) gjorde hon det där nunnegöret vadenuva... *fnitter*

Måste bara...

fylla i denna fantastiska enkät, hittad hos Helena, min chokladälskande vän...

Tio första:
Första bästa kompis: Issan (Elisabet Dahlgren i Umeå, var blev du av??)
Första bil: En Renault 5 - en stålmus, silverfärgad!
Första kärlek: Janne Lindberg i min klass i lågstadiet
Första husdjur: Katten Suzie
Första semester: Var på Mallorca med mina föräldrar när jag var 8.
Första jobb: Extrajobb i pappas motorcykelaffär, vika t-shirts med reklam på och stoppa i plastpåsar.
Första köpta skiva: Nån ABBA-skiva tror jag
Första riktiga kärlek: Kim
Första piercing: I örsnibbarna när jag var 10.
Första konsert: Siouxsie & The Banshees i Östra Gymnasiets Aula 1980 eller 1981.

Nio senaste
Senaste alkoholdrycken: Vin
Senaste bilfärd: Sickla Köpkvarter i söndags
Senaste filmen du såg: Deja Vú med Denzel Washington
Senaste ringda telefonsamtal: Maken
Senaste bubbelbadet: mycket länge sen.
Senaste spelade cd: Indigo Girls senaste
Senaste kyss: Av maken
Senaste gången du grät: 2 maj
Senaste måltiden: Fullkornsspaghetti och saffranskycklingröra med grönsaker

Åtta har du någonsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fastnat med blicken i någons urringning: Nej
Fått ditt hjärta krossat: Jajamensan
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Ja, tyvärr
Haft ett one night stand: Ja
Busringt till någon: Ja, men det var vääääldigt länge sen. Typ 1975 hahahaha

Sex saker du gjort idag:
1. Snoozat väckarklockan 3 gånger
2. Cyklat
3. Surfat och bloggat
4. Slagits med xml-kod
5. Åkt t-bana
6. Lagat mat

Fem favorit"saker" utan rangordning:
1. Min gitarr
2. Min familj och mina vänner
3. Mina scrap- och pysselprylar
4. Digitalkameran
5. Datorn

Fyra personer du kan berätta allt för:
Loll
Dani
Pejvan
Har ingen fler...

Tre val:Blått eller rött?
Rött
Sommar eller vinter?
Sommar
Choklad eller chips?
Choklaaaaaa

Två saker att göra innan du dör:
1. Stå på scen, solo eller med bandet, på Cirkus, i Stockholms häftigaste konsertlokal
2. Gå på mina barns bröllop (och böla som en gris, eftersom jag är så sjuuukt lättrörd)

En sak du ångrar:
Att jag inte tog chansen och åkte med Loll till Washington D.C. på audition när vi var uttagna som en av tio finalister till Lilith Fair 1998

Frestelse...

Nog för att det är jobbigt att fixa till detta varje morgon, men visst ser det rätt smarrigt ut?
Man kan ju fatta att barnen vill ha det... :-)



Onsdagslistan

Dagens tråk
Ingen rolig post idag heller :-(

Dagens fniss
Pejvan is back from the Äpple!!!

Dagens längtan
Praliner idag igen... ;-)

Tuesday, May 22, 2007

Omständliga morgonrutiner...

Pust vad vi har oss på morgnarna... sen i helgen när Jacob hittade vår batteridrivna lattevisp ska det skummas mjölk till oboyen... och HAN ska skumma den. Det kräver överinseende av en förälder eller storasyster, och det tar eeevigheter. Sen bröt han ihop över att han inte fick trycka UPP mackorna ur brödrosten, jag försökte förgäves förklara att de hoppar upp av sig själva... det blir fler och fler omständliga morgonrutiner som tar mer och mer tid. Vi får nog börja gå upp lite tidigare om man ska hinna allt... jag tycker nog att man får dra ner på mjölkskummandet på vardagsmorgnarna, ska försöka införa det, för det tar sån tiid och alla blir sena och stressade. Värst för Sagan, som är den enda som faktiskt har en exakt tid när hon behöver vara i skolan. H och jag kan ju flexa om vi inte har möten, tio minuter hit eller dit spelar inte så stor roll.

Idag är vädret bättre, fast blåsigt, men man blir glad av solen! Har vita jeans idag, ska försöka undvika att spilla kaffe eller annat på dem...

Hade kalligrafikurs igår, det var SÅ skoj, kände att det gick kanonbra. Åtta supermotiverade deltagare varav en vänsterhänt. :-). Måste nu bara komma ihåg att titta förbi och lämna in nyckeln idag, eftersom jag stängde och låste efteråt.

Min rygg är inget skoj just nu. Blä. Har nåt slags litet "slit" på ett ställe som fortplantar sig ner i vänsterbenet, känns som att nåt har fastnat liksom. Måste ta det lugnt. Men träna ska jag försöka göra lite försiktigt imorgon, för i helgen blir det NOLL träning. Saga spelar Pingstcupen i Eskilstuna, och ska sova över lördag-söndag. H ska skjutsa dit och hem, men kommer hem emellan. Det innebär att jag är ensam med miniterroristen både lördag och söndag. Fast vi ska nog ha det mysigt tror jag. Tänkte ta med honom ut och äta lunch nånstans på lördag faktiskt, eller fika - kanske till och med kan lyckas med en eftermiddagsöl på medis om vädret tillåter.

Måste köpa födelsedagspresenter till Saga, som fyller på måndag. Funderar på smycken, fina lite större örhängen i äkta silver, hon använder mycket sånt nu, och så kanske några kläder om jag hittar nåt. Och så har vi Sara och Therese som har 30-årsfest nästa helg, fast till dom vet jag redan vad det blir. Tänker dock inte skriva det här, ifall de tittar in... :-D

Ruggväder...

Råkallt idag. Burr. Igår var det stämma i brf Kniven - det var småtrevligt, några nya grannar dök upp och jag fick lite bättre koll på dem som bor i huset - eftersom vi bor på bottenvåningen har jag ingen aning om var folk bor, de bara försvinner uppåt liksom...

Ikväll är det kalligrafikurs på Skapa. Ska ev kolla på världsbästa Yonder efteråt, men vi får se om jag orkar, ryggen är lite ruppig just nu och jag brukar vara helt slut efter kurs...

Tisdagslistan

Dagens tråk
Vääääädret. Bluärk.

Dagens fniss
  1. Min arbetskamrat Per som blev så upphetsad över att se klänningsreportaget i dagens City så han spillde kaffe över hela fikabordet *hehe*.
  2. Mina översättningar av databasfelmeddelanden.... språkkänslan krullar sig. ("Posten är inte medlem av datasetet". )

Dagens längtan
Jag vill ha nya kläder... en masse! Är så less på allt jag har, tycker jag går i samma paltor jämt just nu. Jeans och svarta topar typ. Fast jag är så feg så jag köper aldrig nåt i färg heller...

Monday, May 21, 2007

Måndagslistan

Dagens tråk
Den här veckan är inget skoj... borta ikväll, borta imorgon och borta på torsdag. H är också borta ikväll och på torsdag... blir mycket barnvakt... på torsdag får mormor och morfar hämta på dagis, för vi har månadsmöte på jobbet - jag trodde det var nästa torsdag, men icke...

Dagens fniss
Diskussion vid tio-fikat om barns olika jobbiga åldrar. Skönt att det finns fler föräldrar på kontoret...

Dagens längtan
Var är mina roliga postpaket??? Väntar på massa skoj grejor som aldrig kommer...

Deja vú

Tjaaa... hade nog för höga förväntningar, tyckte den var halvseg... Denzel Washington är en underbar skådis, och historien är fantastisk, men jag kom på mig själv med att titta på klockan, och det är inget bra betyg....

Sov som en stock inatt, så skönt. Ikväll är H på styrelsemöte, vi har årsmöte i bostadsrättsföreningen och Saga ska vara barnvakt - Dani är upptagen och Joana är i Brasilien.
Det går nog bra tror jag. Men huga vad hon är tonårig just nu, Saga alltså.... hahaha det är skrattretande... hon är SÅ slö.... åhhhh, suck, stöööön, va jobbigt - ALLT är jobbigt .... och så kan hon liksom bara STÅ och stirra i fjärran... minns ganska väl när Lolls dotter Mira var i samma läge...

Köpte förresten inga träningsbyxor igår. Bestämde mig för att avvakta. Den här månaden är ekonomin en mardröm. CSN, bilreparation, stughyra i Tänndalen.... och så åker vi till Holland och man vill ju säkert shoppa lite där också... gahhhh!

Sunday, May 20, 2007

3,5-åring bortskänkes

Gahhhhh! Jag blir gaaaalen. Vilda unge. Idag är trotset på topp. När mormor och morfar var här och fikade for han runt som Findus, jag lovar. Det var roligt ett tag men när han började kasta både bullar, kakor och bilar omkring sig fick vi nog allihopa... *suck*.

Fast det blev bättre efter att H tagit barnen med sig ut på en cykeltur. Jag fick en lugn stund. Har hyrt film till ikväll när barnen sover, Deja Vú. Nu är H på Bleckan och ser bortamatch. När han kommer hem ska han lägga J. Jag ska få titta på Brothers & Sisters!

Saturday, May 19, 2007

Dagens fniss 2

Vad i helsekott är en "brödröst"? (nedan). BrödROST ska det vara förstås!

Shoppat

1 st brödröst
1 st ny trådlös telefon
1 kompaktstereo till Sagas rum (födelsedagspresent)
1 sims-spel t Saga (födelsedagspresent)

Varför är alla träningsbyxor så fula? Gahhh! Mina Adidas som jag köpte i januari har blivit för stora, de hasar ner över rumpan när jag tränar - inte snyggt och inte skoj! Men hallå, säckiga velourbyxor i nån konstig knä-längt med muddar? Nej tack. Har spanat in ett par på träningsshopen på Eriksdal som jag ska prova imorgon när jag går dit och tränar istället. Riktiga träningsbrallor i schysst material och med coola revärer på.

Lördagslistan

Dagens tråk
Åhléns, som smyghöjde priset på paraplyer på en tia medan jag var där och handlade. Sååå fräckt. Först kostade paraplyet 79 kr, sen när jag skulle betala satt en ny prislapp över den gamla med 89 kr på. Jag kunde faktiskt inte låta bli att fråga. Personalen stod och prismärkte om paraplyer för brinnande livet men påstod oskyldigt att de varit felmärkta. Mycket märkligt sammanträffande, eftersom det ösregnade ute. Det är väl möjligt att det var så, men det såg bara så himla fult och sniket ut...

Dagens fniss
Saga lär Jacob att säga "mök". Varför är det fortfarande så roligt med kiss- och bajshumor? Borde jag inte ha vuxit ifrån det?

Dagens längtan
Lööööön tack? Och mina f-kassepengar för mitt VAB:ande, var tog dom vägen?

Medispremiär

var det för H och mig igår - Dani var barnvakt, och vi gick och tog en öl först på Medis, sen käkade vi på Pig & Whistle. Därefter var det dags för en liten krogrunda: först Pet Sounds Bar, sen Momma och sist Sacre Coeur. På SC blev vi inte så långvariga, H hade värsta allergibesvären igår så vi gick hem. Det har kommit nån andra pollenattack tydligen. När vi kom hem gick han raka vägen i säng. Jag blev inte heller så sen, men det var skönt att vara uppe en liten stund alldeles ensam.

City-turen med J gick fantastiskt bra. Visst, det var mycket folk, men Stora Jacob promenerade duktigt hela vägen från Gamla Stan till Sergels Torg, och ville sitta på alla stenlejonen på Drottninggatan. Från Sergels Torg blev det vagnåkning in under fontänen och upp i Gallerian, där vi hittade 6 par strumpor, noggrant utvalda (randiga och med dödskallar på), och ett par Spindelmannen-solglasögon. Sen åkte vi t-bana till Skanstull och hämtade ut mitt Buzzador-paket med goodis! Ska testa Malaco-godis... ingen dum uppgift, väntar ivrigt på att det ska bli nån chåklaaatestning också *fniss*.
Efter pakethämtningen somnade J i vagnen, helt utmattad. När han vaknade bakade vi pepparkakor (fjärilar, tåg och älgar). Så allt gick som planerat och vi hade supermysigt!!!

Idag ska vi åka till Siba och försöka köpa oss en brödrost!

Thursday, May 17, 2007

Trött...

Undrar varför jag är så kvällstrött just nu? Två kvällar i rad har jag lagt mig jättetidigt... igår somnade jag framför TV:n i soffan före halvtio under CSI Miami.... känner mig så tråkig.

Idag följer J med H till jobbet, så jag får en ledig förmiddag. Ska hämta honom vid ett och promenera in till city och kolla lite i affärer - gahhh, jag bävar - city en klämdag med en 3,5-åring? Hur tänkte jag nu? Hahahaha. Men vi ska köpa nya strumpor till J och kolla på solglasögon. Det går väl så länge det går. När vi kommer hem ska vi baka pepparkakor. Ja, det har J bestämt. *fniss* Som i Pettsson.

Pysseltorsdag...

Jag har fått papperspyssla typ hela dan, OCH träna, medan H har suttit över 4 timmar i köket och lagat jeans... stackarna, han hinner verkligen aldrig gå och shoppa, han skulle behöva köpa både det ena och det andra... nu är han ute och springer och jag tar en liten välbehövlig paus.

Körde hårt på gymet trots ischias, gick 50 minuter på löpbandet och körde 3 set vardera mage och armar. Benövningarna struntade jag i pga ryggen - jag brukar göra så för att skona mig lite. Nu känns det som vanligt bättre...

Imorrn kväll ska Dani vara barnvakt. H och jag ska gå ut och ta ett par öl, ska bli jätteskoj! Kan inte minnas när vi var ute båda två, joförresten, det var den 24 februari på Lollans 50-årsfest... det är nästan 3 månader sen! Gahh vad tiden går.

Wednesday, May 16, 2007

Onsdagslistan

Dagens tråk
Dagis är stängt på fredag :-(. Och jag som skulle ha en ledig dag och bara göra ingenting. Suck. H måste jobba... får se hur vi löser det, ev kunde J följa med till H:s jobb ett tag, vore ju trevligt!

Dagens fniss
Se förrförra inlägget. Jag spred många glada fniss på kontoret idag när jag vb:ade länken till Mor Ritva-texten i alla fall!

Dagens längtan
Ikväll ska vi repa!! Yohooooo!

Och jag är så nöjd med min egenhändigt stämplade tröja, titta här!

Hahaaaa... jag har en hemlis... :-D

Igen... fast den här kommer jag att kunna avslöja om ett tag. Nu blir ni nyfikna va?

Tuesday, May 15, 2007

Sooool!

Vågar knappt skriva ordet, men *viskar* solen lyser... Jag blir såååå glad.

Borde väl ha cyklat idag men min ärvda cykel behöver finjusteras märkte jag efter gårdagens premiärcykeltur in till city - det känns ingen skillnad mellan ettan och tvåan, så jag får GÅ upp för minsta backe, det går såååå trögt :-(. Kan inte heller påstå att jag längtar efter att kasta mig ut i trafiken på Vasagatan varje dag i rusningstrafik. Särskilt på tillbakavägen är det livsfarligt - först går cykelbanan längs högerkanten av gatan, och sen helt plötsligt, lagom tills alla bilister ska svänga upp på Klarastrandsleden åt höger, ska man zick-zacka sig över till mittenfilen där cykelbanen fortsätter. Gahhhh!

Så jag åkte tunnelbana istället, lyxade och köpte en stor latte på 7-11, fick sittplats och kunde bläddra igenom City i lugn och ro. Skööönt.

Dagens första fniss
Jag läser högt ur DN, nomineringarna till Gulddraken:
- Pet Sounds bar är nominerade, vad kul!
Jacob:
- Får jag se på Pettsons bar???
Jojo, det vore nåt det... Pettsons bar med pannkakstårta och chokladpudding på menyn...

Misstänker att det blir fler fniss under dagen. Vi har långledigt efter idag, jobbar inte förrän på måndag igen, så stämningen är ganska god i vårt rum här på kontoret!

Jag är grymt avundsjuk på Pejvan, Maggan, Jocke och Jonas som är på väg till Det Stora Äpplet idag... *suck*. Men vänta bara, nästa sommar är det min och Lolls tur. Då bär det av på the Troublemaker Tour part 2... Kan inte riktigt fatta att det redan gått 10 år! Och bandet 10-årsjubilerar ju i år också - får fundera på den där festen vi har planerat att ha efter sommaren också...

Näe, det HÄR är dagens fniss...

Schlagervinnarlåten, nu i svensk översättning copyright digidiva och yoakeem....

Vårväder och cykeltur!

Äntligen lite schysst majväder! Cyklade in till city och lunchade med några pysseltjejer - ett mysigt avbrott i hemmajobbandet. Sen har jag suttit duktigt med min felmeddelandefil och mitt ena hjälpsystem.

Nu ska jag strax cykla och hämta kalaspuffen med min cykel, han ville inte cykla själv idag. H ska springa efter jobbet men före maten, så det blir middag lite senare ikväll.

Tisdagslistan

Dagens tråk
Hittade inga barnsolglasögon till J fast jag letade på flera ställen i city... :-(

Dagens fniss
Många fniss under pyssellunchen var det.

Dagens längtan
Jag är spelsugen! Hoppas det blir rep en kväll denna vecka!

Monday, May 14, 2007

Måndagslistan

Dagens tråk
Vääääädret... kändes som höst juh!

Dagens fniss
Jacob somnade direkt efter maten, han la upp armarna på matbordet, huvudet ovanpå och efter två minuter snarkade han. Vi trodde att han skojade först... fem över sex - nytt rekord. Han måste ha varit helt slut... H bar upp honom i sängen, varvid han vaknade och var rasande, men han lugnade sig och somnade om igen efter en stunds Pettson.





Dagens längtan
Jag ska träna imorgon bitti!!!


Tjohooo!

Ytterligare en fördel med att jag blev bortplockad ur HKV-projektet: jag slipper flytta till det s k annexet på Gärdet - jag får sitta kvar i vårt mysiga rum på Hälsingegatan. Såååå skönt.

Idag regnar det, trist... och jag måste gå från kontoret om drygt en halvtimme, vi har utvecklingssamtal med dagis klockan två. Hoppas på att kunna smita iväg osedd från samtalet så jag hinner hem och jobba en liten stund innan det är dags för hämtning...

Väntar på pengar för en faktura, gudarna ska veta att det behövs, ligger oroande mycket back på kontot redan, det är ju bara den 14... fast på fredag kommer väl barnbidraget vad jag vet. Frisörbesöket förra veckan grävde ju ett ganska djupt hål förstås...

H och jag ska försöka få barnvakt en kväll i helgen, det vore så skoj att gå ut bägge två och ta ett par glas. Han påminde mig häromdagen om att han inte varit på Pet Sounds Bar eller Sacre Coeur ännu - när han går ut blir det ju oftast i anslutning till jobbmöten och jobb i Gamla Stan, så dom brukar hamna på Wirströms... själv hänger jag ju mest på Söder. Fast nästa gång Pejvan och jag går ut får det bli Vasastan - man måste ju variera sig!

Nu är det bara drygt 3 veckor tills vi åker till Holland! Känns skumt att åka så tidigt på sommaren, fast skönt!

Måndagslistan kommer senare.

Sunday, May 13, 2007

Söndagslistan

Dagens tråk
Att jag inte har hunnit med nånting som jag tänkt idag, tiden bara flög iväg och plötsligt var klockan 18:22!!!

Dagens fniss
Jacob som försöker charma mig att få äta pizza till lunch inne i vardagsrummet. Han gör sin röst så len han bara kan och så ler han sitt allra snällaste leende och tittar under lugg. Går inte att motstå. Basta.

Dagens längtan
För femtielfte gången - var i helsekott är VÅREN???? Jag är trött på att frysa!! Jag vill ta fram mina snygga sommarkläder och sommarskor och inte gå och huttra hela maj!!!!

Söndag...

Jaha, vad säger man om ESC... inte förvånande kanske, att the Ark hamnade som de gjorde - glamrock går nog inte hem i Östeuropa... men vinnarlåten var bra tycker jag! Kristian Luuk var ju mer öknig än vanlig *hahaha*. Undrar om Astra kommer att reagera på kommentaren till ett av inslagen, när han sa att en person i inslaget testade ny medicin från Astra... *fniss*

Jag var helt sänkt igår, frös hela kvällen trots varm dusch, pizza och ett par glas vin... flyttade över till sängen under omröstningen och somnade efter ett tag.

I morse vaknade jag utvilad och travade iväg till gymet. Det var precis vad jag behövde! Nu pysslar jag lite här hemma, Jacob röjer järnet och river fram pryl efter pryl och jag går efter och plockar. H är på fotbollsmatch.

Saturday, May 12, 2007

Burr!

Har frusit hela dagen, stod 10-15 på Stuvsta Marknad, sålde verkligen inga mängder, det var dåligt med folk i ruggvädret. NU har solen kommit fram, typiskt... har ont i ryggen också efter att ha spänt mig i kylan, hade för lite kläder på mig.

Ikväll är det Melodifestivalen, det blir lite småskoj. Klockan är över halv sju och jag har inte börjat laga middag än, H springer. Vi har pratat om pizza ikväll, vore slött och skönt så slipper man bry sig...

Imorrn ska jag träna. Blir skönt för mina stela muskler, måste värma upp ordentligt bara.

Friday, May 11, 2007

Fredagslistan

Dagens tråk
Ingen barnvakt imorgon, så vi kan inte gå på Hillbilly & Bluegrass Night på Mosebacke :-(. Boooring.

Dagens fniss
Detta blogginlägg om hur härligt det är att vara finsk schlagerälskare

Dagens längtan
Jag ska åka 24-timmarskryssning med fantastiska Pejvan i slutet av juni. Stackars båt hahaha.
P.S. till Pejvan: det heter cuernos largos på RIKTIG spanska har jag tagit reda på! :-D D.S.

Struldagis...

Igår var det jag som strulade, hade missat att dom stängde fyra... det gör dom första torsdagen i varje månad, men igår var det ju egentligen ANDRA torsdagen i maj... fast förra torsdagen räknades på nåt sätt inte... Jaja. Det hade stått i veckobrevet men jag hade helt glömt bort det. Blev uppringd kvart över fyra, då var jag redan på väg så det var ingen katastrof.

I morse var det dagis som strulade - idag är det temaavslutning på hela skolan, och dagispersonalen var tydligen upptagen med att sätta upp partytält, så dagisbarnen skulle lämnas uppe i skolan, på stora sångsamlingen, vilket de minsta barnen vägrade. H fick stanna kvar extra länge men lyckades sen bli avlöst av Otis farmor, tack gulliga människa, så han kunde flytta bilen, som vi nu fått tillbaka efter service och slippa p-böter. Gahh. Undrar hur dom tänkte egentligen, eftersom hela dagispersonalen var upptagen med att bygga partytält och ingen tog emot barnen...???

H hämtade bilen i morse på Ford, vi har haft den på service. Ytterligare ett GAHHH. Servicen gick på över tio tusen :-(. Bromsarna var slut, och elfelet vi har haft med instrumenten visade sig kosta 4 500 att fixa... Suck. Men nu funkar allting, och jag kan åka till Stuvsta imorrn och stå på marknaden...

Fredagslistan kommer nog senare. Nu ska jag fortsätta slåss med stylesheets i Flare.

Thursday, May 10, 2007

Ny hårfärg

Har tillbringat en stund hos Bodil på hårgänget och äääääntligen blivit av med den gräsliga utväxten. Därtill fick jag mera mörkt och illigare röda och mörkare bruna slingor. Nöjd!

Nu behöver jag bara en liter-hink med ögonkräm för att kunna fortsätta se ut som 27. *haha* Det är dyyyrt att va snygg.

Dagens tråk
Vädret. Say no more.

Dagens fniss
Direktöversättning av "beat around the bush": beta runt busken. Copyright Andreas.

Dagens längtan
När ska nätets bästa digi-diva uppdatera sin blogg nästa gång tro? Detta kan bli mycket intressant.

Wednesday, May 9, 2007

Onsdagslistan

Dagens tråk
Saga har det jobbigt i skolan igen. :-( Det är två killar i hennes klass som är asbråkiga med alla och skapar skitdålig stämning, och lärarna säger att Saga och dom andra tjejerna ska "hålla sig undan". Jättebra lösning på problemet. Not. H ska på kvartssamtal i skolan nästa vecka.

Dagens fniss
Jag säger bara: OJ vad jag ville svara nåt RIKTIGT elakt idag när en person började en mening med "Ja, det var ju tråkigt att....". Men jag höll mig och höll god min, var t o m trevlig.

Dagens längtan
En särskild sorts ögongodis.

Vandalism

H ringde mig på förmiddagen och berättade att nån varit inne på hans jobb inatt och TOTALVANDAT överallt. Ingenting verkar vara stulet, men dörrar och skåp är typ söndersparkade och allt är upp- och nervänt. Fattar inte vem som skulle göra nåt sånt, men eftersom de inte varit inne i "larmfällorna" som finns luktar det typ insiderjobb. Och han behöver ju inte direkt MERA jobb just nu.... stackare.

Själv har jag varit på HKV en kortis och är nu på kontoret, ska ha möte med Martin efter lunch.
Är lite okoncentrerad idag känner jag, vet inte riktigt varför. Tror jag behöver gå och träna. Imorgon, imorgon!!!

Tuesday, May 8, 2007

Innekottar och utekottar...

I morse låg vi i sängen och lyssnade på radio. Jacob hade precis kommit över och låg och pillrade på min hand. På radio pratade Olle Garp om igelkottar. Plötsligt säger Jacob:
- Mamma har vi innekottar här?
- Igelkottar? Nej, inte inomhus.
- Nej, INNEKOTTAR... och utekottar....

Var får dom allt ifrån?

Först byta grejer, nu byta jobb???

Hittade en länk hos Pippilotter till ett test där man kan få reda på vilket jobb som passar en.
Så här blev mitt resultat:

Du är född fixare, med ett sinne för både detaljerna och helheten. Många skulle påstå att du är något av en trivselfascist, eftersom du brinner för att se till att alla är med på tåget och har roligt och riktigt trivs. Serviceminded är ett mildare uttryck för detta personlighetsdrag som karaktäriserar dig. Dessutom tycker du att människor är superkul. Du har så klart massvis med kontakter, vänner och bekanta. Och det är förstås människor och service du bör jobba med. Så vad faller sig mer naturligt än att söka sig till yrken inom turism för din del? Oavsett om du hamnar i Sverige eller utomlands kommer roligheter och galna upptåg alltid att prägla din tillvaro.

Hmmm... just nu trivs jag ju på jobbet, men det låter som att jag har hamnat lite fel minst sagt *frustar av skratt*.

Byta grejer...

Titta här... sånt snyggt halsband som är gjort bara för mig av duktiga Helena :-D.

Dagens fniss

Jag fick en present idag tillsammans med en layout jag fick publicerad i en brittisk scrapbookingtidning. Stickers med familjetema. Jättefina. På spanska. *vrider mig av skratt*

Glömde ju

berätta om Jacobs tandläkarbesök. Det gick väl sådär, han var jätteblyg och ville inte sitta själv i tandläkarstolen. Jag fick ha honom i knät. Tandläkaren var urgullig, en ung tjej, och hon fick titta på hans tänder i typ 10 sekunder. Haha. Det hon sa var att det är dags att sluta med nappen, men det visst vi ju redan. Jacob säger ju själv att han ska ge alla sina nappar "utom bilameppe" till kattungarna på Skansen i sommar. Och så ska han sluta med blöjor i sommar säger han. Det är mycket som ska hända...

Idag jobbar jag hemma. Ska fixa färdigt för överlämning av mina HKV-ärenden till mötet imorgon, och så fortsätta med min hjälpfil.

Och så kommer Helena hit och fikar i eftermiddag, vi ska byta pappersspill mot halsband. Bild kommer!!! På halsbandet alltså, inte spillet *haha*. Hon ville visst att jag skulle visa hur man färglägger med distresser också *stort asgarv*. Som om jag skulle vara nån expert... jag har mest tur faktiskt.

H ska hämta J på dagis idag. Skönt, för då kan jag jobba på. Får se om jag får ett ryck och går och tränar senare, det finns faktiskt ett pass jag skulle kunna gå på, ett basic step up klockan 16.30. Ska fundera på saken.

Monday, May 7, 2007

Dagens fniss 2

Har laddat ner lite låtar till min mp3 att ha på gymet när jag kör kondition. Gissa om jag fnissade när jag hittade en technoversion av Melissa Etheridge-låten Like the way I do.... hahahaha. Den MÅSTE jag bara ha.

Jag vill gå och träna nu!!! Men det blir nog inte förrän på torsdag tyvärr. Smockfullt i schemat. Om jag inte kan få H att hämta J så jag kan träna sent i morgon eftermiddag... fast då är det väl smockfullt på gymet istället...

Måndagskvällslyx

Barnen sover, maken är borta och mamman får titta i lugn och ro på både CSI N.Y. och nya Day Break.... man ska inte klaga.

Har haft en rätt bra dag idag. Barnen har varit snälla, jobbet gick bra. Det enda som inte uppfört sig är mitt hår, som plötsligt ser ut som nåt från yttre jymden som nödlandat på mitt huvud. Gahhh. Hoppas att det bättrar sig efter färgningen på torsdag. Tänkte inte klippa riktigt än, tycker längden är helt ok just nu. Men det är ju ett ENORMT lyxproblem.

Dagens längtan:
Ett tecken från ovan? *fnitter*

Dagens fniss

Listan kommer lite stötvis idag...

Dagens fniss
Man lär så länge man lever, eller
Man spär på så länge man har en lever.

Tack Andreas.

Sk*t också!!!

Jag har lyckats klanta bort senaste Indigo Girls-plattan.... *stööön*. Hade den vid datorn sist för jag la in den i min mp3-spelare, men nu hittar jag förstås bara omslaget.... gahhh va trist.
Letade ihjäl mig i går kväll och i morse men den är boooorta. Detta är den andra IG-platta jag lyckats sumpa, har bara omslaget kvar till Shaming of the Sun också. Och så har smarta städ-jag raderat låtarna ur mp3-spelaren OCH ur datorn. Hm. Så går det när man ska städa.

Sunday, May 6, 2007

Söndagslistan



Måste bara också få visa den här fina bilden på Jacob som tittar på ankorna i dammen.

Dagens tråk
Maj månad är för j'lig när det handlar om att vi är borta mycket på kvällarna... den här veckan som kommer är H borta måndag, onsdag OCH torsdag. Trist för Sagan, att det infaller på en av hennes veckor liksom...
Dagens fniss
Jacob som SPRINGER fram till ankorna vid dammen och skriker "HALLÅ ANKOR!". Ankorna springer iväg och plumsar ner i dammen. Jacob vänder sig om och tittar förtvivlat på mig:
- Mamma ankorna vill inte prata med mig!"
Dagens längtan
Den 9 juni ska vi åka till Holland på bröllop. Ska bli så härligt med en veckas semester tidigt på sommaren!

Lyxig söndag

Började dagen med att sova till klockan nio, sen gjorde jag amerikanska pancakes till familjen. H cyklade iväg och köpte lönnsirap för vår var slut. 50 pix för 2 dl kravmärkt äkta kanadensisk.... gahhh va dyrt men såååå gott.

Sen pysslade jag lite här hemma och lät pancakesen sjunka ner lite innan jag gick till gymet och tränade i två timmar. Därefter har vi varit ute i parken med barnen och ätit glass. So much for that workout hahahaha. Men det är så härligt väder ute, alla gick ut utan jackor, H har shorts och parken är full av picknickar och grillande kompisgäng.

Nu ska jag fundera ut vad det blir till middag idag.

Saturday, May 5, 2007

Dagens asgarv

Henrik Dorsin i Extra Extra som förklarar att han också har läst in talböcker, fast för hörselskadade. Skrikböcker. Hahahaha jag skrattar fortfarande.

Lördagslistan

Dagens tråk
Får ingenting gjort. Är megabakis. Inte skönt. Har noll tålamod med barnen.

Dagens fniss
H:s fantasi om att vi skulle flytta till Småland som pensionärer och bo nära en pappersindustri, och hur det varje dag skulle komma containervis med pappers- och scrapbookingprylar till mig. På semestrarna skulle vi åka på små charterresor och titta på orkidéer, annars skulle vi läsa böcker och lösa korsord. Hahahaha. Not.

Dagens längtan
Jag har så många hemligheter förstår ni, så ibland måste dagens längtan få vara hemlig. Så särskilt idag.

Dagens "men-vad-världen-är-liten"
En tjej som bor granne med oss i samma trapphus visar sig ha bott i Umeå, varit kär i Putte från Nasty Music, och umgås jättenära med en kille vars kompis jag var umgicks jättemycket med sista åren jag bodde i Umeå. Hennes kompis hade varit och hälsat på och sett mitt namn på dörren och känt igen det. Nu i helgen är han ute och seglar med min gamla kompis. :-D

Bränd ängel

Veckans kulturtips: Gå och se Bränd Ängel på Tantogården. Fantastiskt skruvat familjedrama med tät och överraskande intrig. Visas på Tantogården 4-20 maj. Biljetter köper man på Tantogården. Speltiden är en dryg timme, precis lagom!

En av skådisarna, vackraste Cecilia


Manusförfattare/regissören Richard Lidberg och skådisen Felix Gottvall.

Efter teatern blev det en liten Söderrunda, först Mommas och sen var vi på väg till Berlin. Utanför sprang vi på Michael Westerlund, så vi gick in där och tog ett glas till.

Nu blir det inget mera krogfestande för mig på ett tag, känner mig bra sliten. Idag städar vi och tvättar och tar det rätt lugnt. Är så tacksam för att barnen är lika morgonsega som jag. Fick ligga kvar i sängen till tio i morse, sen blev det frukost på färska muffins och croissanter, som H cyklade ner till 7-11 och köpte. Mums, men jeeezus vilken degbomb *fniss* Nåja, imorrn blir det bot och bättring med träning!!!

Friday, May 4, 2007

Fredagslistan

Dagens tråk
Jag fick inte visa min hjälpfil på projektmötet för 3 timmar gick åt till att prata om andra saker. Besvikelse... fast det blir väl fler tillfällen.

Dagens fniss
Jag skriver-å-klickar alldeles för fort som vanligt. Fnissar mest för att jag aldrig lär mig att tänka efter före.

Dagens längtor
1. På söndag ska jag gå och träna! Hurra hurra. Tror jag är tillräckligt frisk då. Ingen idé att planera in träning imorrn eftersom jag ska på teaterpremiärgrejs med Dani ikväll och det föreligger en viss risk att man är bakis igen imorgon.

2. På tisdag ska jag byta grejer med Helena!

3. På torsdag nästa vecka ska jag färga om håret - utväxten typ 3 cm ska boooort och nya röda slingor läggas i.

Thursday, May 3, 2007

Fredag igen

Jisses vad tiden går fort. Har haft en usel natt dock, ryggen var INTE på humör igår kväll, har kört lite hårt den här veckan. Fick ta dubbel dos värktabletter, vaknade ändå klockan tre och låg vaken... är lite groggy idag och misstänker att jag kommer att börja må illa lagom till mitt projektmöte när vi dessutom ska dema lite hjälpavsnitt jag har gjort.

Nå, skit samma. Stilpolisen F är på hugget idag. Varför, varför, varför har man en väska med halvlångt handtag om man tänker bära den hängande över underarmen så den hänger ner till knäna? Och förlåt, men det ÄR inte snyggt med dunväst och byxor i exakt samma material och färg. Skidoverall? I stan? Näe.

Fnissar fortfarande åt fjöshårig huvudfoting. Och i morse lärde jag Jacob att eskimåpussas. Han var jätteförtjust. Gullunge. Han börjar skaka på huvudet från sida till sida långt innan näsorna möts, det är helt bedårande...

Återkommer senare med fredagslistan. Känner mig babblig idag. Trots allt har det varit en bra vecka, om än lite väl händelserik - som den kinesiska förbannelsen ni vet, som först inte alls låter som en förbannelse: Må du leva ett intressant liv...

Dagens roligaste

fjöshårig huvudfoting

Appliceras med fördel på valfri person i omgivning som man inte tycker så bra om.

Den ni! :-D Copyright Pejvan förstås. Tack för uppmuntran, det behövde jag idag! Det är inte ofta jag går på Söders gator och skrattar högt för mig själv....

Torsdagslistan

Dagens tråk
1. Varför finns det ingen ångra-knapp i mailen? Ibland skriver-å-klickar jag fortare än jag tänker. Inte alltid så bra...
2. pandora.com kommer inte att funka i Sverige längre fr o m imorgon, pga att de inte har några gällande svenska licensavtal för musiken som spelas... och jag som var så glad! (Pandora är en sajt där man skriver in en låt man gillar och får förslag på annan musik i samma stil - otroligt ballt sätt att hitta nya band och artister).

Dagens fniss
Pejvans och min sms-konversation före lunch. Internhumor igen, men ack så skoj.

Dagens längtan
Sömn. Det blev sent igår, och kanske en eller möjligen en och en halv mellis för mycket. Gääääsp.

Wednesday, May 2, 2007

Utmanad...

Tre saker jag inte förstår:
- Folk som sätter sig på andra
- Matte och siffror (innnnnte min grej)
- Henrik Schyffert-humor

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
- Ett skavsårsplåster (oanvänt!) från scholl
- Min mp3-spelare
- Min stora ljusblå kaffemugg

Tre saker jag gör just nu:
- Hämtar mig efter dagens berg- och dalbana på jobbet
- Dricker kaffe
- Känner mig stressad för att jag snart måste rusa iväg och hämta på dagis

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
- Åka till New York igen med bara H.
- Se Indigo Girls live
- Se mina barn lyckliga

Tre saker jag kan göra:
- Virka
- Skriva
- Prata för mycket (hahaha)

Tre saker jag inte kan:
- Sy kläder
- Ta hand om blommor och växter
- Byta däck på bilen

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
- Indigo Girls
- Chrisse Thinzs
- Fray

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
- Dansa tango
- Nån form av databasprogrammering
- Holländska

Tre favoriträtter:
- Sushi
- Sesamkyckling
- Vad som helst på en kinesisk/indonesisk restaurang i Holland

Tre personer jag kastar handsken på:
- Pippilotter
- Anneli
- Laila

För övrigt en mycket konstig dag. Har blivit petad från mitt ena projekt på jobbet. Mest skönt, men lite trist med en så olycklig avslutning, har verkligen kämpat dubbelt så hårt som alla andra eftersom jag egentligen har fel kompetens för ett sånt uppdrag...

Nu ska jag hämta på dagis. Ikväll ska det drickas öl på Pet Sounds Bar med snällaste killkompisen Anders som jag känt i över 20 år! Det kan jag behöva efter en dag som denna!

Tuesday, May 1, 2007

Söndagslistan

Dagens tråk
Ingen på FBK har hört av sig om min middag som jag tänkte inkassera imorgon kväll :-(. Jag känner ju ingen i personalen där längre, så jag har ingen lust att gå dit på vinst och förlust... känns lite trist, för jag svarar ju alltid snabbt när dom vill nåt, och gör allt jobb inom en vecka. Men dom kan ju vara bortresta också.

Dagens fniss
Jacob: varför har Nalle Puh inga byxor? (han menar ballongen). Näe, det kan man ju fråga sig. Ballong-Nalle Puh har ingen tröja heller, bara en liten halsduk...

Dagens längtan
Praliner. Av alla möjliga sorter ;-D.

Valborg

Vi tog bussen till Gamla Stan, gick förbi slottet och hamnade hos Jalle och Pia på ett glas vin innan vi gick ner till Riddarholmen. Jacob fick glass och lekte med bilar hemma hos Jalle och Pia, samt dränkte Pias E.T. i glasskålen :-D.

Det var kallt i år på Riddarholmen, och en ovanligt liten brasa, men mysigt ändå. På väg hem köpte vi en jättestor Nalle Puh-ballong.

Idag sov vi lääääänge, till nio. Härligt. Jag är fortfarande halvrisig men börjar sakta känna mig lite bättre.
E.T. badar i glass

Jacob och Jacob busar


Finfin ballong