Friday, August 31, 2007

Ajje

Jag måste ha ätit för många kräftor igår. Mår inte alls bra idag haha. Fast d var skoj, vi var kvar på kontoret till tio och sen var vi ett gäng som gick ut. Jag kom hem halv två, dom andra skulle vidare... gahhh, undrar hur dom mår idag? Vissa var redan lite slitna efter att ha varit med på Peter Källs svensexa dagen innan.

Nu ska Dani och jag till Skapa som har superrea, sen ut till Formex. Blir skoj men ganska stressigt tror jag, måste hämta på dagis idag.

Fredagslistan

Dagens tråk
Känns trist att må så här en så här vacker dag men det är ju helt självförvållat.
Glömde dessutom min lilla fiff-neccessär på jobbet, med puder, kajal m m. Oops, måste visst shoppa... hihi

Dagens fniss
Mitt alter ego Pam

Dagens längtan
En alldeles särskilt sorts pralin

Dagens uppfinning att önska sig
sms-lås på telefonen (no comments)

Thursday, August 30, 2007

Kopiatorkurs & kräftskiva

Kopiatorkursen var idag på förmiddagen, ganska sjukt vad mycket man kan göra med moderna kopiatorer - scanna, häfta, håla, trycka foldrar.... Tyckte det var vansinnigt sött med alla dessa små ängsliga damer med anteckningsblock som försiktigt hängde vid kopiatorn. De är inte ett dugg ängsliga när de jobbar, men liiiite nervösa tror jag de blir av ny teknik.

Kräftskivan är ikväll på kontoret. Det är månadsmöte först. Jag kanske till och med hinner koppla in min bärbara och jobba en liten stund först, tänkte sticka härifrån senast halv fyra.

Idag har jag haft supermycket att göra, det dyker upp saker hela tiden, men det är så skoj.

Wednesday, August 29, 2007

Svisch

säger det om tiden. Onsdag redan. Hösten är här, fast jag tycker det är rätt ok. Var ändå trött på somriga kläder och att sitta inne på kontoret i det fina vädret. Eriksdalsbadet har stängt sitt utomhusbad, så nu minskar stressen hahaha.

Telefonen är inlämnad på service och jag har fått världens keffaste lånetelefon. Det enda man kan göra med den är att ringa. Men bara folk kan nå mig spelar det ju ingen roll, jag har ju min fina jåååååsa också.

Igår var det shopping med Pejvan, lyckat - jag köpte en kort jeanskjol, en bh och en ny plånbok. Pejvan shoppade en ny väska och letade klänningar. Sen tog vi några glas på Bistro Boheme. Var helt slut när jag kom hem...

Idag blev det också lite shopping: en kort kjol till, lite kiltaktig från H & M, och en svart v-ringad tröja, såna får man aldrig för många av.

Onsdagslistan

Dagens tråk
Min mobiltelefon, samt COMHEM som envisas med att strula med bredbandsuppkopplingen HELA tiden.

Dagens fniss
Hmmmmm. Inget faktiskt ännu, men igår var det desto fler.

Dagens längtan
Telefonen tillbaka tack.

Monday, August 27, 2007

"#¤)("#¤)"#/(¤) skittelefon

Nu försökte jag starta telefonen igen, och gissa: den blinkar och funkar inte. Morrrrr. Och usb-kabeln ligger hemma. Den får gå tillbaka till Dustin. Hoppas inte alltför många försöker ringa mig... i värsta fall får jag väl flytta över simkortet till den andra...

Ju mer intensivt det blir...

desto svårare är det att varva ner... puh!

Ännu en intensiv dag på Albihns. Min nya jobbtelefon kajkade ur i morse, den blinkade bara när jag försökte starta den. Flörtig kanske? Hahaha. Nåja. Inte så charmigt eftersom jag varken kunde ringa eller ta emot samtal. Inte ens Amish-tricket funkade (ta ur batteriet). Gick till Telenorbutiken på lunchen - mjukvarufel förmodligen, så jag fick rådet att ladda ner uppdateringar från webben. Jättebra tips. Tyvärr låg usb-kabeln till telefonen kvar på vårt kontor på Hälsingegatan, så jag fick göra en halsbrytande t-baneresa fram och tillbaka för att hinna hämta på dagis, men det gick. Hämtade en sjukt gnällig pojke som blev lite gladare när storasyster mötte upp på vägen hem. Lagade snabb middag åt barnen samtidigt som jag betalade räkningar (urk va deprimerande, kan inte nån avliva eller bomba csn?) och laddade ner uppdatering till min telefon. J somnade givetvis framför tv:n och var på ett sjusärdeles grinigt humör, men H överraskade mig med att komma hem redan tio över sex och ta över barnen en stund så jag kunde kolla telefonen och fixa färdigt räkningarna. Nu funkar telefonen igen och kontot är tomt. Hahahaha. Jätteskoj. Jag ska shoppa med pejvan imorgon, och dricka skumpa. Tur att d finns kreditkort typ. :-D

Sen bar det iväg på 50-årsmiddag på Il Tempo med Pia och Jalle och gänget. Otroligt trevligt och GOTT. Åt jätteräkor med grönsaker och sardiniskt tunnbröd, himmelskt. Fick stressa liiite, eftersom Saga var barnvakt och jag hade lovat vara hemma till nio. Öhhh. Det gick inte. Tio blev klockan innan jag var hemma, och då var det en pigg kille som sprang omkring och ville ha knäckebröd och en ganska mör tjej, men det hade gått bra. Observera nu att Saga får betalt för att hon var barnvakt ikväll.... :-D. Nu har jag producerat lite kort till dopsajten, försökt varva ner men det går inte, och nyss ringde H och är på väg hem. Jösses. När ska jag kunna sova??? Undrar vad det var i maten???? Klockan är halv tolv och jag skulle verkligen behöva sova, men det går nog inte. Å andra sidan ska jag jobba till fem imorrn för jag ska träffa Pejvan och shoppa kvart över, så jag behöver inte vara på jobbet klockan åtta, men ändå....

Sunday, August 26, 2007

Intensiv helg...

Lördag: Quickutz-demo på Skapa, 50-årsmottagning för Pia, sväronen kom, åt indiskt på kvällen, ute på krogen med Dani och Cecilia senare

Söndag: Tvättstugan och sväronen på förmiddagen, eftermiddagen spenderades i Gurraberra - vi hämtade upp Sagas nalle Nisse som fått nytt ansikta av duktiga sömmerskan/skrädderskan/nalleplastikkirurgen Ulla, + att H hjälpte pappa få igång hemmabioljudet. Pizza till middag och därefter soffpotatiskväll framför tv:n med nyinköpt Midsomeravsnitt. Nu måste jag soooooova. Imorrn väntar ytterligare en intensiv dag på patentbyrån med avskedslunch för min företrädare, massa ärenden efter jobbet och 50-årsmiddag på restaurang med Pia, Jalle m fl.

Friday, August 24, 2007

Where's the catch?


Jag kom på min chef på nya uppdraget med att försöka diskret snika in dessa vackra blommor på mitt bord imorse när jag hämtat kaffe. När jag kom på henne sa hon att hon ville att jag skulle känna mig jättevälkommen. Hon som upplåtit sitt höj- och sänkbara bord åt mig (bytt plats) fick också en likadan bukett. Jag tror jag är i himlen. Allt vi har gjort de här två dagarna är sånt som jag tycker är skoj. Jag börjar undra var hunden är gravad typ... :-D. Fast jag är helt slut i huvudet känner jag mig hööög. På jobbet? Vad har hänt?! Hm. Ska inte klaga, bara vara glad!
Har shoppat och hyrt filmer med J efter dagis - det blev två köpfilmer också eftersom de reade barnfilmer på Number1, och så hyrde vi tre stycken. Sen köpte vi en spindelmannenryggsäck och en polisbil som låter och blinkar. H kommer nog hem strax tillsammans med S, som har haft *tillbaka efter sommaren*-fest med sina klasskompisar - det kom så himla lägligt eftersom skolan försöker splitta deras klass i två första veckan på terminen, himla klantligt och utan förankring hos rektorn, alla föräldrar är superupprörda. Klassen har partajat i festlokalen på Ylva & Johans gård, med pizza, godis och värsta discoanläggningen med discoboll och blinkande lampor tillhandahållen av H. Dom skulle sluta vid nio så dom kommer väl hem snart. J har lekt, kollat på film och badat och H ska läsa för honom när han kommer hem, det blev en sen kväll idag. Mysigt.
Imorrn ska jag dema på Skapa, sen ska vi på 50-årsfika i Enskede. Sväronen kommer upp så jag ska skjutsa tillbaks dom hit efteråt, medan H och S lånar deras bil och går på Bajen-Brommapojkarna på Stadion.

Thursday, August 23, 2007

Kärt återseende


Mitt gitarrsmycke som jag köpte i USA för 9 år sen när jag var där och spelade med Loll!!!! Det låg i en plektrumburk där jag grävde för att hitta nåt ballt plektrum att dekorera en layout till en tävling med. Är så lycklig!!! No sight of the wedding rings tho.... :-(

Uff!

Vilken korvstoppardag det har varit idag - första dagen på patentbyrån. Fast himla skoj också. Det kommer att bli SÅ bra. Effektiv IT-avdelning hade dom, som redan efter lunch hade fixat min dator med användarkonto och åtkomst till webbservern. Jag får dela rum med en jättetrevlig kvinna som bytte bord med mig för att jag skulle få ett höj- och sänkbart, så himla gulligt. Har t o m fått nyckel, en sk "nuddis" - en blå halvgenomskinlig plastbit som man håller mot kodpanelen. Hitech.

Vi har redan hunnit göra en uppdatering på den externa webben, och en på intranätet. Men som sagt, jag är SJUKT trött i huvudet. Mycket att ta in. Nina som jag ska ersätta är sugen på att testa scrapbooking, fick jag veta på lunchen. Haha, jag ska nog indoktrinera henne att gå kurs på Skapa! Ska ta dit en stjärnbok med barnen, så jag har nåt fint att titta på i mitt fina rum med utsikt över humlegården.

Wednesday, August 22, 2007

På begäran (från Pyret)

Ja, jag är ju så svårövertalad... *fniss* det blev lite mörkare den här gången, med mörkare rött. Det ljusa är kvar men syns bara när jag vill. Hoppas på att kunna ha mina jåååååsa kläder nu, när det inte skär sig... :-D
Nu har det varit slarv med listorna här:
Onsdagslistan
Dagens tråk
COMHEM. *räcker ut tungan och säger fula ord* Jag menar, tack snälla comhem för att jag fick cykla i pissregnet ända ut till ert ämliga kundcenter och alldeles själv hämta ut ett nytt modem eftersom mitt gamla behövde bytas pga att det är värmekänsligt och kan smälta. Tack snälla tack tack tack.
Dagens fniss
allt möjligt. men särskilt H:s fantasi om att han skulle skicka iväg mig och Dani till New York en weekend för att han är rädd att jag ska scrappa ihjäl mig. Hahahaha.
Dagens längtan
Två dagar till lön. Och på tisdag ska jag shoppa och dricka champagne med digidiva! Wiiii!
Åsse praliner.

Nu funkar det igen...

och jag var SÅ nära att få igång vår router, men så började det krångla. Suck. Får prova en annan dag när jag inte har så mycket annat att göra.

Fanken vad lost man blir när man är utan Internet. Helt läskigt är det!

*¤#"¤#"=/%%& COMHEM!

Igår kväll 21.45 la bredbandet ner, och i morse var det fortfarande inte uppe. Ringde Comhem som upplyste mig om att mitt modem måste bytas innan de kan göra en felsökning. Jag får alltså själv åka till Liljeholmen och hämta ett nytt, och dom öppnar klockan 10. Gahhh. Om det inte blir bättre med det nya modemet tänker jag byta leverantör.

Bloggar nu från 7-11 på Götgatan, ska till frissan snart men ville kolla mailen innan.

Tuesday, August 21, 2007

Thank heaven for 7-11... och Mocha

som säljer riktigt kaffe så man står ut... har blivit så GRYMT kaffekräsen under sommaren. Står inte ut med det ääääckliga kontorskaffet på Hälsingegatan. Mocha på St Eriksgatan har dessutom den goda smaken att dela ut klippkort - var 10 latte gratis. Ahhhhh. *njuter*

På Albihns finns det tackålov en ordentlig kaffemaskin.

Oj, hela måndagen gick

utan att jag bloggade här... men det blev desto mer på pappersbloggen... fick skojig post i brevlådan igår nämligen.

Tisdag idag och detta blir sista dagen den här veckan som jag är på kontoret. Imorrn ska jag jobba hemifrån, och på torsdag och fredag ska jag vara på mitt nya uppdrag! :-D Spännande.
Imorrn ska jag också fixa håret äääääntligen. Idag är det värre än vanligt. Gahhh.

Sunday, August 19, 2007

Saturday, August 18, 2007

Fanny live i Kungsträdgården!

Det här hittade snällaste Lolita på youtube. Det är så fantastiskt skoj... lite ostämd gitarr hör jag nog, och lite diskantfras på alla "s", men överlag är jag faktiskt nöjd! Enjoy! Det finns en låt till inspelad, gå bara till youtube och sök på fanny holm... trist bara att inte Jacobs låt blev inspelad, det hade varit extra skoj... men man ska väl inte gnälla, eller hur???

Krig

har vi idag med Jacob. Suckar. Han väääägrar äta lunch. Efter mycket om och men petade han i sig EN varmkorv. Lördagsgodiset är undanställt i skåpet, nu blir det inget mera idag.

Till frukost äter han knappt en macka, även om han får en med hajar på, dvs holländskt chokladpålägg. Nu måste vi ta striden. Får se hur han tänker äta till middag...

Idag smäller det!

H ska springa midnattsloppet. Han är kolugn. Hahaha om det var jag skulle jag klättra på väggarna.

Men först ska vi softa, städa lite, hälsa på pappa som fått komma hem, och storhandla på Maxi.

Jag har varit ute och gått en timme på morgonen, det var skönt. Kände inte för att gå till gymet utan behövde lite frisk luft...

Igår spelade H och jag en massa gitarr. Det var skoj, jag plockade fram min tolva och dammade av lite gamla Failures-hits, vi ska ju försöka ha 10-årsjubileumsgig innan året är slut, det blir troligtvis i november nån gång. På onsdag ska vi repa här hemma, Loll kommer hit. Fick ingen barnvakt tyvärr. Vår replokal på Frysen står och dammar igen och kostar pengar, men vi lär väl komma igång så småningom...

Längtar sååå mycket tills på onsdag när jag ska fixa håret. Nu är det helt urballat och ser för j--ligt ut. Gahhh. Så här lång tid får det inte gå mellan gångerna, det bara är så. Ska klippa ungefär samma frisyr, fast spara längderna fram, och färga, fast inte några ljusa slingor den här gången. Jag måste kunna ha alla mina rosa kläder och dom skär sig mot det ljusa. Ska höra vad Bodil har för idéer. Det röda gillar jag ju, men vi får se, det kanske blir nån helt ny variant!

Friday, August 17, 2007

Tack grannen - jag slapp p-böter!

Tjugo i tio ringde det på dörren. Där stod min gulliga granne Victoria med ännu gulligare sonen Edde på armen och sa att lapplisan stod vid vår bil. Shite! Hade glömt att det var fredag - då är det städdag på Assessorsgatan. Ryckte åt mig bilnyckeln och galopperade ut och hann.... hon stod bara där och hade inte gjort nåt än. Fick köra några varv för att hitta en plats. Men vilken himla röta att jag var hemma. Och att Victoria var så snäll och ringde på!

Thursday, August 16, 2007

Fredag redan...


Tycker det har varit väldigt bildfattigt här, så det blir ett litet självporträtt taget så här på morgonkvisten. Har lekt med min HP-programvara, tyckte det blev lite ballt med färgerna i håret... och så är det ännu ballare att det inte syns att jag är osminkad hahaha.
Jösses vad tiden springer iväg. Det gick iallafall bra igår med grabben, och Bajen vann med 2-1 mot norska Fredriksstad. Bortamatchen går den 30 augusti. H hade gärna velat åka men just den kvällen har vi vårt första månadsmöte på jobbet med tillhörande kräftskiva, så han får stanna hemma den här gången.

Igår ringde chefen på nya uppdraget och stämde av att jag vill börja där, och berättade att hon beställt ett höj- och sänkbart bord, en ny dator och en hög program åt mig. Härligt. Idag ska jag delvis ägna åt att läsa igenom lite d0kument som jag fått därifrån.

Pappa skrivs ut idag och får komma hem efter 16 nån gång. Doktorn hade tyckt att det var helt ok att han åkte hem, så då får vi väl lita på det. Vi ska svänga förbi imorrn och se om vi kan hjälpa till med nåt. Stackars pappsen får bara lyfta 2 kg. Hur ska detta gå???

Fredagslistan

Dagens tråk
Min rygg bråkar igen. Hade tänkt gå och träna men jag pallar inte, hoppas att det är bättre imorrn. Får ta ett par kortare promenader under dan istället för att få upp cirkulationen. Det har varit för högt tempo den här veckan, kanske inte jobbmässigt men runt omkring.

Dagens fniss
Inget so far.

Dagens längtan
Shoppa!!! Både kläder, skor och smink...


Okoncentrerad torsdag

Känner mig enormt splittrad idag. Har hur mycket som helst att göra men har svårt att få nånting gjort överhuvudtaget. Det kanske är vädret... hade en lämningsmorgon på dagis, H öppnade på fritids, och J envisades med att cykla i ösregnet. Det gick ju bra förstås, även om min rygg var slut redan när vi kom fram till dagis, vi fick stanna halvvägs och ta på regnbyxor, inte världens roligaste...

Ikväll ska H och S på fotboll, så jag är ensam med J. Har fått låna Bilar-sagoskivan av snälla Martin på jobbet, så det kanske går rätt smidigt att lägga honom iallafall.

Imorrn ska jag jobba hemma, bl a läsa in mig på lite dokument till nya uppdraget. Ska träna på morgonen också. Ska bli skönt, jag behöver bli av med lite dålig energi känner jag.

Wednesday, August 15, 2007

Onsdagslistan

Dagens tråk
*tänker febrilt* kan inte komma på nånting just idag.

Dagens fniss
Jacob som vinkar och säger "bye bye" innan han tar Saga i handen och går ner till vår lilla affär och köper glass. Gullebarn.

Dagens längtan
Lööööön. Nu är kontot snart helt tomt :-(.

Har hälsat på pappsen, och det ÄR så skönt att höra honom säga att alltihopa bara var inbillning. Innan jag åkte kramade han mig länge och kallade mig för sin "lilla jänta som blivit så stor" eller nåt liknande. *tårögd*. Nu ska vi bara övertala honom att stanna kvar i Saltis så länge han får, han har redan börjat tjata om att åka hem före helgen. Syrran ringde ikväll, dom ska åka dit på fredag, och skulle försöka övertalat honom att stanna. Dom kom hem från semestern idag, så nu är det deras tur att hälsa på lite :-D

Telefonen har kommit och dagens ord

Laddar min fina jööööda telefon nu. :-)

Dagens ord
(eller egentligen gårdagens):
Magvolanger. Copyright Helena.

Idag ska jag hälsa på pappa på nya stället efter jobbet.

Tuesday, August 14, 2007

Pappa har äntligen

släppt sin konstiga verklighetsuppfattning. Dels har mamma pratat med doktorn idag, som i sin tur spenderat över en timme med pappa i samband med utskrivning. Precis en halvtimme innan pappa skulle åka från Karolinska kom det in en ny patient på hans sal, och de höll på och grejade med hans maskiner, pacemaker och dropp och annat. Plötsligt hörde pappa ljudet, som han var övertygad om var pistolskott, och insåg att det var en av maskinerna som lät. Han fick tag på doktorn igen och pratade med honom ytterligare en stund, och nu har han, om än motvilligt, börjat inse att det var medicinerna och den allmänna chocken som fick honom att hallucinera. Phewwwww!

Jag ska åka och hälsa på honom imorgon, det är besökstid ända fram till åtta på kvällen. Klockan tre idag hade han ringt till mamma och fått henne att ta en taxi för att hälsa på "här är så vackert", sa han och nästan grät... han har eget rum med TV och utsikt över vattnet. Äntligen kan man slappna av lite och slippa oroa sig.

Jag tror...

att jag fick det där uppdraget :-) *skiner som en sol*. Det verkar passa mig perfekt, och jag ska börja redan nästa vecka. Det är ju inte riktigt 100 än för alla papper är inte klara, men marknadschefen sa i princip att det var klart, förutsatt att den tekniska kompetensen stämde, så jag satt kvar och pratade med konsulten som har uppdraget nu en stund. Vi preliminärbokade att jag börjar den 23, så nu ska bara alla papper skrivas etc... Det blir kul att berätta för Erik imorgon, fick inte tag i honom på telefon idag.

Gick en sväng i stan sen, tröttheten försvann som en vind efter en stor latte och den trevliga intervjun, och reafyndade på Lindex slutrea, ett par svarta byxor och en top för den hisnande summan 109 kronor. Sen ringde jag H, och vi hämtade J tillsammans.

Nu ska jag laga baconlindad lax till middag. Mumsigt!

Monday, August 13, 2007

Sömnlös natt...

Suck. Blev tvungen att ta en värktablett inatt, och sen kunde jag inte sova. Eländes skit. Är helt zonkad nu på morgonen. Ska lämna på dagis och sen jobba hemma på förmiddagen. Klockan två är det intervju förnya uppdraget. Håll tummarna, snälla alla, jag VILL verkligen ha det!

Igår slogs jag alltså med mastodontcykeln som jag ärvde av moster Anna-Stina. Eftersom jag skulle luncha med pysseltjejerna vid Hötorget tänkte jag cykla för att spara remsa. Skulle bara pumpa framdäcket, men jag upptäckte att nån snott ventilgummit, så luften bara pyser ut. Grrr. Jag ska sälja eländescykeln. Den är ALLDELES för stor och tung för mig, kan ju knappt få ut den ur cykelrummet. Dessutom är den för trögcyklad. Behöver ha en lättare variant.

Pratade med mamma igår också. Pappa flyttas till Saltsjöbadens sjukhem idag efter lunch. Hon ska söka hans kirurg på morgonen och kräva att de reder ut och förklarar det som hände på intensiven innan han blir utskriven. Jag tycker det är lite dåligt att ingen talade om för dem att man kan få problem med hallucinationer och annat, hade pappa varit förberedd på det hade det nog inte blivit så här. Han är fortfarande övertygad om att det har hänt konstiga saker....

Det blir den röda

Kan inte ha skjutlucka. Det blir för meckigt. Den är beställd och kommer i morrn eller på onsdag. YAY!

Hade precis skrivit ett hyfsat långt inlägg om min fajt med mastodontcykeln imorse, men dumma blogger returnerade en felkod så jag orkar inte skriva om det. Jag nöjer mig med att säga att jag ska sälja cykeln och köpa en lättare, samt att Martin på jobbet är supersnäll och lånar ut sitt sl-kort så jag slipper slösa remsa på min lunchdejt på Kungsgatan med pysseltjejerna. :-D

Vilken telefon ska jag välja?

Ska få ny jobbtelefon, sim-kortet ligger och väntar på mitt skrivbord *klappar*.
Men vilken ska jag ha? Följande alternativ finns (vi får inte ha nåt annat än SonyEricsson):

SonyEricsson K610i, påminner rätt mycket om min gamla. Gillar färgen.


Men den här, SonyEricsson S500i, är ju förstås classy... undrar bara om jag pallar med att ha skjutlucka på telefonen eller om jag kommer att missa förton samtal för att jag inte fattar hur den funkar..

Friday, August 10, 2007

Dagens ord

Mail-Tourettes. När man väntar på mail och trycker F5 i mailfönstret typ en gång i minuten.

Kommentarer överflödiga. Copyright Digidiva förstås.

Talbokstråk

Ägnade en timme igår kväll åt att ladda ner en Marian Keyes, Under täcket, på svenska, som talbok. Men hallå???? Vad är det för översättare för det första??? Prepositionsfel i var och varannan mening... och så inläsaren, som låter som nåt från Pogo Pedagog á la 70-tal, helt oengagerad, felaktig betoning och NOLL humor. Marian Keyes är rolig, har ni inte fattat det på Bibliotekstjänst, som gett ut boken?

Hittills har jag klarat av att lyssna på EN talbok, och den lästes av Stefan Sauk. Snälla snälla Stefan, läs in fler böcker!!! Själva boken var egentligen inte så bra men det var ett reeent nöje att lyssna på den för att han läste så jädra bra. Försöker ta mig igenom Stephen Kings The Gunslinger på engelska, men det är lätt plågsamt eftersom inläsaren har exakt samma betoning på varje mening, han avslutar med en lätt nergång och så nåt slags hest väsande.... suck.

Tar gärna emot tips på talböcker som är BRA inlästa.

Fredagslistan

Dagens tråk
Vädret. Är trött på paraplyer och 200 % luftfuktighet - man ser ut som sju svåra år i håret juh!

Dagens fniss
Jacob i morse som glatt vinkade från frukostbordet och sa:
- Hej då, Fanny-Bannen.
(Han har hört pappan kalla mig Fanny-Banny nån gång och gjort sin egen tolkning.)

Dagens längtan
Drinkar idag med Digi-Diva efter jobbet!

Thursday, August 9, 2007

Min nya värra

Förhoppningsvis inte ett nytt svart hål hahhaha. Hittade den av en slump i en butik på Odengatan. Kostade 250 kronor, halva priset var det....

Så här ser den ut stängd, från sidan



Ovanifrån, det var den här vyn som fick mig intresserad... mååååånga fack

Plånboksfack


iPod- och annat-fack


Snus-, plåster- och pennfack?



Är grymt nöjd. Enda nackdelen är att handtagen är liiite korta. Men jag får bära den á la tant då, det är förmodligen bättre för ryggen också.

Operationen gick bra!

Phewwwwww! Mamma ringde för ett tag sen, det hade blivit nån miss i kommunikationen om vem som skulle ringa vem bara. Pappa var vaken och bortkopplad från respiratorn, så hon fick t o m prata med honom.
- Hur mår du? hade hon frågat.
- Jag mår jättebra, hade han kraxat.
Det är min pappa det, inget gnäll i onödan. *fniss*

Han ligger på intensiven till imorgon då han blir flyttad till en vanlig vårdavdelning, förutsatt att inget konstigt händer. Mamma ringer igen i morrn när hon varit där och hälsat på. Vi ska försöka åka dit på söndag.

Oro

Pappa har opererats idag. Jag har inte hört nåt. Mamma ringde imorse och sa att doktorn lovat att ringa henne så fort operationen var klar, sen skulle hon ringa oss barn. Operationen var planerad till förmiddagen och beräknades ta 3-4 timmar. Gahhhh. Varför ringer hon inte???

På den positiva jobb-fronten: ett nytt konsultuppdrag har seglat upp för min del, inget är klart ännu men det låter fantastiskt. Ska på intervju på tisdag. Hoppas mycket på detta. Det skulle innebära arbetsplats vid Stureplan på 60 %. Har pratat i telefon med den nuvarande konsulten idag. Håll tummarna alla!

Försöker tänka på det istället för på allt hemskt som eventuellt kan hända under en by-pass-operation. Arghhhh!

Formex!

Jag ska få gå på Formexmässan! Hurra! Har fått ett designeruppdrag åt en pappersgrossist som ska ställa ut, så jag får en "gratis snokbiljett"!!

Shoppade en ny handväska på lunchen med en MASSA fack, så nu kanske det svarta hålet får pensioneras... måste testa packa den sen.

Torsdagslistan

Dagens tråk
Mitt hår som börjar se ut som nåt från yttje jymden som dött en plågsam död och tvingats nödlanda. Gahhh. Den 22 ska jag fixa det, men det är så lääääänge kvar.

Dagens fniss
Idag har det varit massor av fniss. Jacob ville dricka kaffe i morse, han är bara så söt.
Pappan: Vill du ha oboy?
Jacob: Nej tack pappa, kaffe tack. I en blå mugg som ni.

Han är så artig, min son.

Sen har vi skoj på jobbet hela tiden. Sarkasmerna haglar.
Och mina msn-konversationer med digidiva går inte av för hackor heller...

Dagens längtor
  • Drinkar med Digidiva
  • Hårfix
  • Ett fodral till min iPod - den mår INTE bra av att skramla omkring löst i botten av det svarta hålet = min handväska.

Wednesday, August 8, 2007

Bubbel på riktigt


Tillbringade en trevlig stund på Ginger/Danis balkong med riktig skumpa i fina gröna glas. Varför? Tjaaaa... för att solen försvann en stund och vi inte kunde gå och lägga oss på Eriksdalsbadet typ... då kan man alltid dricka champagne...
Nu har jag precis tillbringat en halvtimme med att svära över MD:n som vägrar hitta och spela upp det jag precis spelade in, en ny låtidé som kom efter maten. Peter-jammet är uppskjutet till imorrn, hoppas det inte blir jinx (Peters uttryck) då igen... :-D.

Onsdagslistan

Dagens tråk
Jag får ingen ny jobbtelefon förrän nästa vecka när Susanne är tillbaka :-(. Himla tur att jag skaffade en privat. Inget nytt sim-kort i sikte heller.

Dagens fniss 1
Ginger (Dani) ringer till Pam på hennes nya rosa telefon. Resultat: Pam trycker på fel knapp och lägger på istället. Hahahaha. Teknikens under. Det har hänt flera gånger faktiskt, har inte vant mig riktigt vid Nokia ännu. Men det kommer väl. Eventuella användbarhetstrubbel uppvägs lätt av att telefonen är så jäääääädra snygg. Jag blir glad varje gång jag ser den. Små glädjeämnen typ...

Dagens fniss 2
Det här fick jag av min från Amerikatt utvandrade (eller blir det invandrade???) kompis Peggy som numera bor i Östersund:

"A study conducted by UCLA's Department of Psychiatryhas revealed that the kind of face a woman finds attractive on a man can differ depending on where she is in her menstrual cycle. For example: If she is ovulating, she is attracted to men with rugged and masculine features. However, if she is menstruating,or menopausal, she tends to be more attracted to a man with duct tape over his mouth and a spear lodged inhis chest while he is on fire. No further studies are expected."

Dagens längtan
Bubbel och praliner. Och ikväll ska jag jamma med Peter!

Tuesday, August 7, 2007

Busy day....

Gick upp halv sju, jobbade en timme. Gick till gymet och tränade, samt passade på att ligga i solen en liten stund och simma några längder i 50-metersbassängen. Hem. Nu har jag jobbat järnet och ska fortsätta så till klockan tre, då kommer pappa och ska klippas. Han läggs in på Karolinska imorgon och opereras på torsdag *nervös*. I helgen ska vi hälsa på honom.

H har tagit cykeln för att bada lite, tjejerna är ute och shoppar. Ikväll åker dom, H ska skjutsa dom till Bromma. Vi ska avsluta med middagspicknick i vår park.

Monday, August 6, 2007

Back in business

Jahapp. Det känns riktigt bra att vara tillbaka, vi är många som jobbar första dagen efter semestern idag. Kom iväg hemifrån i god tid, var här före åtta. Hann säga hej till Frida som stack strax efter halv sju. Har suttit ute på vår terrass tio våningar upp och förmiddagsfikat. Mysigt. Fast lite väl varmt faktiskt.

Naturligtvis sov jag uuuuselt inatt, vaknade typ hundratio gånger. Är helt slut men behöver kämpa på, har massor att göra.

Måndagslistan

Dagens tråk 1
Jag är så trött juh!!!!

Dagens tråk 2
Ny jobbtelefon lär dröja, för Susanne som administrerar sånt är på semester den här veckan... himla tur att jag har köpt en privat telefon iallafall....

Dagens fniss
Flera stycken. Martin är ju på kontoret. Haha.

Dagens längtan
Mera sömn tack. Och en alldeles särskild pralin.

Sunday, August 5, 2007

Södersved idag...



Vilken härlig dag - vaknade tidigt och drog iväg till Ingarö och badade. Var där strax före elva och stannade till halv tre. Underbart. Vi låg på sandstrandsplätten med Jacob strax nedanför och fick ligga och babbla själva jättemycket medan han lekte med sina bilar... han badade och simmade jättemycket också. Jag badade tre eller fyra gånger, det kändes varmare idag än förra veckan. Har förmodligen bränt upp näsan, men det var det värt, sista semesterdan och allt.
Ikväll kom Felicia, Carros dotter. Vi har ätit kycklinglasagne, barnen har lekt fast inte utan konflikter - bägge är SUPERBESTÄMDA. Nu pågår läsning. H och Carro läser för varsitt barn i varsitt rum. Hammarby torskade för övrigt mot Örebro idag. Skitmatch tydligen. Suck. Triiiiist.
Tror jag ska ta en dusch, har inte hunnit duscha av mig saltvattnet. Sen blir det en tv-kväll tror jag, ska försöka komma i säng i tid idag. Tänker gå upp tidigt, Frida ska gå härifrån vid tjugo över sex-halv sju, och det är ju när jag brukar gå upp, då kanske jag verkligen kan låta bli att snooza *hehe*.

Brorsdottermiddag, Prideparad och mera otur

I fredags kom Frida. Alla stannade hemma och åt middag, jag gjorde kycklinggryta. Vi pratade massor, sen kom gitarren fram. Elin rockar fett. Så är det bara. Hon har så fin röst, och den där gitarren hon fick av oss i 17-årspresent var en grym idé. :-) Hon har spelat mycket, det märks.

Frida, jag, Elin och Carro hemma hos oss
Igår var det parad. Jag gick med Elin och Carro. Frida åkte med Försvarets lastbil, hon är ju här och jobbar (står i full uniform i försvarets tält inne på området.).


Elin i Prideparaden


Folksamlingen vid Mariatorget


Mitt egenhändigt stämplade linne...


På kvällen käkade vi tillsammans allihopa igen, sen stack tjejerna till Prideparken igen. Vi softade hemma.

Mera otur ja, mina vigselringar har försvunnit. Jag fattar ingenting. Brukar ALDRIG ta av mig dom. Har kollat på bilder, och jag hade dem i torsdags när vi var på Pride, men på bilderna från i fredags kväll här hemma har jag inga ringar. Upptäckte det igår när vi skulle sätta oss på bussen för att åka till Humlegården. Gahhh. Har ingen aning om var de har tagit vägen. Jag måste ju ha tagit av mig dom och lagt dom nånstans men var????

Nu ska vi åka och bada med Jacob, i Södersved. Senare i eftermiddag kommer Carros dotter Felicia (hon har varit i Göteborg hos sin pappa och blir hitskjutsad idag). Frida åker imorrn, Carro, Elin och Felicia stannar till tisdag.

Imorrn börjar jag jobba. Ska faktiskt bli riktigt kul.


Friday, August 3, 2007

Stulen mobil

Jag blir så ledsen. Min mobil blev stulen igår i Pride Park :-(. Nån ryckte den ur bakfickan i mina tajta jeans, troligen i toalettkön (det var TRÅNGT). Så istället för att umgås med Therese, Sara, Pejvan & Co samt Elin och Carro, fick jag ruuuusa hem och spärra både mobil och sim-kort.

Vi ska åka till Siba idag och köpa en telefon. En jååååsa. Jag får ju en ny på jobbet, men nya sim-kortet kommer inte förrän nästa vecka, och jag klarar mig INTE utan mobil i helgen. Eländes skit. Så bökigt...

Pride var kul men trångt. Egentligen var picnicken innan trevligast. Känns liiiite surt att betala 350 kronor för att bli bestulen, men det kunde man ju inte veta. Roliga artister var det i och för sig, bl a Eurovisionsschlagervinnaren, som var GRYM live. Otroligt cool utstrålning med mycket energi, förvånande nog.

Wednesday, August 1, 2007

Hammarby-Malmö 1-0

YAY! H. var på Söderstadion och träffade några av sin 92 nya bästa kompisar *hahaha*.

Vi har varit och badat idag, i Södersved på Ingarö. 19 grader i vattnet. *brrrrr*. Men jag badade. En kortis blev det, sen storhandling på Maxi. Jag hämtade J, H sprang sin mil. Dagis hade varit på Skansen idag. J låg i vagnen och sov när jag kom in *fniss* helt slut.

Elin och Carro dök upp efter en shoppingtur i city, bytte kläder, sminkade, fiffade, drack lite öl och cider och stack sen iväg till Priden. Elins kusin Malin skulle tydligen ställa upp i Miss Gay. Blir intressant att höra hur det gick.

H kom hem glad och nöjd, vi har kollat på matchsammandrag på TV9. Nära ny skandal dock, nåt pucko slängde saker från klacken, men han åkte ut fortare än kvickt, utpekad av Bajen-klacken. Bra där. Fattar inte varför folk ska sabba för sina egna.

Nu är det sängen som gäller. Imorrn blir det picnic utanför Pride Park klockan tre med Pejvan och ett gäng glada människor, sen är det schlagerkväll. Är egenligen inte en sån schlagerfreak men jag tror att är det nån dag det är skoj på Priden så är det imorrn. Stackars Frida som missar den dan....