Friday, March 28, 2008

Fredag igen

Och jag är förkyld, eländes... men så farligt är det inte. Inte värre än att jag tänker gå ut och partaja med världens bästa Digi-Diva imorgon! Sådeså.

Fredagslistan

Dagens fniss
Massor av sådana på lunchen med Pyssla Nostra.

Dagens tråk
Förkylning. Iewww för snor och ont i halsen.

Dagens längtan
H och S kommer hem från Järvsö ikväll. Mys!
Tid att shoppa

Och förresten, uppdraget är i hamn. Men jag måste vänta tills avtalet är påskrivet innan jag kan komma ut ur garderoben... nästa vecka. Jag är iallafall GRYMT nöjd!

Wednesday, March 26, 2008

Järvsö

Lite osorterat dårå....


H och J i backen med sele


Min gullunge och jag väntar på tåget i Järvsö. Bilden på mig har J tagit.


Ramlar gör man ju ibland i backen...


Världens tuffaste skidtjej...

Men allvarligt, nu kommer straffet tror jag. Aj vad jag har ont överallt. Även i ryggen tyvärr. Fast jag tror det är mer släpandet på tung bag igår än skidåkningen... hoppas det går över snart.

Man ska inte säga trollets namn...

... för då spricker trollet, som min kloke vän Anders L i Umeå sa en gång i tiden. Detta betyder att man inte ska prata högt om saker innan de är säkra.

Men jag känner mig rätt så säker på att min plan gick i lås. Om bara avtal nu kan slutas mellan min chef och en annan chef så har jag världens roligaste två uppdrag: ett på patentbyrån, 2 dagar i veckan, och ett på en stor branschorganisation med kontor 5 minuter ifrån patentbyrån, de resterande tre dagarna. YAY! Uppdraget på branschorganisationen är dessutom över ett år långt. Min chef jublar.

Nu måste jag laga middag till kalaspuffen, hamburgare är beställda idag. Återkommer ikväll med mera bilder från Järvsö.

Tuesday, March 25, 2008

The right type of snow...


Bildbevis: Jag HAR åkt utför. Bilden är tagen i förmiddags uppe ovanför sittliften (bara en sån sak, jag har åkt sittlift också, jag med min höjdskräck!) i Järvsöbacken. I mitten står Nora, till höger Saga. Det har varit FANTASTISKT. Men jag orkar inte skriva om allt just nu, eller ladda upp fler bilder, är helt slut och har ont överallt. Har inte ramlat en enda gång, måste jag få skryta med, trots att det var 25 år sen jag åkte utför, och då har jag åkt röda backar också!

Mer bilder och stuff kommer imorgon.

Friday, March 21, 2008

The wrong type of snow...


Ja, vad säger man. Nästan som i Narnia var det idag när vi gick till replokalen. Barnen har åkt pulka...

Måste bara berätta om min klurige son. Vi har hyrt en minibuss för resan upp till Järvsö, och innan vi hämtade ut den visade H honom på min dator här i sovrummet hur den såg ut. Han var mycket fascinerad av hemsidan med alla bilar som gick att klicka på. Idag ville han titta igen, men jag hade inte tid att lyfta upp honom på pallen - jag har alltså min dator i ståhöjd med en hög pall framför. När jag kom in i sovrummet nästa gång satt han glatt uppflugen och väntade. Han hade helt enkelt ställt sig på min halvfulla bag som råkade stå intill... pallen snurrar, så det är rätt svårt, jag är faktiskt mer än lite impad....

När han sen hade tittat färdigt på bilderna på hemsidan visade det sig att han hade stängt ner alla fönster i Mozilla, även dom som jag hade uppe (genom att klicka i krysset, som han lärt sig att man gör på hemsidan med bilarna).

Nu lagar H en quorn-chili som vi ska ha med oss (Sagas kompis är vegetarian). Jag har packat det mesta. Imorrn klockan 9.00 drar vi! Glad påsk på er alla!

Wednesday, March 19, 2008

Sista rycket

på AlfaWall den här veckan, med manualprojektet som ska gå till tryck på tisdag klockan 16.
Stackars Martin, för då sitter jag på tåget från Järvsö med Jacob. *fniss*.

Men imorrn blir det heldag för oss, trots att det är skärtorsdag. Idag jobbade jag från kvart i åtta till fem, ovant för mig som brukar jobba 6,5 timme normalt. Men vi måste för att bli klara. Fast det är lite skoj också när det händer grejer hela tiden, bättre än att ha för lite att göra.

Och sen då, efter tisdag? Jag har värsta upplägget på gång uppdragsmässigt, som jag hoppas går i lås, det visar sig nästa vecka. Jag kan inte avslöja nåt nu, men ber om tumhållning. Det kan bli precis hur bra som helst! Det finns ett aber dock, som jag hoppas kan undanröjas. Därför har jag tagit saken i egna händer och egna initiativ, något jag hoppas ska löna sig. Snälla, håll alla tummar ni har för mig!

På lördag går minibussen med vår lilla familj + Sagas bästis Nora upp till Järvsö. Där ska vi bo en natt på vandrarhem, för att på söndagen flytta in i Lura-Petters Gård. Hahaha jag älskar det där namnet. På tisdag anländer ett gäng ungdomar och personal från H:s jobb, dom stannar till fredag. J och jag tar som sagt tåget hem på tisdag eftermiddag, och ska klara oss själva till på fredag kväll. Gahhh. Jag bävar. Hoppas ryggen håller.

På söndag ska jag för första gången på 25 år stå på ett par utförsskidor. HAHAHAHA. Bildbevis utlovas. Men jag tänker hålla mig i barnbacken, dumt att riskera något med min rygg och mitt dåliga knä. J ska gå i skidskola, och jag bara vägrar åka längdskidor ett år till, för det är så erbarmligt trååååååkigt att åka ensam.

Inga roliga bilder har jag att bjuda på idag, men efter helgen kommer det nog lite vintersportbilder. Apropå vintersport förresten, vad är det här för helsekotts konstigt väder? *hatar*. Nu ska det bli vååååår. Sådeså.

Dagens fniss
Förmodligen mitt ansiktsuttryck när jag insåg att jag förväntades känna till vad ett antal specifika delar på en reaktor heter och har för artikelnummer. Det var inte jag som fnissade, så mycket kan jag säga, men jag bjuder på det.

Dagens tråk
Vädret.

Dagens längtan
Vååååår.
Praliner.
Nästa lördag när jag ska träffa världens bästa Digi-Diva och partaja nånstans.

Saturday, March 15, 2008

Jag kan verkligen rekommendera

Restaurang Imperiet.
Och förstås och Himlen därtill.

Det var länge sen vi åt så himla gott. Bra service också. Himlen är fantastiskt med den där utsikten, den schyssta softa musiken (spelad av en av Stockholms bästa dj:s, Camille) och den fina stämningen. Inte ett dugg snobbigt utan bara trevligt!

Vi hade en supermysig kväll och lyckades nästan låta bli att prata om barnen. Däremot smidde vi lite semesterplaner inför sommaren. Däremot sov jag uselt, vaknade när det fortfarande var mörkt och låg vaken tills det ljusnade. Får försöka ta en tupplur senare idag... tur att det är lördag! Men är det inte typiskt att man får sömnproblem när man äntligen FÅR sova länge???

Nu ska jag ut på lite ärenden, behöver köpa gitarrsträngar och poppa förbi en sväng på Skapa och glädja mig åt mitt nya uppdrag, läs mer på Pemba Design...

Thursday, March 13, 2008

H + F 10 år imorgon

Man blir nästan mörkrädd för tiden går så fort... imorgon är det 10 år sen H och jag blev ett par. Det var efter Little Failures 1-årsjubileumsfest... inte hade man anat att det skulle bli så här långvarigt då, när han var skadskjuten efter en jobbig skilsmässa och jag lika skadskjuten efter en märklig långvarig icke-relation med ett pucko som bara lekte med mig. Men vi hittade nåt gemensamt, nåt stabilt, som inte bara var för att vi var sårade. För det har hållit i 10 år nu!

Efter den där festen gick det ganska fort. Nyårsnatten mellan 98 och 99 friade H utanför min port på Skånegatan, sommaren 99 flyttade vi ihop och i oktober 99 gifte vi oss i New York. Jag har inte ångrat mig en sekund, trots att det var mycket som var kämpigt i början - jag var INTE medveten om hur tungt det är att gå från singel till styvmamma... men sen Jacob kom till oss 2004 har det varit lättare med det mesta.

Vi har barnvakt imorrn kväll och ska till Himlen och ta en drink först. Sen blir det middag på Imperiet. Och vi ska försöka låta bli att prata om barnen hahaha. Det låter som en klyscha men det är det man gör när man är gift, har barn och har barnvakt.

Monday, March 10, 2008

Vårtecken, nattgräs och spöken...

Snödroppar



Iris


Nattgräs (nej, det heter säkert inte så, men det är ett slags gräsväxt och bilden är tagen med nattinställningen på min kamera).


Även barnen gick att fånga i mörkret vid kisspaus längs E4:an. Men det blev lite spöklikt!


Thursday, March 6, 2008

Woaaa.

Fredag igen, och inte ett enda blogginlägg på en hel vecka. Får skärpa mig! Fast det har varit en hysteriskt späckad vecka med massor av jobb.

I dag efter jobbet åker vi till Linköping och hälsar på. Ska bli så skönt att komma bort, även om det bara är 2 dagar. Hoppas på fint väder så vi kan vara ute, och så jag kan plåta massor!

Förhoppningsvis kan jag blogga lite mera utförligt på söndag när vi kommer hem!

Ha en kanonfin vårig helg, alla mina vänner!

Saturday, March 1, 2008

Snålgubbe

Igår efter dagis gick J och jag till Söderhallarna, där J fick åka i Pokemon-prylen utanför tobaksaffären. Sen skulle vi köpa glass, och Jacob valde en Top Hat. När vi hade betalat och öppnade glassen var struten avbruten och trasig ungefär 3-4 cm från strutens botten. Jag bad om att få en ny glass, men snålgubben som äger affären vägrade. Han sa att glassarna var nylevererade och antydde att det var vi som hade haft sönder den under den minut det tog att ta glassen ur frysen, köa och betala.

Vi tänker aldrig handla där mer. Så det så.