Saturday, February 28, 2009

blandade lördagsmorgonfakta

  • min hud gillar inte tejpen som plasten över tatueringen satt fast med
  • jag somnade framför 3rd watch igår
  • ikväll ska jag träffa P. <3
  • jag har problem med att sjunga tredje versen på miss sciatica (I wish....)
  • nordeas internettjänst är inte användarvänlig
  • jag vill inte bli kallad "söt"heller. som i "hej söt". eller ännu värre: "hejja söt." arghhh.
  • mitt köpbehov för ny mobiltelefon blir större och större
  • inatt drömde jag att jag körde vilse i borås

Thursday, February 26, 2009

blandade fredagsfakta

  • jag längtar efter att träffa P. <3
  • jag står inte ut med att bli kallad ”hjärtat”
  • antal bloggar jag besökt den här veckan: definitivt en för mycket
  • det är 12 år och 6 dagar sen little failures hade sin första spelning
  • svensk radio har upptäckt the kooks.
  • jag behöver färga håret. typ förra veckan.
  • peter andersson är en otroligt bra inläsare av ljudböcker
  • min tatuering behöver fyllas i ska fyllas i idag!!!
  • min mobil håller på att ge upp


isthisme?


blandade torsdagsfakta + bluegrass

  • jag är tokbakis
  • stockholm är fullt av mini coopers
  • yonder regerar
  • jag har för bra minne för datum och telefonnummer
  • vissa mörkar bättre än andra
  • wingo dök inte upp med posten idag heller
  • jag åt riktig lunch idag
För övrigt var det en bra kväll igår, gick på bluegrass-kväll på jam akustiskt med therése. Träffade Matte och Christer (yonder spelade ju, doh), och efteråt skulle T och jag ha gått vidare och tagit en öl, men istället blev vi kvar, jag mycket sent, och lyssnade och jammade med trevliga bluegrassmusiker. En mycket trevlig ny bekantskap blev det också, Erling, som förutom gitarr även spelade grym ståbas. Folk försökte övertala mig att börja sjunga på svenska, men det VILL jag inte. Även om jag kan. Så det så. Kan också upplysa om att det är i det närmaste omöjligt att spela gitarr med lösnaglar - ja, jag satte på nya igår för att skona mina riktiga inför giget den 18.

Och jag känner mig fortfarande lätt överkänslig. Men, som sagt, jag har iallafall ätit lunch idag. Nudlar i Teknikföretagens personalmatsal. Och päronkaka med nötter till efterrätt. Proppmätt fortfarande.

Wednesday, February 25, 2009

Mission accomplished

Se sista punkten i förra inlägget...




Blandade onsdagsfakta

  • Den blivande svenske prinsen har noll karisma. Gääääsp.
  • Man kan inte vara för cool för Borås. Jag hade fel.
  • Yalla drickyoghurt är underskattat till lunch.
  • 42 blir 24 baklänges, bara en sån sak.
  • Lemoon är ett grymt CM-verktyg. Tummen upp!
  • Vissa regler är till för att brytas. Tydligen.
  • Om man lyssnar på ljudböcker när man ska sova behöver man inte tänka.
  • Jag behöver ett par skor till. Nuuuu!

Monday, February 23, 2009

Blandade tisdagsfakta

  • Intuition är underskattat. Jag ska aldrig mer tvivla på min.
  • Imorgon är det lööön!
  • Jag väger 57 kg. Mindre än nånsin. Måste ta tillbaka aptiten.
  • Fröken Ischias är tillbaka. Vik hädan, bitch...
  • 3rd Watch är en av dom bästa serier som visats.
  • Jag har världens bästa brorsa.
  • Snart behöver jag en ny mobiltelefon.

sportlovsmåndag

Jobbar hemifrån idag. Ska ta en lite längre lunchpaus om ett tag och gå ut och åka pulka med J. Han blir så ledsen när han inte får ha lov som alla andra...

Snö har det kommit i helgen, tyvärr. Jag tycker det kan bli vår nu. Blä. Men det är klart, det är skoj för barnen.

Igår var vi i Gustavsberg och grattade pappsen. Han fick en upplevelsepresent - han ska få köra Ferrari :-D.

Hade världens lusigaste natt - det blev sent innan vi kom i säng, sen vaknade J hundra gånger kändes det som - H och jag sprang i skytteltrafik till hans rum och sjöng och allt möjligt. Är helt zonkad idag. :-(.

Friday, February 20, 2009

Lite känslig...

Ett lite allvarligt inlägg, fast det är fredag. Vaknade imorse efter jättemärkliga drömmar och kände mig nästan hudlös... ni vet så där när man inte har nåt försvar eller motståndskraft alls mot nåt. Känslan sitter i. Har sjuukt svårt att koncentrera mig idag. Tur att det är fredag - helgen börjar, och åtminstone imorgon är en rätt kravlös och lugn dag. Söndag är det 80-årsfirande i Gustavsberg, men förhoppningsvis känner jag mig lite starkare då.


Hoppas att jag slipper råka ut för obehagliga konflikter idag bara. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att rycka upp mig - det kanske bara är att acceptera att det är en sån dag och inte göra för stor grej av det...


Wednesday, February 18, 2009

Tja Snyggsson!

Så började ett meddelande jag fick på myspace från ett band som ville att jag skulle lyssna på deras låtar. Man kan ju inte annat än le. och det behövde jag idag. Helt ok var dom också - Delicious Lips.

Ska strax hämta upp två killar på dagis-Stor-Jacob och Lill-Jakob, som ska leka här i några timmar. H jobbar kväll. Man kan ju hoppas att Stor-Jacob är så uttröttad av lek att han somnar hyfsat i tid ikväll...

Jag hoppas att den närmaste månaden går fort, är rejält uttråkad faktiskt, på det mesta. Känns som en enda lång transportsträcka fram till våren... En ljuspunkt på himlen finns dock, och det är att jag har fått ett sologig den 18 mars. Om allt går som jag har planerat har jag några ex av plattan färdiga till dess också. Spelningen är på Jam Akustiskt, som kör singer-songwriterkvällar en gång i månaden. Edith ringde mig för några dagar sen och ville att jag skulle komma och spela igen -körde ju där för ett tag sen, hmmm, förra hösten tror jag det var? Time flies...

Monday, February 16, 2009

Brrrrr!

Nu vill jag ha VÅR! Jag är TRÖTT på att frysa. Spelar ingen roll hur mycket kläder man sätter på sig, den här vidriga isvinden tränger sig ju in överallt ju!! Men det är ljusare nu, det känns. Det inte riktigt mörkt när jag går till jobbet, och inte när jag hämtar på dagis heller - så det går åt rätt håll. Härligt. Fast det dröjer tills man kan använda sina vårkläder, tror jag... jag har ju en apsnygg kaffebrun trenchcoat, och sen i lördags en beige midjekort fuskskinnjacka som jag köpte på H&Ms rea för mina bonuskuponger :-D. Som sagt, jag fattar inte hur folk pallar att gå omkring i midjekort fuskskinnjacka i det här arktiska klimatet... Burrr! Fryser bara jag ser dom.

Den här veckan blir nog rätt lugn. Jag ska visserligen ta ett glas vin med Cec imorgon -kul att ha nåt att se fram emot. Var ju hemma varje kväll förra veckan, och ensam med J både tors, fre och lör.

Och nu på torsdag fyller min pappa 80. 80?!!!! Va??? Helt sjukt. Är så himla glad att både han och mamma är så pigga och orkar göra saker och resa och att han fortfarande kör bil och allting... Så på söndag blir det firande i Gustavsberg.

Saturday, February 14, 2009

För er som är musikintresserade...

och nyfikna: www.myspace.com/fannyholm

Där finns tre låtar just nu, en till kommer så småningom, innan allihop försvinner för att bytas ut mot de "riktiga" mixarna - allt som ligger där nu är råmixar, vilket typ innebär att man kan höra mig andas ibland, och säga sånt som "den satt!" i slutet. Hehe.

Igår var det fredag den 13. Det hände två skumma saker, direkt relaterade till varandra: mitt halsband gick sönder när jag satt vid laptopen - två miljoner små och stora jävla pärlor sprätte över hela bordet och golvet. Ett par letade sig ner i tangentbordet, vilket ledde till att jag var tvungen att pilla bort o-tangenten. Som jag givetvis inte får tillbaka nu. Hahaha. Haralds superlim lär fixa det dock, men det får bli en annan dag. Har haft grymma problem med lösenord och annat idag, plus att jag ständigt går omkring och plockar små svarta pärlor från fotsulorna....

Idag har J varit på kalas hos Ofelia, vi har varit ute och handlat, H och jag har druckit eftermiddagsöl på Pelikan och hängt på kalaset och väntat på att J skulle spela färdigt Wii... Nu läser H för J och ska gå ut och träffa PJ senare. Jag ska hänga här hemma och softa, kolla lite på melodifestivalen kanske, om jag orkar, leka lite med gitarren kanske, om jag orkar, ja, bara ha det lugnt och skönt. Dom två senaste kvällarna har varit kaos, med H som jobbat kväll och J som vägrat somna - i går somnade han klockan elva. Suck.

Thursday, February 12, 2009

Sötsur?

Det är intressant det där hur man uppfattas av folk... jag har ju inte varit jätteuppåt det senaste halvåret direkt... och det är fortfarande inte helt ok, men jag tror det blir bättre ju ljusare det blir ute, och ju närmare våren kommer. Hursomhelst, igår och idag hade jag "sötsur" som personligt meddelande på MSN. Pratade lite med en kille på jobbet idag, som undrade vad jag menade? Jag svarade inte direkt, utan bara "det var ju igår. idag är jag bara söt :-)". Sen skrev han att han satt och funderade på när han nånsin sett mig sur. Vi har jobbat ihop i nästan 10 år och åkt på otaliga konferensresor, så jag antar att han känner mig hyfsat väl. Han kom fram till att det KANSKE hade hänt nån gång när vi jobbade ihop på HKV (INTE ett av mina favorituppdrag direkt). Så här går man omkring och tror att man utstrålar låghet och surhet och allt möjligt, och så tycker folk att man är glad nästan jämt? Hmmm. Jag fattar inte mycket. Men hellre det än tvärtom då... :-D. Dessutom fick jag höra att en av hans kompisar tyckte att jag var lik Lisa Nilsson (han hade skickat in kompisen på min myspace-sida för att lyssna på låtar). Jo, jag tackar, jag... Det tog jag som en komplimang, även om jag själv inte kan se MINSTA likhet mellan mig och Lisa. Så, all in all, idag känns som en rätt ok dag... Kan det fortsätta åt rätt håll nu, tack??

Wednesday, February 11, 2009

Sjukt barn igen....

Jag blir snart galen på denna rundgång faktiskt. Tre veckor var han frisk :-(. Himla tur iallafall att mitt ena uppdrag funkar utmärkt att sköta hemifrån tack vare webblösning som gör att man kommer åt nästan allting...


Kan tipsa om en FANTASTISK serie: Carnivále. H och jag har precis plöjt alla avsnitten - det finns två säsonger. Sen las serien ner, av nån otroligt outgrundlig anledning. Tim, min tatuerare, har en massa extramaterial, bl a mytologin som författaren har fantiserat ihop, och har tipsat om att vi ska läsa extramaterialet och sen se om hela serien en gång till. Sista avsnittet var sjuukt scary - jag drömde faktiskt lite mardrömmar inatt, och vaknade och tyckte att jag såg konstiga saker i mörkret... men fantastiskt himla välgjord serie med bra skådisar.


Monday, February 9, 2009

Idag har jag namnsdag.

Och jag skriver INTE det för att fiska efter gratulationer, jag brukar glömma bort det själv. Men det hände nåt märkligt idag. Jag fick ett mail från en person jag inte hört av på sådär 20 år. Han hade tittat i sin kalender, sett att det var Fanny idag, och googlat och hittat min mailadress. Nu har vi precis pratat i 45 minuter på msn. Heeelt sjukt. Och roligt.

Vi lärde känna varandra i Umeå, minns inte riktigt hur, men han och hans kompis var mina "livvakter" lite sådär på skoj. Dom hängde lite i utkanten av punk/glam-gänget som jag var med i, och vi hade nog nåt slags fling eller nåt. En gång skulle hans jobb ha firmafest i Lycksele, och då "lånade" han mig (jag hade flyttat till Stockholm då) som sitt damsällskap - jag flög upp, blev hämtad på flygplatsen och spelade sen rollen av dryg, kaxig Stockholmsbrud i leopardpäls och spretigt hår till fulländning. Hahaha. Jag ställde frågor som "finns det isbjörnar här?" och la på en sjuukt bred stockholmsdialekt. Det var liksom själva grejen. Sent på kvällen när drinkarna flödade på Hotell Lappland i Lycksele gav jag mig till känna som infödd västerbottning. Det var ganska många som blev långa i ansiktet. Vi hade grymt skoj.

Men ni vet hur det är, man tappar kontakten utan att man egentligen vill det själv. Har tänkt på honom ibland och undrat vad som hände. Det var en ganska schysst namnsdagspresent faktiskt.

Han är sambo sen himla länge och har två barn som är 13 och 5 - precis som våra. 5-åringen fyllde precis, och 13-åringen fyller i maj - precis som våra. Outgrundliga är ödets vägar.

6-ig utmaning

Hehe :-). Gå till mappen Mina bilder, välj mapp nr 6 och publicera bild nr 6. Där hittade jag en väldigt sur riddare iförd sin födelsedagspresent från kusinerna i Örnsköldsvik. Man ska egentligen utmana 6 personer, men jag tycker den som känner sig manad får hänga på!


Trött

Helgen var rolig, avkopplande och händelserik. Men jösses vad trött jag är idag... Majgad. Känns att man inte är 18 längre.

Och vi har varit duktiga och städat badrummen. Ordentligt. Jag röjde ur badrumsskåpen i duschrummet, slängde guckigt gammalt smink och annat, och H knäskurade golven och kaklen med klorin. Mitt duschdraperi hade fått nåt slags ofantligt äcklig beläggning, så jag har köpt ett nytt fräscht idag. Ja, jag vet att man kan tvätta duschdraperier men tro mig, det kändes INTE najs att hänga upp det där igen även om det skulle ha blivit aldrig så rent.

Här kommer då ytterligare en rätt händelselös vecka faktiskt... inget särskilt inbokat. På torsdag och fredag kväll jobbar H, så jag är ensam med J. Det blir ju lite speciellt, särskilt på fredagarna, när man har fredagsmys och bara är två personer liksom. Fast man vänjer sig väl vid allt.

För övrigt köar jag för en återbudstid hos Tim för att fylla i min tatuering, som oturligt nog spruckit lite i läkningen - fast jag har smörjt och smörjt och smörjt... nåja. Shit happens, som Tim sa.

Friday, February 6, 2009

Fredag igen...

och helgen bjuder på en del skojsigheter faktiskt. Ikväll ska jag träffa ett gäng från S & T, för Peter slutar och det är nåt slags avtacknings-bash på Grappa, tänkte sticka förbi en stund och ta en öl. Och imorrn är det som sagt födelsedagskalas hos Pejvan.

För övrigt ska vi städa. Bluärrrk. Tråååååkigt. Men det MÅSTE göras. Fy vad det ser ut just nu.

Nästa fredag ska H lägga bas och gitarr på några låtar av inspelningen, sen återstår faktiskt bara mix, om allt går som det ska. Meckar omslag just nu, och det blir nog rätt så bra. Två svartvita foton blir det, som H tog på Finlandsbåten - ibland har man tur med både ljus och motiv = jag såg inte ut som en mupp. Hehe.

Men jag måste nog vänta lite med att beställa kopierad upplaga med tryck på plattan, för jag ska ju betala för inspelningen också, och mars ser inte skoj ut ekonomiskt med tanke på att jag var sjuk i januari, vilket dras på februarilönen... gahhhh. Man har verkligen inte råd att vara sjuk these days :-(, men vad gör man?

För övrigt saknar jag min brorsa Andreas. Hade ju börjat planera in en tur neråt i samband med Scrapmässan i mars, men nu verkar det inte bli nåt, så jag får väl hoppas att han och Åsa har vägarna uppåt under våren istället. Tur att det finns msn. Love ya, bro... :-D

Wednesday, February 4, 2009

Nyklippt kalaspuff


Man får inte klippa hans hår alltför ofta... tror det var 4-5 månader sen. Men häromkvällen gick han med på det. Jag klippte, pappan satt bredvid och läste bok. Funkar bra! Har väääldigt svårt för föräldrar jag hört om som klipper barnen när de sover. Snudd på övergrepp tycker jag. :-).

Prova allt minst en gång...

annars ångrar du dig. Det är det råd jag vill ge till nästa generation. Nu menar jag då INTE droger, för det tycker jag är helt onödigt. Där finns det tillräcklig forskning. Punkt. Men upplevelser, relationer, och annat som känns viktigt - säg inte nej för att det känns omöjligt. Give it a try. Det kanske funkar. Om det inte gör det har man iallafall testat.

Pratade med en ung person i min närhet idag, som tyckte att distansförhållanden, det ska man passa sig för. Det funkar ju inte, det vet ju alla. Jaså? Själv hade jag ett alldeles underbart distansförhållande för 10 + år sen, med en kille som flyttade till Paris för att plugga precis när vi hade träffats. Det fungerade faktiskt i 1,5 år. Sen blev han mer fransman än svensk och fick jobb och flickvän i Paris, och det har jag full förståelse för. Visst var jag förbannad och ledsen då, när jag var dumpad och bitter, men ångrar jag mig? Näe. Inte det minsta. Jag åkte till Paris 8 gånger under 18 månader, fick se Paris under alla olika årstider och upplevde vid sidan om kärlekshistorien some serious hardcore shopping.... så varför klaga???

Cyniker har jag svårt för. Faktiskt. Och det skrämmer mig lite att en del unga människor - och då menar jag inte tonåringar, utan dom mellan 20 och 30 - har en rätt pessimistisk inställning till livet. Beror det på att de har sett generationen före (dit jag definitivt hör, det är bara att gilla läget) göra en massa misstag som de inte vill upprepa? Eller på att de är lite skrajsna bara? Nån som vet?

Själv har jag sen länge försökt leva efter mottot "do one scary thing every day". Det kan vara en pyttesak som att ta den där konflikten med en kollega, eller ta på sig en ny aldrig så liten arbetsuppgift, eller säga nej till en aldrig så liten arbetsuppgift som man inte är sugen på - eller större saker som att ställa sig på scen ensam inför ett gäng människor vars åsikt man verkligen bryr sig om.... hur det än går så lär man sig mycket på att vara lite modig.

Tuesday, February 3, 2009

Tisdag

Och jag har haft en intressant dag på jobbet... har fått Office 2007 installerat på Teknikföretagen, och gått på en demo på förmiddagen. Jeeez vad annorlunda. Kommer att ta lite tid att vänja sig typ. Ska gå en fördjupning i Powerpoint på torsdag, så då kanske en del klarnar.

Annars känns allt lite halvgrått, förutom att jag är grymt nöjd med min prestation i studion igår kväll. Satte en låt till, gjorde om lite körer som surade en aning och la en gitarr till på Miss Sciatica. Nu är det faktiskt inte mycket kvar - H ska lägga bas på en låt och gitarr på en annan, och så ska jag försöka få ner Matte Q en gång till för att lägga fler körer. Lisen skulle behöva komma ner också och lägga lite cello på låten jag satte igår - men vi får se, för Jesper fick lite pianoinspiration och erbjöd sig att prodda lite på skoj under veckan - ska bli spännande att se vad han hittar på... Den låten har aldrig låtit som jag har tänkt mig i mitt huvud, och jag misstänker att problemet ligger i instrumenteringen. Får se vad det blir som sagt.

Nu väntar en ganska händelselös transportsträcka fram till helgen, när det är födelsedagsbaluns för coolaste Pejvan på lördag. Hon fyller år idag faktiskt - grattis på dig, Pinglan. H och jag ska ska gå bägge två på lördag, S ska vara barnvakt är det tänkt. :-D

Sunday, February 1, 2009

Roadkill

känner man sig som idag typ. Fast det var väääldigt trevligt. God mat. Åt inte buffén den här gången eftersom den märkligt nog var slut. Food Garden rekommenderas. MYCKET fin oxfilé, medium rare... *mums*. Och vi hade sjuukt skoj.