Thursday, January 31, 2008

Outad på Mocha *fniss*

Idag när jag kom till Mocha för att köpa min dagliga dos latte frågade ägaren (jag tror att det är han som äger stället iaf) om jag har bloggat om dom... han hade googlat på Mocha och fått en träff på min blogg... *fniss*. Tur för mig att jag skrivit snällt... :-) Han frågade om det var jag, han kände igen håret sa han...

Nu har jag fyllt upp ytterligare ett klippkort, nästa latte blir gratis... å sen får jag börja om igen.

Sunday, January 27, 2008

Ikea idag...

och vi har köpt lampor i mängd... ny kökslampa, ny golvlampa till vardagsrummet, ny lampa till matsalen, och så har vi gjort värsta lamprockaden, så vi har jääätttebra ljus överallt nu. Det enda som inte är klart är lampan som ska sitta ovanför köksbordet, den satt tidigare ovanför matsalsbordet, och där behöver själva sladden dras om så att lampan hamnar rakt ovanför matbordet. H har hållit på och monterat i flera timmar, klockan är kvart över nio och barnen ska precis lägga sig. Vi kunde inte lägga J förrän lampmonteringen var klar eftersom vi var tvungna att bryta strömmen i hans rum.... J har fått ett litet bord och två stolar till sitt rum så han kan sitta där och rita och pyssla, han är jättenöjd, och en skattkista att ha grejer i som han och Saga har lekt med i flera timmar!

Efter Ikea stack jag ensam till Maxi och handlade mat. Nu är jag helt slut och den här dagen nästan också. Jo, just det, jag tränade imorse också, första gången på tre månader. Hämtade ut mitt nya träningskort på Eriksdal och körde 40 minuter på löpbandet och några maskiner. Tog det lugnt med armarna eftersom axeln fortfarande krånglar. Det var trögt att komma igång, men det bilr nog lättare nästa gång.

Saturday, January 26, 2008

Varm, glad och kaxig...

blev jag igår under Melankoli-kvällen på Judy's.... låter konstigt att bli glad under en musikkväll med tema melankoli, men alla var så fantastiskt bra... och jag träffade nya trevliga människor och fick enormt fin respons på mina låtar. Yonder var där, jag blir så glad varje gång jag träffar Mats och Christer, så fina människor, så fantastiska generösa musiker... Fick mycket musikalsikt beröm av Mats, vilket har gjort att jag gått som på små moln idag... och börjat fundera i praktiska termer kring min soloinspelning, som ska bli av i vår. Tre låtar, jag vet redan vilka, och nu vet jag vilka som ska vara med och spela också (inte så svårt att gissa kanske) - några av dom iallafall.

Idag har jag också varit ute på presentjakt till H som fyller år på tisdag, och råkat ramla in på Pilgrim-rean i Skrapan. Ooops!. Det blev ett halsband och en ring i isblått och turkost. Myyyycket snyggt. Och så blev det jobb-byxor och två t-shirts, en svart och en vit. Inte lika upphetsande. Men en klänning också. En svart med grå cirklar från H & M.

Friday, January 25, 2008

Nerver idag...

Ska strax gå och soundchecka på Judy's inför kvällens Melankoli-kväll - ska framföra två låtar, en ensam och en med Loll. Blir nog bra tror jag, men som vanligt är det pirrigt...

Helgen bjuder nog annars inte på några större aktiviteter - Saga har en kompis här ikväll som ska sova över, och imorrn spelar dom match vid ett-tiden. Eventuellt skulle Dina och Florent komma upp i helgen istället eftersom dom inte kunde komma förra helgen, men vi har inte hört något så troligtvis inte. Ganska soft efter förra helgens totalkalas... men det ska shoppas lite presenter till H som fyller år på måndag iallafall... om han nu kunde få ändan ur vagnen och berätta vad han önskar sig... haha. Passar han sig inte får han en rulle tejp och några pennor...

Wednesday, January 23, 2008

Frälst...

av Adobes evangelister är jag idag... var på ett seminarium om web workflows mellan 9 och 1 idag. Helt fantastiskt coolt. Oj vad mycket jag inte kan. Men jag kan nog utnyttja en hel del av det här på patentbyrån faktiskt... och även på Little Failures webbplats som ska göras om snart... har också fått ett litet uppdrag, bara på skoj, av Thom på mitt jobb, som handlar om att göra ny grafik till en webb han har kodat.

Imorrn ska jag vara hemma med J, och förhoppningsvis kan jag jobba en del. Stack hem efter seminariet idag och löste av H som var hemma både igår och nu på förmiddan. J har ingen direkt feber längre - fortsätter det så här kan han nog gå till dagis på fredag!

Tuesday, January 22, 2008

En glad 4-åring




Öppna paket, öppna paket, öppna paket... ja, det har han gjort hela helgen. På 4-åringars vis fick han också ett antal utbrott för att det inte var bilar i vissa paket, och för att paketen tog slut. Suck. Vad gör man? Han är huuur väluppfostrad som helst med alla andra, men så fort vi = hans föräldrar är med blir det katastrof och krig.
Undantaget var igår, när jag hämtade på dagis och H var borta hela kvällen. Vi hade sååååå mysigt, J ville inte ens titta på tv när vi kom hem utan leka med sina play doh-degar med sin mamma.... vi hade inte ETT enda bråk. Sällsynt men otroligt mysigt.
Och så blev han sjuk igen idag förstås. På dagis igår var det 8 barn av 18 där. Feber och ont i halsen. Jag blir så trött.... Nu blir det till att pussla igen den här veckan. Jag var i Tumba idag till klockan fem för att bli klar med saker eftersom jag ska vara hemma på torsdag. Klockan fem, ja, jag jobbar alltså normalt till tre-halv fyra, för er som inte vet... På fredag får mormor och morfar komma och avlasta lite före lunch. Tuuur att dom finns. :-D
Imorrn ska jag gå på Adobe-seminarium 9-13, ska bli SÅ skoj och lyxigt. Sen ska jag hem och avlösa H.

Saturday, January 19, 2008

4-årskalaset avklarat

Puuuuuh. Jösses vilket röj. Vi bjöd alla 18 förskolebarnen, 8 kom plus Saga och Hampus. Det blev väääldigt lyckat, men jag är sååå trött nu. Å andra sidan blev Pam firad av Ginger igår, så vi var i Himlen oc på Bimbadgen.... men jag kom hem halv två och sov till tio, så det var rätt ok ändå.

Det var otroligt najs att hinna sitta ner och prata med några av föräldrarna, dom som stannade kvar med sina barn, och det var tårta, lek och fiskdamm, och presenter fick man också... alltså Jacob. Ficklampa, bilar (förstås) och målarfärger och allt möjligt. Några incidenter blev det förstås med gråt och tandagnisslan men det hör ju till. Hade gjort två tårtor och en kladdkaka med vispgrädde.

Ikväll ska vi försöka få J att somna hyfsat tidigt så vi kan äta middag framför de två sista avsnitten av Twin Peaks. Imorrn kommer mormor, morfar, moster L och Classe samt Danielle på släktkalas. Joana har vinterkräksjuka. Saga ska vi ringa och väcka imorgon klockan sju, hon ska komma över och vara med och sjunga för J på morgonen fast hon är hos Ylva den här helgen. Hon var för övrigt kalasets hjältinna som tog hand om dom mindre barnen, styrde upp lekar och annat och hjälpte till med fiskdammen. Hon erbjöd sig själv att vara med och hjälpa till! Gullebarn.

Thursday, January 17, 2008

Sång och chokladogram

och en maaasssa hälsningar på Facebook har jag blivit firad med idag, på min 41-årsdag. Huah vad gammalt det låter. Känner mig inte alls som 41. Men barnen sjöng högt och ljudligt (och rätt falskt) i morse, och jag fick badbomber och strumpor och en jäääätttefin silverring, och tårta och kaffe.

Efter lunch fick jag ett chokladogram från sötaste Anna, så fick jag mina praliner till slut! :-D Tack! Mums!

Vi beställde hem indisk mat, mums igen, och sen kom Dani för att vara barnvakt, så H och jag fick gå och repa på fina Judy's med Loll. Hon har ont i ryggen och kunde omöjligt spela gitarr, så hon låg på en bänk och sjöng och körade, så det blev bara Fanny-låtar idag, lite passande kanske på min födelsedag, fast jag fick himla ont i fingrarna efter två timmar... Kvällen avslutades med några glas vin på Momma, där vi också har bokat in vårens första duogig, den 27 februari! Hurra!

Nu ska jag ramla isäng strax, patentbyrån imorgon förmiddag och utvecklingssamtal på S & T efter lunch. Sen ska vi plocka iordning lägenheten för Js dagiskalas på lördag. Arghhh! Skräckblandad förtjusning typ. :-D

Wednesday, January 16, 2008

Ny vecka, som går blixtsnabbt

Redan torsdag imorgon...

Idag var jag på kontoret och jobbade för första gången sen före jul. Min plats fanns kvar, tack för det! :-D. Nu väntar jag irriterat på att H ska komma hem från nåt slags shoppingrunda som han skulle gjort åt jobbet, på arbetstid.... ringde honom halv sex och då var han fortfarande i Länna. Morr. Jaja. Barnen har ätit, och om en timme har vi tvättstuga. Känner INTE för att släpa ner all tvätten själv. Fördelen med kvällstiden är ju att man har huuuur lång tid som helst på sig eftersom strömmen är på till midnatt. Det är bara vi som kan klaga - vi bor nämligen ovanpå tvättstugan - och det gör vi inte! :-D

Imorrn ska jag jobba hemifrån. Har massor med småtjafs att fixa som jag inte behöver vara i Tumba för att sköta. Och imorrn kväll ska vi trio-repa och ta ett glas efteråt *längtar*. Dani ska vara barnvakt. Om allt går som vi har tänkt blir det några duogig framöver runt om i SoFo - ska boka in momma imorgon, och så kanske El Mundo senare... vi måste ju sätta igång och spela bort duoringrostigheten inför sommarens stora Troublemaker Tour Part II - uppföljaren till den turné vi gjorde i USA 1998, för 10 år sen.

Friday, January 11, 2008

Frisyren och kontorsbilder...

Kanske nån undrar hur det ser ut på mina olika arbetsplatser? Förmodligen inte (haha), men jag plåtade lite igår och idag. Jag har ju sekretessavtal med kunderna så det blir kaffekoppen och en bit av datorn. Tycker det är lite coolt med bilder på saker i motsats till alla bilder på barn och mig själv....

På patentbyrån dricks kaffet i plastmugg. Det smakar helt ok men är lite för sliskigt...


I Tumba finns det riktiga koppar, och som synes är jag fortfarande inte helt installerad eftersom jag kör på min bärbara dator där....


Och en närbild i profil på min frisyr. Lite rufsigt var det idag för det blååååste när jag gick till jobbet. Är sååå nöjd så.

Thursday, January 10, 2008

Twin Peaks och annat TV-relaterat

Glömde ju berätta om min absolut bäääästa julklapp i år - gold edition-boxen med aaaallla Twin Peaks-avsnitten. Jösses vad sent det blir på kvällarna. 2-4 avsnitt blir det. Och det Är Så Bra.

Största överraskningen den här veckan var att David Duchovny hade en roll som transvestit-FBI-agent i serien. Liksom att en av mina favvosångerskor/birollsskådisar Kathleen Wilhoite spelar Lucys syster Gwen. Mycket spännande. Nu är vi på avsnitt 18 eller 19, vi vet vem som mördade Laura Palmer, men det är typ 10 avsnitt kvar. Minns inte riktigt slutet - gick verkligen alla avsnitten på svensk TV??? Nån som är tillräckligt gammal för att minnas? Eller kanske jag ska fråga efter nån som är tillräckligt gammal, men ännu inte senil??? Haha.

Fick också en fiiin julklapp från jobbet i år, ett presentkort på Ginza. Jag hämtade ut första säsongen av Heroes idag. Men det får bli senare, när Twin Peaks är avklarat. Missade hela Heroes-grejen i höstas, vet inte varför, men har för mig att det gick på 4:an och jag har generellt svårt för 4:ans serier. Lost fattar jag inte ett dyft av. Sorry, Lost-fans.

Däremot har Pam idag skapat en Facebook-grupp för oss som ääälskar The Nanny's klädsmak. Hahahaha. Bara apropå TV-serier. Det kanske inte blir fler än två medlemmar, Pam och Ginger, men ändå. Let's make a statement, ok??? :-D

Mjukstart

blev det den här veckan eftersom jag varit hemma och jobbat två dagar pga J:s vattkoppor. Två hela dagar blev det i Tumba, skoj! Vi har bytt våning och fått eget rum, men vi fikar en trappa upp varje dag och lunchar med resten av gänget som är jättetrevliga.

Idag fick jag av ren tur tid hos frisören, har haft en bad hair week. Nu är det myyyycket bättre. :-) Men VARFÖR måste det börja regna i samma ögonblick som jag kliver ut genom dörren hos Carita? Tyyyypiskt. Jaja. Jag får ändå tvätta håret imorrn bitti.

Försökte logga in på webbmailen hos patentbyrån inför morgondagen men det går inte. Arghhh. Nån har visst glömt att uppdatera mitt konto. Suck. Får väl hoppas att det går att lösa hyfsat snabbt - har inte fått något meddelande om att lösenordet behövde bytas, så jag tror inte det är mitt fel den här gången. Imorrn är jag iallafall vid Stureplan mellan åtta och tolv, sen ska jag hem och lösa av mina föräldrar som är med J.

Helgen bjuder på rep (kanske, om Loll är frisk till lördag) och Jalle och Pia på middag på lördag kväll. Blir nog ingen utgång i helgen, är lite för fattig. Fast jag längtar till Himlen... :-D.

Monday, January 7, 2008

Lyset är tänt

men ingen är hemma...

Hissen går inte ända upp...

Alla paddlarna är inte i vattnet...

Alla hästarna är inte i stallet...

Besticken ligger inte rätt i lådan...

Nån som har fler omskrivningar för folk som är lite lätt korkade?? Jag samlar nämligen på uttryck! Tar gääärna emot fler.

Att jag kommer mig för att skriva om det nu beror förmodligen på allt hissåkande jag ägnade mig åt i Skrapan förra veckan *haha*. BV till våning 25 går vääääldigt fort. Det slår lock i öronen. Men hissen går faktiskt inte ända upp där... sista trappan får man gå.

Sunday, January 6, 2008

Måndag, och ledigheten är slut...

fast jag är ju hemma idag med prickige J. Imorrn blir det Tumba iallafall, ser fram emot det faktiskt! Två veckor var precis vad jag behövde för att komma tillbaka lite. Men axeln bråkar tyvärr fortfarande. Suck.

Måste beställa ett nytt träningskort på Eriksdal, jag tror mitt går ut alldeles snart. Men jag tänkte nog vänta januari ut tror jag, för jag lär inte palla att träna nu iallafall, och det är ju onödigt att köpa ett träningskort som inte går att frysa...

I lördags var det Himlen och Bimbadgen. Otrooligt trevligt. Det blev faktiskt himlen både först och sist, lyckades bli uppsatta på gästlistan för att kunna komma tillbaka utan att ens be om det :-D.

Och igår repade Loll och jag intensivt i två timmar. Snacka om hårdkörning, jag som var rätt bakis blev helt yr och andfådd *hihi*. Men skoj var det. Vi hoppas kunna spela 4 låtar på Judy's snart, återkommer när datum är klart.

Nu ska jag sätta mig i köket och jobba, medan Pricken ligger i soffan. Han är sjuuukt prickig nu, och det kliar som attan, men han är duktig och tapper.

Saturday, January 5, 2008

"Vattkoppen"

I går kväll var J varm när jag läste för honom, inatt hade han 39 graders feber och idag på morgonen syntes de första prickarna. När jag kom ut i vardagsrummet till honom sa han allvarligt: "Mamma, jag har vattkoppen". Så söööööt. Under dagen har det blivit mer och mer prickar och nu börjar det visst klia. Ajajajaj stackars lilla kalaspuffen.

För övrigt har jag köpt nya stövlar - igen. Hahaha. Hittade ett par på rea, sjuuuukt snygga, i äkta skinn som påminner väldigt mycket om mina favvostövlar från 1998 som jag blev tvungen att slänga förra året eftersom de gått sönder i hälen och inte gick att laga. Bild kanske kommer senare.

Ikväll blir det utgång med Dani, flåt Ginger. Vi ska börja i Himlen och sen arbeta oss vidare genom SoFo, är planen.

Och imorron, yippiyippiyippi, ska Loll och jag äntligen repa i vår nya fina replokal! YAY!

Friday, January 4, 2008

H - en hjälte...

Kvart i tolv igår kväll klädde han på sig och cyklade till dagis försedd med en ficklampa (man kan se J:s krok genom fönstret) och kollade om min väska hängde där. Det gjorde den. Phewwww. Men jag har iallafall inte sovit särskilt mycket tyvärr. H är på konferens idag och skulle sticka hemifrån tjugo över sex, och bara därför vaknade J mitt i natten och hade kissat i sängen - byta lakan, tvätta gosedjur bla bla bla... och jag hade legat vaken till halv två och tittat på Law & Order, dubbla avsnitt. Jag är helt sluuuut. Har nu lämnat en motvillig J på dagis - det är inte så mycket barn där den här veckan men det blev bra till slut.

Idag blir det en luuuugn dag. Ska försöka sova ikapp lite, färga håret, plocka i ordning här hemma. Har redan bestämt mig för att det blir hämtpizza till middag, H:s båt kommer in vid sju men sen ska han ta en öl med sin brorsa som fyller år idag, så han kommer inte hem förrän senare...

Thursday, January 3, 2008

GAHHH! Försvunnen handväska

Hittar inte min handväska. Med plånboken i. Arghhhh. Efter panikartat tänkande inser jag att jag förmodligen har glömt den på dagis. Hade J:s ryggsäck och en påse med 2 liter mjölk att bära på ut från dagis. Förhoppningsvis FÖRHOPPNINGSVIS hänger väskan kvar på Jacobs krok. Hjälp! Hur ska jag nu kunna sova????

Puttrar på...

gör det denna vecka - ledig fortfarande medan H jobbar och J är på dagis. Skööööönt med lugn och ro och tid för mig själv.

Har lyckats städa lite runt datorn, imorrn ska jag ta itu med leksakshyllan i Jacobs rum. Får se hur långt jag orkar... ghahhh.

Igår hade jag en synnerligen trevlig kväll i Skrapan med världens bästa Digi-Diva. Vi började på Imperiet och tog sen hissen upp till Himlen, där vi hängde till stängningsdags. Såååå trevligt. Älskar det där stället - Himlen alltså. Utsikten är verkligen fantastisk, och det var skön musik och skoj blandning av folk.

Idag har jag lunchat med mamma, också i Skrapan faktiskt, och sen varit ute och köpte en ny vinterjacka till J. Nu gör jag nästan ingenting tills det är dags att gå och hämta J på dagis. Ikväll ska vi fortsätta titta på Twin Peaks.... läääängtar. Och årets julklapp från jobbet var ett ganska generöst presentkort på Ginza, jag har valt första säsongen av Heroes eftersom jag missade hela serien när den gick i höstas. Myyyycket tittande lär det bli framöver.

Torsdagslistan

Dagens tråk
Skulle väl vara ekonomin då... dreglar över ett par stövlar på Scorett för 1795 kronor men det får jag glömma tvärt. Haha.

Dagens fniss
Inget idag, men igår kväll blev det många. Det där om att vara en synaps i en viss persons hjärna ler jag fortfarande åt... haha.

Dagens längtan
Ett oväntat telefonsamtal eller sms.

Tuesday, January 1, 2008

Nyårsmiddag





Nyårsmiddag igår med Danielle... vi åt renskavstoast, laxgratäng och chokladmousse med hallon... Cec kom över en stund och umgicks, men Peter och Janet uteblev. Sen skålade vi in det nya året med J här utanför. Blev trött av all den goda maten så jag gick och la mig vid halv två-tiden... helt pensionärsmässigt juh! Hjälp! Det får vi bättra på under veckan... ;-)
Imorrn ska Pejvan komma till Söder och vi ska ta en sväng till Himlen bland annat. Nu väntar nyårspromenad i snöslasket.