Friday, June 29, 2007

Fredagslistan

Dagens tråk
Hm. Få se nu. Näe, jag kan inte komma på nåt. Skulle väl vara vädret då möjligen, om man ska vara lite smågnällig.

Dagens fniss
Kommer nog under kvällen gissar jag. Fast jag ser nog ganska rolig ut alldeles själv när jag springer omkring i lägenheten (som är i konstant kaos just nu) och försöker komma på vad jag ska ha med mig för att vara borta i 23 timmar hahaha. Pannan ligger i djupa veck, tur att det finns anti-rynk-kräm i taxfreen.

Dagens längtan
En pralin tack!

Cykelolycka i rusningstrafik...

Gahhh! H ringde nyss, han har lämnat J på dagis. J åkte i barnsitsen på H:s cykel. Vid hotell Malmen hade en taxi dubbelparkerat i cykelbanan, och precis när H svängde ut öppnades dörrarna utåt och folk började kliva ur. Dörren träffade cykeln och H välte. *skrriiiik*

Det gick bra som tur var. J satt ju fastspänd i barnsitsen och hade sin sprillans nya cykelhjälm. Det blev ett litet märke på hjälmen bara. H klarade sig utan en skråma, så även cykeln. Men taxichaffisen fick sig en rejäl utskällning. J var förstås helt uppriven och skrek och grät och var jätterädd. Hu så läskigt!

Jag förstår mig inte på taxichafförer ibland, de verkar tro att de äger gator och vägar. Fast den här chaffisen kanske tänker sig för en extra gång innan han dubbelparkerar mitt på en cykelbana och släpper av folk...

På tal om nåt helt annat, hittade följande notis i DN idag:
Enda sättet att få fortsätta att röka på sin stampub i England från den 1 juli är att göra om puben till en ambassad. Således är en pub i Southampton numera diplomatisk utpost för den obebodda ön Redonda i Karibiska sjön. *fniss*

Thursday, June 28, 2007

Kaffe utan mjölk

Hm. Gillar inte att dricka kaffe utan mjölk, men vad gör man när kylen är tom på kontoret? Orkar inte riktigt gå och köpa heller, har inte tid. Önskar att vi hade en lite mer sofistikerad kaffemaskin, inte bara en termosbryggare. Men det lär man väl få se sig i månen efter. Har börjat lyxa var och varannan morgon på väg till jobbet och köpa med mig en latte från 7-11 att dricka på t-banan. *Mmmmmmm*.

Igår vann Hammarby över IFK Göteborg med 3-1. H var på matchen i regnet. Jag var hemma med J. Vi hade så mysigt. Lilla kalaspuffen. Det finns inget mysigare än att läsa för honom på kvällen och känna hur han blir varmare och varmare och tyngre och tyngre och höra hur han till slut börjar snarka små minisnarkningar.

Det har äntligen slutat regna. Skönt. Har en bättre hårdag idag också. Haha. Tänk att jag är så fåfäng, det är nästan larvigt.

Funderar på vad jag ska satsa på för kläder på partypåten. Klänning eller jeans o partytop? Är liiite sugen på min Kookaiklänning men misstänker att jag kommer att känna mig för uppklädd i den. Har ingen partytop som känns riktigt rätt heller. Hm. Känner ett köpbegär byggas upp hahahaha. Jag är helt omöjlig.

Wednesday, June 27, 2007

Info om Kungsan-konserten...

Jag har fått speltiden 20.00 den 16 juli på Stora Scenen i Kungsan. Varje akt har hela 12 minuter på scen - 3 låtar. Så var där i tid om ni inte vill riskera att missa mitt korta framträdande. Jag rekommenderar er att vara på plats redan 19.15 och lyssna på Jen, som är först ut, en oerhört duktig tjej! (Johan och jag lyssnade på låtar från hennes hemsida idag på jobbet. Själv har jag ju ingen egen hemsida för mina låtar eftersom jag inte har spelat in dom ännu, men det går att lyssna på lite Little Failures-låtar om man går in på vår hemsida, och klickar på "songs". Man behöver Real Player (gratis) för att lyssna, finns länk på låtsidan på vår sajt.

Hela spelordningen kommer jag att lägga ut när det närmar sig, det kan fortfarande bli förändringar gissar jag... :-D

Passar också på att puffa för min bandhövdingkollega Lolitas lunchkonsert i Kungsan nu på måndag den 2 juli kl 12.15, också på stora scenen. Hon spelar sina sololåtar tillsammans med två GRYMT duktiga musiker, Christer Lysarides på gitarr och Mats Qwarfordt på munspel. Lolita delar lunchtimmen med Emma Cedergren.

Singing in the rain...

Nja, kanske inte riktigt, men jag tycker det är helt ok att det regnar när jag jobbar. Faktiskt.
Det är bara lite synd att regnet fullständigt förstör min frisyr idag, trots att jag har paraply. Tror det är fukten som mitt hår inte gillar. Gahh. Tur att man inte har några särskilda aktiviteter inplanerade idag som kräver perfekt utseende hahaha. Ska vara ensam med J ikväll, H ska på fotboll (Söderstadion, Östra, utan tak *moahahahahaha*), och J bryr sig inte ens när jag har akrylfärg i hela ansiktet *fniss*. Hade det häromdagen, upptäckte det sent på eftermiddagen när jag gick på toa och råkade få syn på mig själv i spegeln. Tur att jag inte gick ut.

Onsdagslistan

Dagens tråk
Skulle väl vara att tiden går för fort. Jag har typ redan panik för att jag ska börja jobba igen den 30 juli och jag har inte ens gått på semester ännu hahaha.

Dagens fniss
Det var nog i morse när Nalle Miskowsky, Jacobs bruna nalle, hade sin dagliga morgonshow i vår säng.

Dagens längtan
Partypåt och praliner.

Tuesday, June 26, 2007

Tvättstugetisdag

Shit! Hade precis skrivit ett långt inlägg och så bara försvann det. Irriterande.

Jaja, det var inget särskilt viktigt. Sammanfattningsvis:
  • jobbar hemifrån idag
  • borde åka och storhandla men får se om jag hinner i eftermiddag
  • behöver en ny resväska av typen kabinväska, finns nån på Rusta för 149 kr
  • har varit uppe sen halv sju oc härjat *gäsp*

Monday, June 25, 2007

Dagens fniss

Vintips från Andreas

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:
Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin. Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin. Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för
mycket vin:

- Tack, men jag vill inte ha sex.
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Sunday, June 24, 2007

Men snälla Håkan...eller Aj mina öron

Vaknade i morse till en grääääääslig version av Trubbel. Gissade att det var Håkan Hellström och jag hade rätt. Allvarligt talat, är det bara jag som inte står ut?? Just den här låten är en av mina favoriter. Men den här versionen var rent ut sagt för j**lig. Plonkigt elpiano, nåt slags tempoökning, och så Håkans gnälliga röst som fraserar helt fel och sjunger "skall"... näe. Som tur var blev resten av morgonen bättre... :-D

När vi ändå är inne på temat gnäll måste jag få klaga lite på Ben Affleck också - såg Gigli igår på 3:an. J-Lo funkade bra i rollen som torped, men Ben Affleck som nåt slags låtsas-macho? Näääää. Han funkar inte. Sorry, Ben, du ser för mesig ut. Dessutom kändes det som att han själv höll på att börja garva hela tiden, särskilt under scenen när han pratar med sig själv i badrummet... jag vred mig av obehag...

Sådärja. Nu har jag gnällt färdigt, nej förresten, inte riktigt - det ryktas om rea på Panduro idag men jag måste vara på jobbet och kan inte hänga på låset med resten av pysselmaffian. Får trösta mig med att jag ska åka partypåt på fredag.

Och det är en strålande dag idag, solen skiner och ryggen känns bättre.

Skön söndag...

Idag har varit precis som jag ville - lugn och soft med mycket tid att vila... har varit en sväng till Skärholmen Centrum också, var lite nyfiken på hur det ser ut där nuförtiden, plus att jag behövde shoppa lite prylar... tog tunnelbanan och insåg att det inte är så långt hahaha snacka om att man blir bortskämd när man bor mitt på Söder. När jag flyttade till Stockholm bodde jag i Alby och åkte glatt fram och tillbaka till city varje dag...

H har skjutsat ut Saga till Nora, hon ska sova över är, tjejerna har ju sommarlov. Jag har plockat lite här hemma, men mest latat mig. Fortfarande står väskan från midsommar ouppackad *dåligt samvete*. Och ingen tvättid har vi heller. Får fixa det strax!

Två veckor kvar att jobba, sen är det tre veckors semester. Yay. Ryggen är fantastiskt nog bättre, inga knivsmärtor längre. Bra. Då kan jag jobba en vecka och sen åka på partypåten med Pejvan. Haha.

Saturday, June 23, 2007

Lite bilder

min tokiga midsommarplutt


vår midsommarbukett


världens bästa tussilago


smultron



en fjäril som landade på fönsterblecket och satt alldeles stilla

Hemma efter midsommarfirandet

Det blev helt ok - fast vi kom inte fram till huset förrän tio på kvällen - vi tog ju omvägen över Skanssundet, och sen var det grymt med trafik hela vägen. Stannade och åt på Max i Linköping och passade på att midsommarhandla på Coop Forum som var öppet till 22.

Midsommarafton var jättemysig, med regn på morgonen, men lagom tills att vi kom fram till firandet i Dalby bröt solen fram. Vi köpte korv och glass, Saga köpte lotter och vann en nalle till Jacob (han döpte den genast till Zlatan) och ett bälte till sig själv. Det var en fantastisk trollkarl där också som vi fnissade åt. Efter firandet stack vi hem till trädgården, där H satt upp partytältet, och dukade fram en väldigt sen lunch: köttbullar, sill, färskpotatis. Solen fortsatte lysa under lunchen. Jag fick vila ryggen en lååång stund efteråt och somnade. Sen började det förstås regna, och middagen intogs inomhus, fast vi grillade ute. Senare blev jag jättetrött, fick grymont och mådde lite illa, så jag la mig faktiskt före barnen *fniss*. Inatt sov jag tio timmar - från tjugo i elva till tio i nio. Vansinnigt skönt.

Idag tog vi en tur till Gamla Linköping, där barnen fick köpa blandade karameller i strutar i Handelsboden. Supermysigt.

Vid fyratiden idag, efter att H klippt gräsmattan, satte vi oss i bilen och rullade hem. Nu har vi varit hemma en liten stund och det blir sen middag idag igen. Några bilder från firandet kommer senare, när barnen har lagt sig och jag får lite lugn och ro.

Thursday, June 21, 2007

Det värsta är över + avslöjad hemlis!

För nån månad sen skrev jag att jag hade en hemlis.... nu kan jag avslöja den:

Måndag den 16 juli står jag nästan solo på Kungsträdgårdens stora scen på Lilith Eve's årliga helkvällskonsert! :-D Nästan solo betyder att H är med och kompar mig lite. Ni som är kvar i stan är sååå välkomna - det blir en fantastisk kväll. Förutom undertecknad spelar 9 andra duktiga kvinnliga singer-songwriters, läs mer på http://www.lilitheve.nu/ . Jag kommer att spela 3 låtar, har inte riktigt bestämt vilka ännu...

Ryggen är något bättre idag, det allra värsta är över tror jag, men jag måste fortfarande ta det lugnt med nedåtböjningarna.

Dagens stora problem:
Jag vet inte var jag ska hämta Jacob hahaha. Dom skulle gå på kalas med alla barnen efter lunch, och jag vet att det är antingen på Åsögatan eller Möregatan, men jag har inga gatunummer och inga portkoder. Har fått mobilnummer till ena mamman, ska prova ringa om ett tag tänkte jag, så jag vet var jag ska gå *fniss*

Vill passa på att önska er alla en supermysig midsommar. Mina tankar går särskilt till stackars Loll som pga sin ännu sämre rygg inte kan ta sig nånstans...

Wednesday, June 20, 2007

Liite bättre nu...

fast jag tog en stark värktablett vid två idag för då var det banne mig outhärdligt. Vet inte om det är tabletten som sitter i eller om det faktiskt ÄR bättre. Hoppas på det senare...

Shoppade lite snabbt i city idag, en ny bh och ett svart bälte på Lindex rea. Man får vara tacksam för det lilla typ.

Har lagt en mycket trött Kalaspuff, han somnade medan jag läste Emil... H är på avslutningsgrej med jobbet, har ingen aning om när han kommer hem.

Imorrn blir det hemmajobb. J ska på kalas, dom går till kalaset med barnen efter lunch, sen hämtar jag honom där. Bägge tjejerna som fyller bor på andra sidan Skånegläntan så det kunde ju inte vara bättre. Vi hoppas komma iväg vid fyratiden imorgon, H jobbar till tre. Vi ska ta alternativ-vägen över Grödinge - Skanssundet, det kommer att vara sjukt köigt, så jag kan lika bra passa på att lägga en blomma på Lottas grav, det var nog två år sen jag var där... *skäms lite*.

Lotta och jag umgicks enormt tätt när jag var 19-20. När hon var sådär 22 fick hon fel på lilla hjärtat (ärftligt, hennes pappa dog också ung), och strax före sin 25-årsdag, efter en som man trodde lyckad hjärttransplantation, dog hon efter en till synes enkel procedur när man skulle byta nåt grejs... det kom som en chock för alla, hon verkade ju så mycket bättre. Det här var 1994, alltså 13 år sen. Tiden flyger verkligen, när jag tänker på henne kan jag inte fatta att det är så länge sen.

Onsdagslistan

Dagens tråk
Fortfarande ryggen. Och var är mina pengar? Nån som har sett dom? *fundersam* Jag shoppade ju INGENTING i Holland.

Dagens fniss
Nånsin undrat vad bokstäverna i BH-storleken står för? Här är svaret:
A = Almost Boobs
B = Barely Boobs
C = Can't Complain
D = Dang!
DD = Double Dang!
E = Enormous
F = Fake
G = Get a reduction
H = Help! I've fallen and I can't get up!
(Tack Laila!)

Dagens längtan
Ögongodis. Nu var det vääääldigt länge sen.
Och praliner. Det var också länge sen.

Ändrade planer

för jobbet blev det denna vecka, hade tänkt vara på kontoret både idag och imorgon, men ryggen sätter P för detta. Imorse kunde jag inte ens bära med mig datorn i ryggan... så jag åkte in utan dator och hade ett möte med Martin. Nu kommer jag att jobba hemma resten av idag och imorgon, och så hoppas jag att det har bättrat på sig till på måndag. Tur att man inte har några dödsviktiga deadlines före semestern!!!

Monday, June 18, 2007

Måndag igen...

Sov för lite inatt, och har fortfarande ont i ryggen. Trååååkigt.

Ska strax hämta J på dagis, vi ska gå och köpa present till Hampus som har kalas imorgon, och en present till J för pengarna som han fick från Hs kusin barbro. Gissar att J har sovit under läsvilan idag, han somnade ju inte förrän efter halv elva igår och han var STÖRT omöjlig att väcka imorse... som väntat.

Måndagslistan

Dagens tråk
Måste bli min rygg.
Pga den känns kvällens brf-styrelsemöte också ganska kämpigt... hoppas det inte blir så långvarigt...

Dagens fniss
Vår internhumor på kontoret återigen.

Dagens längtan
Om 11 dagar är det båtkryssning! Hurra!

Sunday, June 17, 2007

Hemma igen!

Jeeez vilken dag... är helt slut, men vi har haft det såååå bra. Fast idag har vi rest i åtta timmar - lämnade Wapserveen klockan 12, kom fram till Weeze flygplats 14:30, planet lyfte 16:20 och vi lämnade Skavsta tio i sju. Det var värsta köerna mellan Södertälje och Alby, så vi var hemma prick åtta. Efter det har vi packat om Sagisens packning, H har lämnat henne hos hennes mamma, medan jag har lagat middag till mig och J (köttbullar). När H kom hem började det mödosamma arbetet med att lägga J, som trots att han bara sov en dryg halvtimme i bilen tidigare idag var oförskämt pigg.... tror han somnade kvart i elva. Gahhh. Fasar för väckning imorgon, när det är arbetsdag för oss och dagisdag för honom. Men det får gå på nåt vis.
Sen senaste uppdateringen har vi hunnit umgås med Jalle & Pia som dök upp i Wapserveen onsdag respektive torsdag, fira Sagas födelseda med att äta på pannenkoekhuis (pannkakshus), Job har räddat farfar Florent från att tappa andan av en vilsen tårtbit i luftstrupen tack vare att han kunde Heimlich-manövern (det krävdes två försök, gissa om alla var skärrade, särskilt Sagisen), varit på bröllop i Friesland och druckit oräkneligt antal Grolsch. Myyyycket trivsamt har vi haft det. Vi har också oroat oss massor för farfar och farmor, men inte så mycket under själva bröllopet i går, eftersom farfar Florents syster Ick och hennes sambo Lies grejat en rullstol, så han kunde sitta stilla och ta det lugnt under festligheterna. Vågar inte riktigt tänka på hur det hade gått med rullatorn... gahhh.
Bröllopet var mellan Haralds farbror Niek (Nicolaas), lillebror Sickenga alltså i den äldre generationen, och Joke, hans sambo sedan cirka 25 år. Niek är 76, hur gammal Joke är vet jag inte, men något yngre gissar jag på. Det var en fantastiskt vacker ceremoni i stadshuset i Oosterwolde, följd av en ännu mera fantastisk fest i deras jättestora hus i Donkerbroek. Cirka 100 gäster, och jag träffade några av H.s kusiner som jag inte träffat tidigare, och deras barn - Saga var överförtjust över att äntligen få se sina holländska sysslingar. Hon klarade sig utmärkt, hon har blivit en hejare på engelska under den här resan - H hittade henne i kön till matbuffén i samspråk med en herre från Nya Zeeland, när hon förklarade att Niek inte var hennes farbror, utan hennes pappas farbror. På korrekt engelska. Inte illa för en 11-åring! Jag är så stolt.
J har levt rövare och charmat alla, fast idag gick det lite över styr på Skavsta, när han plötsligt rymde medan vi väntade på bagaget och sprang ut och höll på att försvinna bland resenärerna på väg ut till flygplanet till Gdansk... pappan efter med stora språng, liksom några säkerhetspoliser *fniss*. Flåt, men nu kan jag faktiskt garva, fast det var mindre roligt just då.
Min rygg har pajat ur totalt idag, den har varit ganska uschlig hela resan, förmodligen för mycket bilåkande och stillasittande, fast jag har ändå power-walkat 3 vändor på 9 km vardera... nu känns det som att jag måste var vääääldigt försiktig om det inte ska vara helt kört. Jag går som om jag hade ett stålspett längs ryggraden. Hoppas att det känns bättre efter en varm dusch, en värktablett och en god natts sömn.


Bilder kommer så snart jag har kommit på hur jag ska få bort den jämrans datumstämpeln som fläkt in sig på varenda bild - ursprungligen med vilje eftersom vi ville kunna bevisa att vår bil var hel när vi lämnade den på Skavsta (förra gången blev bilen påkörd av en smitare, och det kostade 3000 spänn att fixa, hela högersidan intryckt, det fanns inga vittnen och inga bevis på att inte bilen såg ut så när vi parkerade den, jätteskoj hahahaha). I värsta fall får jag photoshoptrixa med varenda bild *inte sugen*. Men jag ger er EN bild ikväll iallafall:



Den här skylten satte vi fast på insidan av bakrutan på vår tyska hyrbil efter att ha åkt runt på vischan i Holland i två dagar. Det var liksom ingen hejd på kommentarerna - när vi var på skogspromenad och precis hade parkerat bilen kom ett gäng holländare förbicyklande och beklagade sig högljutt över att "åh nej, tyskarna är redan här...." och när vi skulle handla i grannbyn kom ett par ungar cyklande och skrek glatt "schiesse rotmoff" (tror det stavas så) vilket typ betyder "j**la nassesvin* - holländare har en del otalt med tyskarna efter kriget fortfarande *fniss*. Den här skylten väckte MYCKET munterhet, särskilt när vi skumpade omkring mitt bland kanalerna i Amsterdam - Amsterdam-polisen pekade och skrattade och vinkade åt oss när vi åkt förbi.... :-D. Ungarna i grannbyn fick för övrigt svar på tal från H, eftersom rutan var nervevad och han pratar flytande holländska. Han svarade typ "Ja, eller hur, och vi både förstår och pratar holländska också...." Liiite förvånade tror jag dom blev faktiskt.

Nu ska jag försöka lokalisera nödvändiga attiraljer inför morgondagens jobb, ta en dusch och sen soooooova. Gnatt!

Wednesday, June 13, 2007

uppdatering fran Holland

Tja, har i Holland ar allt sig likt. Vadret ar ok, varmt o skont. Igar var vi i Amsterdam, for Saga ville ga pa Anne Frank-museet. Jacob skotte sig utmarkt hela dagen, det gick mycket battre an jag hade trott. Vi akte bil till A-dam, H var supermodig och korde rakt in i centrum. Vi lyckades hitta en parkering vid en kanal bara tre kvarter fran Anne Franks hus!!! Otroligt coolt att aka bil mitt inne i Amsterdam!Idag har jag power-walkat 9 km. H har sprungit 11,5 km. Forsta gangen H skulle springa sin runda sprang han vilse hahaha. reina fick ge sig ut med bilen och leta, han var borta i over en och en halv timme. Han hade tagit fel vag pa ett stalle och hamnade i diever, 6 km harifran, istallet for i Wapserveen. Gissa om vi har retat honom...Idag anlander Jalle och Dina och Florent till Holland. Imorrn ska vi fira Sagas fodelsedag med att ata pa pannkakshus, och pa lordag ar det brollop.

Friday, June 8, 2007

Resfeber och packhysteri

Sådärja. Gahhh. Lägenheten är full av öppna resväskor. Idiotiska Ryanair - 15 kg är ju INGENTING. Har inte packat ner neccessären än och väskan väger redan 12 kg. Shit!
Lämnar er med en bild från gårdagens cava- och jordgubbsfirande. Kommer att uppdatera under Hollandsveckan, men förmodligen utan foton!


Hopplös shopaholic

Skulle köpa typ några billiga linnen från H & M, alsolsprit och akvarellpapper. Kom hem med:
- ett par svarta highwaterbyxor som går att rulla upp ännu mera
- en superkort jeanskjol
- 3 linnen från H & M
- alsolsprit
- en ny läppkonturpenna (den gamla är slut)
- ett par svarta leggings med spets längst ner
- en miniflaska Cava för att fira att första semesterveckan börjar ikväll!

Byxorna var sjukt billiga, och kjolen har jag gått och suktat på läääänge. Bäst att passa på medan det fortfarande är fint väder. Fast jag ska nog inte ha den utan leggings under *fniss*. Den är mera modell väldigt brett bälte än kjol hahaha. Dreglade också över ett par enormt söta ballerinadojjor på Din Sko i vitt och silver, men var duktig nog att avstå.

Idag har Saga skolavslutning. Hon slutar fjärde klass. Stora flicka. Hon gick till skolavslutningen iförd svarta leggings och svart klänning med vita döskallar på *fnitter*. Hon är verkligen sin fars dotter - han har också haft en låååååång döskalleperiod i sitt liv.

Vädret är fantastistissimo! Synd bara att jag måste jobba lite till idag och flänga upp och ner i tvättstugan. Hade hellre tagit med mig min mp3-spelare och lagt mig i parken och solat. Men men... man kan inte få allt som man vill.

Digidiva skriver på sin blogg om en handväska som är som bermudatriangeln. Jag har också en sån, fast min är mer av typen "svart hål". Har fått tips av någon fiffig person att man ska skaffa en massa små neccessärer typ och ha olika saker i inuti svarta-hålet-väskan. Hm. Min erfarenhet säger mig att även de små neccessärerna kommer att förvandlas till svarta hål. Gahhh.

Några fina foton från nationaldagen...





Fotona på blommorna är tagna på Stadsmissionens fik i Gamla Stan, det stod så fina glas på borden med svenska sommarblomster i... testade återigen makrofunktionen på min kamera. Jag är såååå nöjd med den.
Har varit uppe sen halv sju och fixat och donat och jobbat och färgat om mina röda slingor. Nu ska jag strax ut och göra lite ärenden, köpa några sista-minuten-grejer och hämta paket från Ellos (innehåller en bodyslimmer som jag tänkte ha under den röda klänningen). Väntar på mera paket men posten kommer ju så sjukt sent nuförtiden...

Thursday, June 7, 2007

Torsdagslistan

Dagens tråk
Jacob är så sjuuukt trotsig. Det finns liksom ingen måtta. Suck. En vecka i Holland kommer nog att göra honom gott.

Dagens fniss
Se nedan, stackars H på jobbet... :-D

Dagens längtan
Bara en arbetsdag kvar! Sen drar vi! På lördag kväll sitter vi i Wapserveen och dricker STORA flaskor iskall Grolsch och är mätta efter kines-indonesisk mat!

Har insett att jag inte behöver köpa nån klänning, har en röd som är flera år gammal som funkar kanon tillsammans med en silverfärgad glesvirkad koftpryl. Provade min gamla Kookai-klänning också, som är lång, svart och tajt med smala kritstrecksränder... den passar fortfarande! Hurra! Men den är inget för Hollandsresan. Snarare om man blir bjuden på tjusig fest under sommaren och hösten...

Hahaha

En av mina kolleger på jobbet dök upp idag med en stor blåröd fläck i pannan. Det är ett sugmärke - från en av hans dotters leksaker *fniss*. Han trodde INTE att den skulle fastna på hud, men det gjorde den. Snygggt. Och gissa om han redan har fått dra historien förtielva gånger...

Wednesday, June 6, 2007

Det är svenska flaggans dag...

och den enda som sjunger, det är jag la-la-la-la-lalalala....

Vi har varit ute nästan hela dagen, först i Gamla Stan och fikat med mina föräldrar, sen kollat runt lite, sen tillbaka till Söder via McD i Slussen. J somnade i vagnen på vägen därifrån, så H och jag fick sitta i skuggan på Grindsgatan utanför vår pizzeria och dricka iskall öl... sååå gott! Och skönt. Det är riktig högsommarvärme nu, måste ha varit närmare 30 grader idag! Jag har fått färg på armarna och i ansiktet, härligt att slippa vara lättmjölkslila! Hoppas på mera sol i Holland så man kan få lite mera färg!

Nu är H på fotboll och jag har precis läst hundraelva Krakel Spektakel-berättelser för J. Hoppas han somnar snart... jag tänkte faktiskt kolla på Grey's Anatomy, som börjar alldeles strax.

Tuesday, June 5, 2007

Gahhh!

Härregud. Nu har vi en 3,5-åring som bortskänkes igen. Ni kan nästan få betalt hahaha. Jösses vilket humör han har. Det började ju bra när Hampus och Saga var med hem från dagis idag, och vi skulle ut i parken och picknicka... sen lektes det i timtal därute, jättemysigt.

När vi kom in blev det typ katastrof för varenda småsak. Stackars Hampus. Jacob är i det här läget nu att när han är på det humöret så börjar han gråta eller blir arg för ALLT, innan han ens tänkt efter... *stöööööön*

Nu är klockan halv elva och ALLA barnen ligger i sina sängar. Hampus och Jacob har somnat bredvid varandra, ofantligt sött. Dom är sötast när dom sover *fniss*.

Imorrn ska vi till Gamla stan och träffa mormor o morfar en sväng och kolla på lite nationaldagsfirande. På kvällen ska H på fotboll med Jörgen.

Tisdagslistan

Dagens tråk
Jacobs humör. Mamma och pappa, allt är förlåtet om jag hade ens 10 % av Jacobs humör när jag var liten. Vilket jag förmodligen hade, snarare närmare 100 %. Hm. Ska sluta undra var han har fått sitt humör och sin envishet från. Förmodligen från en stenbock med norrländskt ursprung och en holländsk vattuman med mycket vallonblod - så det kan bli.

Dagens fniss
Jacob som upphetsat hoppar runt-runt Hampus och piper: Hampus, Hampus, vi ska ha picknick i parken. För att sedan avbryta sig och titta upp på sin pappa och fråga: Pappa, vad är picknick??

Dagens längtan
Sooova. ZZZZZZZZZZZZZZZ.

För övrigt har jag letat efter klänning till det holländska bröllopet idag. Det finns ingen riktig dress-code, och H:s mamma sa att "Fanny kan väl ha på sig nåt hon känner sig happy i". Hahahahaha. Jag har provat sjutton klänningar idag och hittat EN som jag eventuellt kan tänka mig, men den fanns inte i rätt storlek. 38 satt jättebra, förutom över... ja, hm, bysten. Man får inte ha nån sån i storlek 38 på H&M har jag upptäckt. Suck. 40 fanns inte där, så jag får leta i stan.

Sommaren är här

Och så måste man sitta på kontoret och jobba... Jaja. Imorrn är det ledigt iallafall.

Idag kommer Saga och Hampus och är hos oss, jag tror dom ska sova över också, för Y & J hade dubbelbokat sig. J är jätteglad förstås. Själv ska jag gå över till Loll vid sjutiden och repa.

Tänk, bara drygt två arbetsdagar kvar, sen har jag semester i en hel vecka! Ahhh! Fast det är ju lite dubbelt också att vara borta hemifrån, jag trivs egentligen rätt bra med det mesta just nu - jobbet är MYCKET roligare nu än för en dryg månad sen, och överhuvudtaget känns det bra. Vi repar lite för lite bara, men å andra sidan har vi ju inga gig inbokade. Hoppas på att få lira lite till hösten.

Monday, June 4, 2007

Måndagslistan

Dagens tråk
1. Jacob hade bitit en tjej i armen på dagis idag för att hon höll på med hans cykel, berättade en fröken. Hon lät förstå att det INTE var populärt. Visst, jag håller med, man FÅR inte bitas. Men den tjejen fyller 6 år i sommar och borde kanske förstå när en 3,5-åring säger nej och inte fortsätta då. Hon är dessutom på Jacob typ hela tiden och är ganska elak. Att de mindre barnen vill kolla in Jacobs cykel och dra i flaggan och testa tutan, det kan jag acceptera, liksom att Jacob inte ska få bli så arg så han bits, när han ändå envisas med att ha cykeln med sig till dagis - man ska kunna dela med sig. Men hallå, när man ska börja 6-års nästa år borde man väl ändå ha lite bättre koll??? Eller tänker jag fel nu? Jag blev bara lite sur över att det bara var Jacob som hade gjort fel, tjejen hade "blivit ganska ledsen", sa fröken. Jaha. Jacob har blivit mer än ganska ledsen när samma tjej gett honom tjuvnyp som jag sett och inte personalen... Så. Lejonmamman har talat. *morr*

2. Martin var inte på kontoret idag, och Johan kom när jag skulle gå. Satt ensam i rummet hela förmiddagen, lite skönt men ganska tråkigt också.... ingen att babbla med typ!

Dagens fniss
Jacob som undrar var "dom där små barnen" är, när Marias brorsdotter Maja och Annas dotter Lollan sitter hemma hos oss och pysslar för fullt vid vårt matsalsbord... jag hade ju förklarat att det var två stora tjejer som skulle komma, stora som Saga ungefär...

Dagens längtan
På lördag åker vi till Holland. Tjohooo! Iskall Grolsch och kines-indonesisk mat... Får se upp med kilona lite bara, brukar bli mycket mat och glass.... får ta med mig träningskitet så jag kan power-walka lite också...

Morgontrött

Inte jag, men J. Jösses vad vi fick hålla på med honom i morse för att få liv i honom... och OJ vad arg han var. Men sen vände det som tur var.

Igår var en ganska soft dag, var inte såååå trött efter festen i lördags. Vi städade, handlade mat, H sprang, vi åt kycklinglasagne...

Innan vi stack och handlade stannade vi till på Kindwalls i Hammarby, för att kolla in hur stort bagageutrymme en Ford Fusion har - vi har nämligen hyrt en sån när vi åker till Holland. Det är ju lite jobbigt om man står där och inser att ens packning inte får plats... hahaha. Dessutom pratade vi med en försäljare om miljöbilar... kollade på en C-Max, VÄÄÄÄLDIGT fin bil, särskilt med panoramatak, hehe. Fick en broschyr med oss och ska kolla lite mer. Men allt hänger ju på hur mycket vi får för vår bil. Inbyte brukar ju ge sämre, fast det är ju väldigt mycket enklare förstås...

Idag innan dagishämtning ska jag möta Anna E och Maria L med dotter och brorsbarn på Skapa, dom ville ha lite guidning typ :-D.

Sunday, June 3, 2007

30-årsfest!

Jag med ett av födelsedagsbarnen, gulligaste Therese.


Äkta hemlagade amerikanska hamburgare bjöds det på


Födelsedagsbarn 2, Sara, med härligt kall GT


Therese nr 2 röker 2 cigaretter samtidigt...


Sara nr 2 i sin otroligt vackra klänning från Danmark

Det var en fantastisk fest med otrooooligt schysst väder, vi satt ute och grillade hela eftermiddagen och kvällen. Jag kom hem ganska tidigt, vid halv elva, men så började också festen redan klockan tre, så det hann bli några timmar!

Friday, June 1, 2007

invigningsfest på morfar ginko

Lolls duktiga barn har öppnat restaurang/bar idag... vägg i vägg med poppis-fiket Pappa Ray Ray på Swedenborgsgatan. H var där och monterade upp ljudanläggningen för kvällens underhållning. Jacob och jag kom senare.

J drack Coca-Cola på gården....


Killen till vänster , Zardasht, lärde Jacob grymma dans-moves! Killen till höger heter Faje.

Här sjunger Robyn, ja, den Robyn, endast till komp av en halvakustisk gura....


spelad av en kille som jag tror heter Andreas. Sjuktbra var det i alla fall...


Vi kunde av förklarliga skäl inte stanna så länge, vi hade inte tänkt gå alls eftersom vi inte hade nån barnvakt, men när Lolls ex-man ringde igår och undrade om H kunde montera ihop ljudet, och H dessutom sprang på Joanna på väg hem från jobbet och dom pratade om det, så kunde vi liksom inte hålla oss därifrån. Detta blir nya barhänget, det kan jag lova. Så cooolt ställe. Hoppas alla andra fortsätter komma dit också, så det blir en riktig succé! Dani var där, Jacobs bästis, och dom hängde mycket ute på gården och körde bilar. Strax före halv tio var det dock slutkört på Kalaspuffen och vi rullade hem honom i vagnen, via Södra Stations korvmoj.

Fredagslistan

Dagens tråk
Ingen rolig post. Ingen post alls förutom två feta bostadsbilagor. *suck*

Dagens fniss
"He disappeared with a big fart and disappeared like a prick in the sky".
Tack Maria för den!

Dagens längtan
1) Ögongodis av en särskild sort
2) Morgondagens 30-årsfest hos Sara o Therese

Har nu varit effektiv och både hunnit jobba ett antal timmar OCH varit i city, snabbfikat med Maria och köpt present till Therese . Nu måste jag bara fixa turkost presentpapper för att paketet ska passa till kortet. Jag, pedantisk? Näääää.... *fniss*