Sunday, November 30, 2008

Lösnaglar och 48 små paket

Jaa, jag kan inte påstå att jag känner mig sugen på att gå ut och trängas och leta efter lämpliga småsaker till barnens paketkalendrar. Sen ska eländet slås in och knytas fast också... suck. Och jag har lösnaglar just nu, och är liiiite handikappad kan man säga, när det gäller precisionspill - som t ex att sms:a, pilla bort skyddspapperet från tejpen jag använder när jag scrappar, öppna en ölburk... För att inte tala om att det förväntas pepparkaksbak idag också... gahhh.

Jag känner mig nog helt enkelt inte så julig i år bara. Men det kanske kommer?

Friday, November 28, 2008

Uppochner och glöggprovning

Jag är fortfarande inte velig. Bara så ni vet. Och nej, jag tänker inte prata om det. Det räcker med att säga att jag kände mig enormt kränkt över att bli anklagad för velighet. Jag vet vad jag vill och brukar se till att det blir så. Punkt.

För övrigt fick jag en chockad kommentar igår från min nya DT-uppdragsgivare i Borås angående min ålder. Jag börjar undra om folk är lite halvblinda i allmänhet därnere, men jag tackar så mycket, det var verkligen en välbehövlig komplimang just igår. Den kan jag leva på i några veckor åtminstone, känns det som.

Har varit hemma med J i två hela dagar och idag fick jag ääääntligen gå till jobbet. Missförstå mig inte, jag älskar min son, men det är väldigt skönt att umgås med vuxna människor också. Dessutom har H varit borta varenda kväll, så jag har inte haft särskilt mycket vuxenutbyte, förutom igår kväll, när vi hade månadsmöte med jobbet. Med efterföljande glöggprovning.

Jag säger så här: köp inte nån smörja som heter Skogsglögg. INTE. Den var skitäcklig. Bäst i test blev Blossas vanliga vinglögg, sen rådde delade meningar om Dufvenkroks vita glögg med inslag av single malt-whisky. Jag tyckte den var kanongod. Se, ni hör själva. Jag är INTE velig. :-D

Thursday, November 27, 2008

Jag är inte velig!

Så det så.

Wednesday, November 26, 2008

Sitter fast

i lägenheten. J vill inte vara ensam medan jag springer ner till Konsum och handlar :-(. Och vi har typ INGET hemma... har försökt få tag på Saga, hon kanske kan komma hit en sväng och vara här bara medan jag springer ut och handlar lite mat... H har verkligen hell week denna vecka - styrelsemöte måndag, öppen scen-show tisdag, öppen scen-show och rådsmöte onsdag och föräldramöte med fotbollen torsdag... gahhh. Så jag känner mig liiite låst just nu kan man säga, jag är hemma och jobbar idag och imorgon. Lääängtar redan till fredag... det är soft att jobba hemma men det blir rätt ensamt efter ett tag...

Har insett att jag behöver börja förbereda barnens paketkalendrar... arggghh. 48 små jävla paket som ska slås in och knytas fast/knölas ner. Suck.

Kom också på att i helgen är det glöggfest hos J & J. Det hade jag totalt glömt bort! :-D. Trevliga överraskningar man får ibland när man är lite virrig.

Och så dagens kloka citat från min låtsasbrorsa Andreas:

"Kvinnor tar för givet, män kör sitt eget race."

Det kunde inte vara mer sant. Varför är inte jag så där klok för? :-D Det borde ju ligga i släkten tycker man.

Tuesday, November 25, 2008

Första julklappen inköpt idag!

Wohooo. För idag kom äntligen lönen. Den var efterlängtad vill jag lova, mer än vanligt.
Vem det var till? Nääää. Jooo okej då. Till H. Ska bara försöka smussla undan den diskret när jag kommer hem - han är hemma nämligen. För Jacob är sjuuuk. :-(. Vaknade inatt och hade feber. Men det har gått bra länge nu - det var i september han var sjuk sist ju!

Själv ska jag bli influensavaccinerad på torsdag. Bra tycker jag. Fast förra året missade jag vaccinationen och klarade mig ändå - rena turen förmodligen... vågar inte hoppas på sån tur i år.

Jag måste göra en ordentlig julklappslista snart. På sånt jag ska köpa alltså. Och en önskelista åt mig själv, har H bett om. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska önska mig faktiskt. Ärligt. Skor köper jag helst själv, som ni vet :-D.

Monday, November 24, 2008

Men j**la bilelände....

H:s brorsa lånade bilen fredag-lördag för att åka ner till Linköping. Och samma fel är tillbaka. JAG BLIR GAAAAALEN. Dyr-lampan tänds, motorn går ryckigt, temp-mätaren åker upp och ner. Vad är det för skitmåndagsex vi har fått tag på?

H ska ringa Ford i veckan, vi borde ju ha garanti på den senaste reparationen!!!

Och för övrigt är jag extremt låg just nu, trots att det har kommit snö och är ljust och fint. En så vidrig höst som den här har jag sällan upplevt. Värst hittills.

Pulkapremiär i helgen

Så liite vinteraktivitet blev det iallafall - inte för mig dock, jag åker INTE pulka. Gissa om det var SKÖÖÖNT att SOOOOVA! Hela familjen sov till halv tio både lördag och söndag... H var ute med P & J både fredag och lördag, och jag tog det as-soft.

Igår var J hemma hos Lill-Jacob och lekte i några timmar. H och jag promenerade lite och gled sen in på Black & Brown och drack Irish Coffee. Snökyla och Irish Coffee = utmärkt kombination.

vintergräs 1

vintergräs 2

jag i min nya vinterkappa

J pulkåkningsklar

J med sin coola Blixten-pulka (som egentligen inte är en Blixten McQueen-pulka på riktigt, men han har kallat den det ända sen han fick den och knappt kunde säga Blixten... :-D )

Saturday, November 22, 2008

Måste bara länka....

till denna underbara vinterbetraktelse. Sammanfattar mina åsikter exakt.

I morse sov jag till 9.25. Det var flera år sen jag sov så länge, men gissa om det var härligt....
Vaknade av Jacob som hade upptäckt snön.

I helgen ska vi göra så lite som möjligt. Det ser jag fram emot. Och själv tänker jag inte gå utanför dörren om det inte är absolut nödvändigt. Så det så.

Friday, November 21, 2008

Thursday, November 20, 2008

Jag är iallafall inte ensam


om att tycka illa om mörkret. På nåt sätt blir det lite lättare då. Inte för att jag önskar nån annan att må lika dåligt som jag brukar göra, men för att det finns en känsla av att om vi är fler som tycker att det är mörkt kanske vi kan göra det lite ljusare. Om man känner att man är ensam i mörkret är det rätt creepy, faktiskt. Och i min familj är det bara jag som reagerar så här, så jag brukar vara dubbelt låg. Visst, alla är jättesnälla, men det finns ingen som förstår vad jag pratar om riktigt.

Den fantastiska bilden har jag lånat av Peter. Absolut värd ett besök.

Svisch.

Torsdag redan - tiden går alldeles för fort. Eller inte - jag vet inte. Tid är så konstigt.
Ibland önskar man att man kunde stanna klockan. Och ibland vill man bara vrida fram den.
Men tillbaka? Neee. Det verkar dumt.

Gick en sväng på stan på lunchen igår. I motsats till när jag skulle attackshoppa i Amsterdam lyckades jag hitta MASSOR av grejer jag vill ha! Får vänta tills lönen kommit. Hittade lite roliga julklappar också, det börjar ju bli dags att tänka på sånt. Det löjliga är att jag har hittat perfekta julklappar till folk som jag normalt inte ger nåt till. Får fundera på hur jag ska göra. Känner mig oerhört generös just nu, så det är möjligt att folk kommer att bli lite förvånade.

Och svärfar ligger på sjukhus - det blev ingen handoperation, läkarna ändrade sig, men däremot lyckades han sätta i halsen igår kväll och svimma, så det blev ambulans. Han hade fått syrgas och allt verkade lugnt, men han fick ligga kvar över natten. Usch. Jag oroar mig. För att inte tala om vad stackars H oroar sig. Och Saga. Man vill inte tänka på det som kommer...

Tuesday, November 18, 2008

Många bilder, helt osorterade

Ja, det är tandborstar som åker pariserhjul... i en tandborstaffär...









Fantastisk restaurang - Lust på Runstraat



Lust ligger granne med ostaffären...


Mitt hotellrum


Ny idol, attackshopping, svärfar klotar igen och logopedbesök

Hon heter Kara Pernice och är usability-expert på Norman/Nielsen Group. Det var hon som höll i heldagsseminariet om Intranet Usability som jag gick igår - vilken fantastisk pedagog! :-D

Känner mig så otroooligt peppad att ta tag i saker och ting nu. Tänk vad en kurs kan göra! Dessutom råkade jag ha ett otroligt flyt - vi fick fylla i en liten enkät, frivilligt, och vi som gjorde det och la med våra visitkort var med i en dragning där vinsten var en valfri N/N group-rapport. Rapporterna kostar MASSOR av pengar. Jag vann. Jag som ALDRIG vinner nåt. Så jag kom hem till Stockholm med en 1000-sidig rapport som är en kartläggning av 56 olika intranät utifrån användbarhetsperspektiv. Den skulle ha kostat ungefär 300 Euro. :-D

Överhuvudtaget var kursen väldigt bra. Även om en del inte var direkt nyheter kändes det bra att få bekräftelse på att andra har samma problem... och jag har nu hört Jakob Nielsen föreläsa om användbarhet. Han är en liten gubbe, kortare än man tror :-D. Och lite torr, sådär, men rätt rolig. Och blixtrande smart.

Sen blev det attackshopping på flygplatsen. Kom hem med en Lolita Lempicka-parfym, en Clarins-ansiktskräm och en Clinique-foundation, och en massa godis till barnen och Valrhona-choklad till oss vuxna. När jag kom hem klockan tolv inatt försökte vi väcka Jacob, men han var helt borta. I morse däremot gick bägge barnen upp utan att bråka, och blev superglada över sina presenter (coola tumvantar till Saga och ett Blixten McQueen-målarset till Jacob) och ännu gladare över att det fanns färska Krentebollar till frukost. En Krenteboll är ungefär som en småfranska med russin i.

Bilder kommer ikväll, när jag har hunnit tömma kameran.

Familjen stack till Linköping, och det var lyckat, förutom att stackars farfar välte med rullstolen, slog i huvudet och bröt två fingrar. Dom var på akuten mellan tre på eftermiddan och tolv på natten i lördags. Och nu hade dom ringt från sjukhuset och sagt att det inte såg bra ut, utan att han måste opereras. Så idag ska han sövas ner och fingrarna ska rättas till. Det känns inte helt lugnt, måste jag säga, det verkar lite läskigt att söva en så gammal människa... gahhh. H är ännu mera orolig.

Och igår var Jacob hos logopeden, det kom en återbudstid som dom hoppade på, och som tur var tyckte J att det var jätteskoj där... Logopeden gjorde en bedömning och kom fram till att han ligger klart före sin ålder vad gäller både språkförståelse, ordförråd och språkanvändning, men att vi behöver jobba med uttalet av väsljud. Det var ju ingen nyhet direkt... men vi har fått lite övningar vi ska göra själva, och så har vi fem tider inbokade efter jul.

Sunday, November 16, 2008

Shoppingbryt i Amsterdam

Har försökt attackshoppa i två dagar och fortfarande inte köpt en enda pryl till mig själv. Barnen får fina julklappar dock... Har provat örton par skor och stövlar men det enda jag möjligen kunde tänka mig fanns inte i min storlek. Trendrapport: Lila stövlar är hett i Amsterdam. Skitfult. Modellen ser ut som en sån ölstövel i glas som man får på sämre tyska pubar - vida, platta och oformliga. Soooo oooogly. Men kom ihåg var ni hörde det först!!!

Kursen är bra, imorrn blir det specialdrillning i intranet usability en hel dag. Ikväll letade jag upp en skitcool restaurang som heter Lust - trodde först att jag hittat den där vi var och åt med jobbet när vi var här, men det var det inte. Var nästan bättre dock - en 3-rättersmeny för 27 Euro, som var heeelt fantastisk. Behöver jag säga att jag nog inte kommer att äta på några dagar, jag med mina aptitproblem? Åt lite av varje rätt, men idag har jag ätit mer än jag har ätit på flera månader. Lunchen på konferenshotellet är i bufféform med massor av goda grönsaker och sånt, plus lite fantastiska marinerade grillspett och lax och sånt.

Imorrn ska vi checka ut på morgonen och lämna väskorna på hotellet. Efter kursen knallar vi tillbaka hit och tar sen tåget till Schiphol. Gissar att det slutar med att jag köper nåt svindyrt och heeelt onödigt åt mig själv på flygplatsen, men jag tycker att jag är värd det. Sådeså.

Hotellet är för övrigt superbra. Ligger 5 min promenad från centralstationen och mitt i shoppingkvarteren. Jag har eget rum och det är sååå lyxigt! Me like!

Friday, November 14, 2008

Alla är vi olika...


Det här är Lolitas nya vandrarskor. Hon är superglad för att hon har dom! Nu befinner hon sig 2 mil norr om Helsingborg och har vandrat 81 mil.


Det här är mina fredags-glam-stövlar... jag är superglad att jag har dom. Jag har gått hemifrån till tunnelbanan och från tunnelbanan till jobbet. Ingen särskilt lång sträcka men jag lovar att det är bra träning för vadmusklerna!
Så olika kan det vara. Tänker på Maria Lindström, som faktiskt har skrivit en låt om Kvinnor Som Går I Obekväma Skor. Jag äääälskar skor. Tyvärr är oftast skorna jag gillar lite obekväma. Med höga klackar. Jag känner mig lång, snygg och oövervinnerlig. Och det är fredag! Yay.


Thursday, November 13, 2008

Wohooo... snart Amsterdam...

Börjar fatta att jag åker på lördag. Ska bli sjuuukt skoj! Både att shoppa och fika och kolla stan en hel dag, och sen gå på superusability-seminarier i två dagar. Precis vad jag behöver mitt i detta mörka eländesbajsväder. Usch, nu är det verkligen RIKTIGT hemskt. Blött och mörkt, och träden är kala. Iewwwww.

Idag fick jag nog. Jag tog fram frisörsaxen och kapade mina löjliga lockar i nacken. Själv. Hade tid hos Carita egentligen, men hon ville byta dag och då kunde jag inte - hade tänkt stå ut till i december men som sagt, jag fick nog. Nu är det typ bobbat. Är lite stolt över att jag gjorde det själv, med hjälp av backspegel :-D. Nu ska håret få växa. Och bli minst axellångt. Sådeså. Har haft kort i nästan 2 år nu, olika varianter. Nu saknar jag det långa, och kvaliten har kommit tillbaka, så nu är det bara att köra.

Ikväll ska jag laga fläskfilé till middag, och har köpt hem vin. H och jag har knappt setts den här veckan, han var borta både i måndags kväll och igår. Och imorrn sticker dom till Linköping, och så ses vi inte förrän på måndag kväll, sent, tippar på efter midnatt. Mitt plan lander 22.30.

Om jag tänker efter lite och lägger ihop allt skoj som händer nu framöver borde jag kanske må lite bättre. Men den här jävla hösten tar alltid knäcken på mig. En hel storlek i kläder har jag gått ner. Inte för att det gör nåt, men det är tråkigt att inte ha nån aptit. Jag gillar ju mat. Både att laga den och äta den... Kanske hjälper att tokshoppa i Amsterdam? Vad tror ni??? :-D

Tuesday, November 11, 2008

Grå tisdag

Fy fanken vilket vidrigt väder det är nu... I hate this. Fast det var faktiskt värre i fredags när jag körde ner till Borås. Stannade nånstans längs hemska väg 40 (2+1-väg) strax före Ulricehamn för att gå på toa och köpa nåt att dricka, och det var mörkt, blött och rått, kändes nästan som det skulle börja snöa. Blåste gjorde det också. Hua.


Försöker fatta att jag ska till Amsterdam på lördag morgon - tur att man har haft några små utflykter under hösten att roa sig med. Efter Amsterdam blir det inga fler resor på ett bra tag, förutom kanske nån tripp till Linköping - iallafall över julen.


Och apropå julen så har mina kära föräldrar hastigt och lustigt bestämt sig för att resa bort 2 veckor över denna vinterhögtid. Jahapp. Så det blir lite andra jultraditioner i år. Vi brukar ju äta jullunch hos dom i Gustavsberg annars, och masa oss hemåt framemot kvällen. Men icke så i år. Vi får väl starta våra egna traditioner helt enkelt. Kan ju i och för sig vara på tiden, men samtidigt känns det som att man vill umgås med sina släktingar så länge det går när det handlar om familjehögtider som just julen. Jaja. Det blir som det blir.


Och apropå absolut ingenting, det chockar mig varje gång jag åker ifrån Stockholm hur dyrt det är att bo här. I Kvänum kan man få ett fantastiskt 1800-talshus på 180 kvm på en parkliknande tomt, inklusive en "lillstuga" på 140 kvm och dubbelgarage, för sisådär 1,2 miljoner. Hahaha det är helt sjukt. Å andra sidan vet jag att jag inte skulle stå ut mer än en vecka i Kvänum - det bor ca 1500 pers där, och man promenerar lätt runt hela Kvänum i maklig takt på en halvtimme... jag är och förblir storstadsmänniska.


Världsmetropolen Kvänum i Västergötland.

Monday, November 10, 2008

Lite bilder...

Andreas, min låtsasbrorsa med sin fina sambo Åsa, i deras kök i Kvänum, dit jag susade i helgen!


Och så lite fler bilder från i torsdags - hel oredigerade men jag orkade inte just nu.








Helgen var intensiv. Kort sagt. Men trevlig. Fast fyyyy vad det suger att köra bil i mörkret. Sista biten hem höll jag på att kräkas av uttråkning. Kolsvart, bitvis regn, och MAAASSOR av trafik.
Nu laddar jag inför nästa helg, som innehåller kurs i Amsterdam! Vi åker tidigt på lördag morgon och kommer hem sent måndag kväll. Yay! Och så ska jag försöka boka in studiotid i december. DESSUTOM har jag idag varit hos Tim the Tattoo man och pratat lite. Han ska rita och maila mig en skiss. Torsdag 4 december är det sen dags att pryda min högra axel med något lite större och lite mer intrikat än en halvmåne och tre stjärnor!!


Thursday, November 6, 2008

No rest for the wicked


Puhhh vilken vecka. Och idag sätter jag mig i bilen och susar mot Västergötland för att träffa lite folk, scrappa lite och hälsa på Andreas & Åsa i Kvänum. Min bäste låtsasbrorsa fyller 30 nästa vecka, så det var ju himla lägligt. Drar direkt efter lunch.
Igår var det sologigdags på Momma. Därför är jag ofantligt trött idag, för det GÅR inte att somna efter ett gig. Helt jädra omöjligt är det. Det gick fantastiskt bra, och jag är så glad för att så många dök upp - en fantastisk lyssnande publik. Dessutom gjorde jag en scary thing, more scary than usual - jag spelade en cover som jag aldrig spelat förut, Lightning Crashes (Live). Det blev faktiskt extranummer juh! Med fantastiska Laser-Lisen på cello blev det nog lite magiskt sådär. Men tyvärr gick halva min tumnagel av i onsdags kväll, så jag fick inte riktigt rätt tryck på vissa låtar. Nyaste Miss Sciatica blev mycket softare än den är tänkt, men wtf. Skoj var det iallafall. Och så sjöng jag Moving On för Loll, som befinner sig i Varbergstrakten nu tror jag, har inte hunnit kolla dagens blogg... Anna, Matte och Lisen var med på den och det kändes RIKTIGT bra!
Efter två glas vin med samtidig avroddning av Annas anläggning var det dags att ta en taxi till henne med prylarna och sen vandra hem tvärs över Söder. Hade tänkt packa när jag kom hem men umgicks med H istället. Vi drack årets första glögg. Hahaha. Missinassen. Har fortfarande inte packat färdigt men får slänga ihop prylarna när jag sticker hem och hämtar bilen.
Har många fina bilder i kameran, tack vare Magnus, men hinner inte ladda in dom förrän efter helgen - räknar med att ha bilder från min lilla tripp då också. Fotot ovan tackar jag Pejvan för.

Monday, November 3, 2008

Postis Per - barnförbjudet


Ligger på sängen och bloggar med J bredvid mig. Han kom in och ville kolla på en Postis Per-film på vår TV. Med sig hade han också sin Postis Per-bil, som är jättefin och innehåller både Postis och Frasse Katt. Det sjuka är att man sätter fast Frasse Katt på sätet med en liten plastpigg i kattens rumpa. Jag fnissar alltid åt det, Jacob bad mig att sätta Postis Per bakom ratten och Frasse bredvid. Jag kommenterade det som vanligt:
- Och Frasse ska ha en pinne i rumpan för att sitta fast.
Varpå Jacob svarar:
- Det ska Postis Per också men den har nog försvunnit.

Man undrar ju var någonstans???

Och så kan jag delge er en snutt av familjens högst privata version av Postis Per-låten:

Postis Per nynnar glatt när han kräks rakt i grannens rabatt...

och sen blir det värre, och ingenting jag tänker gå ut med här på bloggen. Den där j**la låten är så oerhört hurtig och irriterande, och eftersom varje 20-minutersavsnitt inleds med sången blir man snart lätt irriterad...

Sunday, November 2, 2008

Ont i fingrarna

Efter 3 timmars rep idag känner jag att jag lever typ... det blev lite ändrade planer, Lisen kunde inte dyka upp förrän vid sex, så jag gick ner till Judys själv vid fyratiden och repade på det jag ska spela helt ensam. Anna E kom vid halv fem och vi repade på våra respektive körlåtar, sen kom Lisen och vi körde ytterligare en timme. Ajjjjjje! Igår kväll satt jag dessutom uppe och lärde Saga ackord, och tränade själv på barréackord eftersom jag försöker lära mig en Dashboard Confessional-låt - det är INTE lätt. Bara barré. Aj aj aj säger jag bara.

Så det blir inget mer gitarrspel idag, så mycket kan jag säga. Ska läsa för J strax, sen blir det TV-soffan.

Saturday, November 1, 2008

Gamla bekanta

träffade jag igår... Lena och Penny.... som bägge var sig precis lika! Otroligt kul var det att ses och äta middag och bara allmänt do some catching up... Lena bor ju i mörkaste Småland numera, utanför Växjö. Penny är kvar här i Stockholm.

Åkte tunnelbana hem tillsammans med ett GÄNG spöken, djävlar och demoner. *fniss*

Idag är det en lat dag. H och jag sitter vid frukostbordet med varsin bärbar - ingen DN idag. Saga kommer lite senare, och Hampus ska sova här inatt.