Monday, December 31, 2007

Gott Nytt År!

Här fixas det inför kvällen - Dani kommer och äter middag, lite senare kommer Peter & Janet och umgås. H ska sticka iväg och tanka bilen full eftersom bensinen går upp imorgon, förmodligen är vi inte ensamma om den idén... haha.

Själv tänkte jag försöka låta bli att gå utanför dörren idag i detta supervidriga blöta regnblaskväder. Tänker fixa iordning lägenheten och mig själv, och göra chokladmousse till kvällens dessert...

Hoppas ni alla får en mysig nyårsafton - och GOTT NYTT ÅR!

Sunday, December 30, 2007

Sista listan?

1. Gjorde du något det här året som du aldrig gjort förr?
Ja, jag spelade solo på stora scenen i Kungsan.

2. Höll du några av dina nyårslöften ?
Jag hade inget nyårslöfte.

3.Blev någon /några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Henrik och Beanna, Ann, Ann-Sofi, och säkert nån fler som jag har glömt nu…

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, inte nära. Men mina brorsdöttrars morfar dog i november.

5.Vilka länder besökte du?
Wales, Holland, Portugal.

6. Är det något som du saknar 2007 och vill ha år 2008?
Mera tålamod. Mera musik.

7. Vilket datum från år 2007 kommer du att minnas?
Några dagar i mars när Loll och jag var i Wales och höll singer-songwriter-workshop. Den 11 juni, när vi var på holländskt bröllop…Den 16 juli när jag stod själv (jaja, med H som komp) på Stora Scenen i Kungsan.

8. Vad var din största framgång 2007?
Att jag började tycka att mitt jobb är roligt igen.

9. Största misstaget?
Hmmm… näe, jag kommer inte på något värt att nämnas, vilket säkert kommer att bita mig i svansen under nästa år… haha.

10.Har du varit sjuk eller skadat dig?
Näe, inte nämnvärt, förutom axeln då, men det är inte sååå allvarligt.

11. Bästa köpet?
Min Quickutz Revolution (scrapbookingverktyg)

12.Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och scrapbookingprylar.

13.Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, bandets 10-årsjubileum i december.

14. Vilka sånger kommer att påminna dig om år 2007?
Run med Indigo Girls, Stand still look pretty med The Wreckers och Idaho med Nerina Pallot.

15. Var du gladare eller mer ledsen jämfört med tidigare år?
Gladare.

16.Vad önskar du att du hade gjort mer?
Spelat och repat med bandet.

17.Vad önskade du att du hade gjort mindre?
Tittat på TV.

18.Hur tillbringade du julen?
Med familjen, både min egen lilla och med mina föräldrar och med Haralds föräldrar.

19. Blev du kär i år ?
Jag blir kär hela tiden ;-). Fast allra mest och allra oftast i min fina man.

20. Hur många one night stands?
Inte ett enda.

21. Favoritprogram på TV?
Prison Break, Dexter.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej. No news there…

23. Bästa boken du läst i år?
Räknas talböcker? I så fall Patient 67 av Dennis Lehane.

24.Största musikaliska upptäckten?
Nerina Pallot.

25.Något som du önskade och fick?
En digitalkamera och en DV-kamera i 40-årspresent av vänner och familj.

26 .Årets film?
Ingen aning. Går aldrig på bio.

27. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Firade 40… mycket ångestladdat men också vääääldigt skoj. Hade fest hemma med
efterföljande utgång med alla mina finaste vänner.

28. Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
Många saker men jag väljer att se framåt och göra något åt det som jag kan göra något åt…

29. Hur skulle du beskriva du din stil är 2007?
Lite prydligare än vanligt på jobbet faktiskt, pga uppdragens art. Vågade gå i kort kjol igen, med stövlar till.

30. Vad fick dig att må bra 2007?
All musik, både den jag lyssnat på och den jag spelat, och alla roliga kurser på Skapa!

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Flera stycken i Prison Break… no names though… ;-), men jag säger bara Latinos Pralinos…

32. Vem saknade du mest när du var ensam?
H.

33 .De bästa nya människorna du träffade?
Alla fina coola tjejer i Pyssla Nostra, och Frederic. Pejvans syster Sanna fick jag också tillfälle att umgås lite mer med, även om hon inte är en ny person så…

Dramatik i pepparkakshuset


Tjaaa, vad ska jag säga. Så här ser pepparkakshuset ut hos oss när den biltokige lille killen varit framme i ett obevakat ögonblick. Det pågår en födelsedag inne i huset säger han. Man undrar lite över den stackars ambulansföraren som ligger på taket... ;-)

Saturday, December 29, 2007

Mellan jul & nyår...

och hemma igen från julfirande i Linköping. Mysigt som vanligt, men jag är ju en storstadsmänniska och får lite lappsjuka av att vara borta från city alltför länge. Åkte i allafall in till downtown Linköping och mellandagsshoppade med H:s syster, det bidde en kjol och två kavajer... och lite annat småtjafs.

Tomten kom med bl.a. fina silverörhängen (3 par små + 1 par stora), Angel-body lotion, mysiga badbomber från Lush (det luktar nu tvål i hela lägenheten), och bäst av allt, från H och hans föräldrar: Twin Peaks-boxen, gold edition, med ALLA avsnitten plus en massa extramaterial. Igår kollade vi på piloten och två avsnitt till. Gahhhh va bra det är!

Njuter nu av en stilla lördagsmorgon ensam med J, H och S är på en fotbollsturnering ute på Värmdö. Senare ikväll kommer Loll hit och vi ska kolla på Little Failures-videos... ;-D

Friday, December 21, 2007

Mrs Claus


Sådärja. Nu kan jag ägna mig åt att vara Mrs. Claus på heltid i några dagar... haha. Äääälskar den fina tomteluvan som H fått på jobbet nån gång. ALLA passar i den, t.o.m. jag som egentligen HATAR alla sorters mössor.
Har jultomtat omkring på Albihns idag, chokladasken tog slut på 2 timmar, och sen har jag jobbat (inte jätteintensivt, förlåt S & T) en stund hemma på eftermiddagen. Hämtade J mitt i melliset, och nu är vi ääääntligen hemma och kan förbereda oss för julen.
Imorrn ska vi dock göra nåt som inte känns jäääätteskoj: åka till Maxi i Nacka och handla julmat OCH åka till Rusta och göra några sista minuten-inköp. PLUS bolaget. Blir nog Sickla tror jag, med bil och allt.... Gahhhh. Som Pejvan sa: årets dos av folk som luktar gratistidning och svett. Hahaha.
Tänker försöka glömma bort min onda axel nu och bara softa. Ho ho ho.

Thursday, December 20, 2007

Julefrid?

Har nu testat akupunktur mot min onda axel, det hjälpte för stunden och resten av dagen men i morse hade jag ont igen. *deppar*. Det är liiiite bättre men inte alls bra. Får försöka ta det sjukt lugnt under mina två lediga veckor så det kanske släpper av sig själv. Men hur tar man det lugnt i juletider frågar jag bara? Tur att det inte är höger arm iallafall.

EN arbetsdag kvar. 4 timmar på Albihns, och 2 timmar hemifrån. Phewwww. Var i Tumba idag för sista gången detta år, det ÄR trevligt där. När jag kommer dit nästa gång har vårt gäng flyttat ner en våning och slipper kontorslandskapet - det funkar visserligen men jag har aldrig gillat att jobba så. Nu kommer jag att få dela rum med Martin, precis som på kontoret, och det blir ju så bra så.

Har några få julklappsinköp kvar, det mesta hoppas jag hinna med på lördag när vi ska ta en sväng till Maxi och diverse andra ställen dit man tar bilen.

Och på lördag är det dax för Gingers årliga jul-cocktail med sedvanlig utgång - Momma blir det i år, där det är dj:s och annat skojsigt. Ser fram emot det. Kanske t.om. har råd att avsluta kvällen med en drink i Himlen? *fniss* Stackars mig på söndag morgon säger jag bara.

Och stackars H imorgon. Moahaha. Det är julfest på hans jobb ikväll. Det blir utgång efteråt, så han kommer väl att vara lagom pigg imorgon. Nåja. Nu kan man faktiskt släppa liiite på seriositeten, med EN arbetsdag kvar.

Monday, December 17, 2007

Men eländes "#¤(/

Axeln bråkar igen. *tjurar*. Har tid hos Aron igen på onsdag. Idag har jag haft så ont så jag blev helt trött...

Helgen har varit hektisk, med inköp av julgran, fortsatt julpyntning, övernattning av Nora hos Saga (med påföljande fnitter- och skrattattacker till klockan halvtvå missinassen...). Och jag har köpt nästan alla julklappar nu, förutom våra gissningar till julafton. Det får bli nästa helgs projekt.

Jag behöver verkligen julledigt nu. Ska ta ut semester så jag kan vara ledig i två hela veckor, ska bli såååååååå skönt.

Friday, December 14, 2007

Jag har varit i Himlen!!!

Tack vare världens bästa Ginger fick jag gå med på invigningen av Och Himlen Därtill... nya skybaren i Skrapan.... jag säger bara jeeezz.... vilket ställe! Sjuuuuukt snyggt. Och jag som är så höjdrädd klarade av det - det var inte ett dugg läskigt!

Jag såg vårt hus, men jag fattade inte först, backen i Hallandsgatan såg platt ut... och allt var gratis och det var en massa snygga människor där... tyvärr var jag tvungen att gå redan klockan elva eftersom jag hade vanlig jobbdag på Albihns idag... men det var härligt så länge det varade.

Där kommer man lugnt att hänga. Fast drinkarna lär vara dyrare nästa gång *haha*.

Och så har jag börjat på nytt uppdrag i Tumba, på AlfaLaval, tillsammans med världens bästa Martin (eller "Mappen" som J tror att han heter hahaha). Där ska jag vara till i slutet av mars. Jäätttteskoj har vi, helt utan ironi. Gillar än så länge att åka pendel, men jag kommer säkert att svära vad det lider, det har ju inte varit nån snö ännu....

Mrs Claus har jag varit i veckan också, julklappsinköpen har börjat! Jöösses vad jag bränner pengar. Gahhh. Jag har många klappar kvar att köpa. *suckar*

Tuesday, December 11, 2007

Mirakelmannen

Blev tipsad av Loll om den här killen... var där på lunchen idag, och jag tror knappt det är sant.
Efter ca 40 minuters masserande, dragande, tryckande och bökande med min vänsterarm och axel sa det typ "plopp" och plötsligt kunde jag röra armen på ett helt annat sätt. *fascinerad*

Det känns fortfarande, men inte tillnärmelsevis som innan. Han sa att jag kan känna mig lite öm ända till imorgon, men att det borde släppa nu. Helt märkligt. Rekommenderas helt klart om man har problem med rygg, axlar eller nacke...

Idag ska syrran och jag ses för vårt årliga julklappsrace - vi köper gemensamma julklappar till brorsans barn, + födelsedagspresenter, eftersom de fyller strax före och strax efter jul. Ska passa på att kolla lite till den egna familjen också när jag ändå är ute.

Sunday, December 9, 2007

Linköping tur och retur

avklarat, och det var helt ok. Igår var vi på Ikea med Saga, medan Jacob valde att stanna med farmor och farfar och följa med dem och handla mat. Vi kom hem från Ikea med en våningssäng till Hjulsbro, som visade sig innehålla två felaktiga delar *stön*, diverse småtjafs, nya handdukar till Hallandsgatan och ett nytt köksbord med fyra stolar. Se nedan, före och efter... :-D

Före - ljusa slitna möbler, rangliga stolar och sprucket bord...


Efter - antikbetsat, lite stadigare - känns kanon!

Friday, December 7, 2007

Adventskalendrar

Kolla in Digi-Divas adventskalender. Ett måste för oss älskare av finurliga (nöd)rim...
Här kommer jag att läsa VARJE dag i december!

Även Heliotropens adventskalender läser jag varje dag. Kids say the darndest things...
och vuxna också tydligen.

Thursday, December 6, 2007

Lyxproblem?

Jaa, det kanske är så det är med min ovilja inför helgen. En vän frågade idag "får du alltid allting som du vill ha?". Tankeställare. Nej, det får jag inte men ganska ofta.

Ska nog lägga ner oviljan och ta chansen att njuta av att vara med familjen och träffa världens gulligaste svärisar istället. För övrigt har H och barnen julpyntat lägenheten, när jag kom hem från kursen på Skapa i tisdags satt alla ljusslingor i fönstren mot gatan på plats, och adventssljusstakarna var på plats. Igår var vi på Maxi och storhandlade, jag köpte två hyacinter (that's a first!!!) med vaser och silversand och ett kit med kottar och annat att dekorera med... Det blev väldigt fint...

Är hemma och jobbar idag med, J är feberfri idag dock så imorgon får han nog gå till dagis.
Han låg i sängen till klockan tio idag så jag har hunnit jobba massor. Nu tittar han på tv och jag är vindögd av att formatera om en hjälpfil i Flare till Word...

Fick skatteåterbäringen igår också, YAY. Julen är räddad. Sååå skönt. Nu kan jag betala tillbaka lite skulder och ändå få pengar över till julklappar. Det börjar bli dags att tänka på det nu... gahhh. Måste ringa syrran och bestämma tid för vårt årliga julklappsrace på BR Leksaker, när vi köper till brorsans barn, både julklappar och födelsedagspresenter, tillsammans. Jag är ju barnexpert numera hahaha.

Den som vill ha ett gott skratt och ett bra uppslag till digital julhälsning ombeds gå in här:

Tuesday, December 4, 2007

Tisdagslistan

Dagens fniss
Bergatrollets min när han kom in och sa "tack för dom 150 mailen".... hahaha jag gjorde ett mailutskick på patentbyrån idag, och han fick visst alla felrapporterna, han med :-D.

Dagens tråk
J har feber och kräks. Ingen kräksjuka dock, han kräks alltid när han har hög feber.

Dagens längtan
En helg i lugn och julefrid... i helgen är det tänkt att vi ska åka till sväronen, men jag skulle hellre vilja vara hemma och pyssla och göra fint i lägenheten, och vila min onda axel. Blir stressad bara jag tänker på att vara borta hela helgen... gahhhh.

Monday, December 3, 2007

Husdjursdiskussion

Min lilla Kalaspuff pratar om att han så gärna skulle vilja ha ett husdjur, en katt. Jag har förklarat att det inte går, eftersom jag är allergisk - vi kan inte ha några djur med päls.

Idag kom han med ytterligare en lösning på problemet:
- Men mamma vi kan ha en ko, och den kan vara här utanför vårt fönster!

Kommentarer överflödiga.

Sunday, December 2, 2007

10 års-partyt avklarat och sjukstuga hemma...

Nöjda bandhövdingar efter avslutat gig...


Favoritmusiker: Lisen, Jonte och Matte Q

Nuvarande uppsättning av Little Failures på scen - Lo, jag och H.

Ahhhhh vilket härligt party det var igår.... *njuter fortfarande*. Fantastiska gäster, inga stora

musikaliska missar, fick krama mina härliga kompisar, bl.a. Pia, Pejvan, Magnus, Therese, Sara, Frederic.... och spela med underbaraste Matte Q och Christer Lyssarides.... säger bara ahhhhh!

Men idag... jösses vilken sjukstuga. H har feber igen, över 39, tror att gårdagskvällen tog knäcken på honom, och J har över 40. Gahhh. Tur ändå att han inte fick feber igår för då hade vi nog fått ställa in. Nu var han hos Ylva och Johan och fick gå på hästshow i globen och sova över hos Hampus som han gillar så mycket.

Själv mår jag sisådär idag. OOOOOOONT i axeln. Skulle inte ha burit så mycket utrustning igår men vad gör man? Satt dessutom uppe till efter tre inatt och tittade på videoinspelning från festen hahaha. Nu är H och S på Judy's och hämtar hem ett bord som blev kvar igår som ska tillbaka till H:s jobb, J febersover i soffan och jag surfar och försöker softa. Det blir pizza till middag idag, oooorkar inte laga mat.