Monday, June 30, 2008

Badpremiär och grillkväll

Åt grillade hamburgare och drack vin hemma hos Sara och Therese som lyckats hänga med Dollys band när hon var här...



Therese och jag spelade gitarr förstås...


Jag underhöll typ hela innegården från balkongen....


Sara grillade nere på gården...


Tess, a.k.a. Kalles Kaviars syster... ;-)



H blåser upp armpuffar på Långholmen



Jacob, Saga och Selma från J:s dagis gräver kanaler


Wiiiiii!



Saga grävde vi ner för att få lite lugn och ro...

Saturday, June 28, 2008

Fredag kväll...

Tyvärr försvann ju solen lagom till att jag skulle gå till Dani, men vi trotsade molnen och satt på balkongen och drack riktig champagne och åt jordgubbar och diskuterade bh-storlekar, skor och män.

Sen gick vill till Momma, Bimbadgen, Sacre Coeur och Nada. På väg från Sacre Coeur gav jag upp, min eländes ischias kom tillbaka, och eftersom vi ska tillbringa en dryg vecka i bil snart kände jag att jag måste försöka ta det lite soft... så jag rumlade hem. I skor utan klack, ska tilläggas... Dani påpekade att hon faktiskt kunde titta NER på mig hela kvällen, så brukar det inte vara. Hon hade klackar och inte jag. Normalt är jag alltid längre än henne, men jag kände mig som en dvärg igår... scary....

Här är iallafall några bilder... jag lyckades ju förstås inte få Dani att fastna på bild, först för att hon inte hade fiffat sig färdigt när jag kom, sen för att jag glömde bort det. My bad... men jag lovar, hon var skiiitsnygg. Som vanligt.


Gooood goood champagne.... Kall, torr, och gratis - för mig. Tack Dani, jag bjuder igen snart!


Lite skumt ljus, och jackan var inte riktigt så där knäppt...


Rolfs Mojito fick posera på Sacre Coeur. Snygg, goood drink. Själv höll jag mig till mellis på slutet. Guuud så präktigt... Jag får skärpa mig snart.

Friday, June 27, 2008

Och nu... semester

Wiiiiii! 4 härliga veckor...

Ikväll ska Dani och jag dricka champagne på hennes superfina balkong. Sen blir det utgång.

Men allvarligt, hur tänkte jag i morse när jag glatt hoppade i de röda lackskorna och trodde att jag skulle kunna gå med dom en hel jobbdag??? Inte alls typ... AJJJJEEEEE. Thank god for Compeed. Men det roliga var att typ ALLLAAA la märke till mina skor idag. Flera stycken på jobbet, både tanter och unga patentkonsulter... så det var absolut värt lite skoskav. Nu återstår det enorma problemet: vilka skor ska jag ha ikväll? Jag har ju typ bara 80 par att välja på.... Lyxproblem? Yes sir.

Nu är jag hemma och softar lite framför datorn efter att ha handlat diverse nödvändigheter som duschkräm, tandkräm (jag har använt Jacobs bamse-tandkräm de senaste tre dagarna, iewwwwww), body lotion och mera compeed. Kollade runt lite mer på rean men hittade ABSOLUT INGENTING. Det är nog tur det för jag gissar att min budget kommer att vara minimal när jag har betalat månadens räkningar - vi ska ut med närmare 8000 i bilhyra och flygbiljetter... arghhh. Jag har ju dessutom shoppat små svarta klänningar som en dåre den här månaden så jag får faktiskt vara nöjd ändå.

För en gångs skull inleds min semester med fantastiskt väder också. Jag vågar knappt skriva det utan att vara rädd för att det plötsligt ska börja tokregna... Ha en fantastisk fredag! Det tänker jag ha.

Thursday, June 26, 2008

Drinktips så här i sommartider...

Fick dessa eminenta tips i ett mail av Maria tillsammans med lite varningar om vad alkohol kan göra med en. Lite inspiration kan vi alla behöva inför sommarfesterna, eller hur?

SCREWDRIVER

17 cl Vodka
1 st Apelsinklyfta

Häll vodkan i halsen och titta på apelsinklyftan


GETING

17 cl Vodka
1 st Geting

Skär getingen i delar, stoppa den i vodkan och rör om.


VARGTASS

1 liter Vodka
1 st Lingon

OBS! Om lingonet får ligga i för länge kan smaken lätt bli fruktig!


TEQUILA SUNRISE

1 liter Tequila
Drick tequilan. Slut ögonen. Vakna i sol/trapp-uppgången.


PAJALA SUNRISE

Ett glas hembränt med en falukorvsskiva i.


ATOMUBÅT (Norrländskt recept)

1 stort ölglas med hembränd sprit
1 st snapsglas med öl

Häll upp spriten i ölglaset, fyll snapsglaset med öl.
Släpp ner snapsglaset i ölglaset. Drick och glid in i dimman.



KAFFEKASK A LA NORRLAND

1 st sockerbit
Kaffe
Hembränt

Släpp ner sockerbiten i den tomma kaffemuggen.
Häll i kaffe så du inte ser sockerbiten.
Fyll på med hembränt tills du kan se sockerbiten igen.
Slappna av och njut.


ASSI DOMÄN

6 cl Vodka
1 st snapsglas
1 ruta toapapper

Fyll snapsglaset till bredden.
Ta sedan en ruta toapapper,
vik ihop och placera i glaset. Häll sedan alltsammans i munnen, svälj
vätskan och sug på papperet. Spotta sedan ut papperet i glaset. Så
enkelt - så gott!


GÄLLIVARE SUNRISE

Lika delar hembränt o surströmmingsspad i ett STORT grogglas, kläm fast
en skiva rökt korv på kanten....


FINSK SOMMARSOPPA

Man tager en djup tallrik som måste vara blommig, fyller den med
hembränt o äter med sked.


KAFFEKASK Á LA KALIX

Knyt fast en kaffeböna i en sytråd,
doppa snabbt som fan i en 1/2 l hembränt, drick o njuuut!


WHITE CHRISTMAS

Vodka blandas med tippex...
Suddar bort allt minne!!

Sådärja

Nyklippt och nyslingad. Jag tror jag är nöjd. Men ni vet hur det är, när håret känns så där apkort och nyklippt. Gahhh. Tror det kommer att kännas bättre om några veckor när det har lagt till sig.

En bild på mina skofynd. Bilderna gör inte skorna rättvisa. Dom är ÄNNU snyggare. Jag återfick förståndet innan jag drog iväg igår kväll och lämnade lackskorna hemma, det hade ALDRIG gått kan jag säga. Hahahaha. Kolla här så förstår ni varför...

Wednesday, June 25, 2008

Tänk att det behövs så lite

för att börja dagen med ett leende :-D. Är på sjuuukt bra humör idag.
Bara ett vänligt och omtänksamt svar på ett mess fick mig att le hela vägen till jobbet.
Att jag sen lyckades fynda två par APSNYGGA nya skor på rea gör ju inte saken sämre.
Återkommer med bilder imorgon. Det är samma modell, men olika färg - ena paret svarta, andra mörkröda... dom är dessutom så sköna att gå i att ena paret ska invigas ikväll, när jag ska träffa Digi-Diva på dbasers uteservering om en dryg timme. Får väl se om jag tycker det är ett klokt beslut när jag ska hobbla hem senare :-D.

Tuesday, June 24, 2008

Har mycket att se fram emot

den här veckan...

Imorrn är det dax igen för en utekväll med världens bästa Digi-Diva.
På torsdag är det frisördags.
På fredag börjar semestern. Wiiiiiiiii!

Ikväll tänker jag vara enormt svennig och bänka mig framför tv:n och titta på Midsomer Murders.
Så det så.

Monday, June 23, 2008

Tack snälla

för all feedback på hårinlägget. Det blir nog så, då, att boben rycker för en lite mer uppdaterad, slingad variant. Hoppas bara jag kan förklara tillräckligt bra för Carita. Köpte 3 frisyrtidningar och har saxat massor... det finns ju aldrig nån bild som är exakt, men i kombination liksom...

Igår repade jag med Loll hemma hos henne över ett par glas vin. Det är verkligen fantastiskt vad man har i sitt gamla muskelminne... vi har ju spelat ihop i 12 år, och kör fortfarande ett par riktigt gamla låtar, bl.a. en från 1996... nu lyckades vi hitta tillbaka till både en och två gamla godingar från den tiden då vi egentligen inte kunde spela gitarr hahahaha. Vilket betyder att vi borde klara av att spela låtarna lite bättre nu... vi får se. Planering pågår för nästa studiosession efter sommaren, då ytterligare 4 låtar ska fästas på disk. Målet är en ny fullängdare i början av 2009. Det ni! Och det är fantastiskt skoj att vi fortfarande håller på... på vår första spelning 1997 var målet att impa på en person, och att fortsätta så länge det var kul. Som ni förstår har det varit väääldigt kul hela tiden ;-).

Hårfunderingar igen...



Tror ni inte att Alfs extremt fule brorsa har landat på mitt huvud och självdött igen? Gahhhh jag ser inte klok ut. På torsdag har jag tid hos duktiga Carita, för klippning och slingor, men nu är jag helt ambivalent igen. Har ju lyckats spara ut håret en liiiten bit så jag med lite god vilja kan klämma ihop det i nacken med många hårspännen.... och det ser ju ok ut. Problemet är att det inte riktigt går att ha det utsläppt längre, för det vill inte alls som jag vill.

Nu har jag tre alternativ:

1. Bita ihop och fortsätta spara ett tag till
2. Klippa samma frisyr som jag haft det senaste året (men jag är tröööööttt på den)
3. Klippa en ny frisyr, som mera ser ut som att håret är uppsatt, dvs spara längderna fram, klippa upp det precis vid virveln och ha jättekort nacke...

Kan inte bestämma mig. Ska jag fega eller vara modig? Hjälp mottages tacksamt...

Sunday, June 22, 2008

Midsommar är över

Sammanfattning i bilder.... kräkregn, blåst, folkdans, champagne med jordgubbe. Jacob badade i Stångån i går innan vi åkte hem, i mera kräkregn. Hemresan var vidrig, en trafikolycka vid Nyköpingsbro orsakade totalstopp på E4:an, läskigt - fullt med utryckningsfordon, en bil låg på taket i diket. Huah. Vi körde väääldigt försiktigt sen. För att sen toppa midsommarhelgen förlorade Holland mot Ryssland igår. Så. Nu börjar vi om igen, för nu kan det knappast blir värre hahahaha. Idag väntar Eriksdalsbadet, jag ska träna en stund och sen ansluta till resten av familjen och kanske plaska lite. Saga är här på besök under dan, tillbaka från Kreta. Mysigt.





Thursday, June 19, 2008

Försök till uppryckning


Den här bilden äääälskar jag - från förra midsommarafton.
Vill med den önska er alla en fantastisk midsommar!

Midsommarfirande

Tyvärr kan jag inte säga att jag ser fram emot midsommar i år. För fjärde året i rad ska vi åka ner till svärföräldrarna i Linköping. Jag skulle hellre vilja gå på nån stor, skoj fest där folk klär upp sig och dricker champagne och dansar... Istället ska vi sitta under partytältet i trädgården och småfrysa, och förlåt mig, jag gillar mina svärföräldrar men det blir inte direkt party tillsammans med två 80-åringar varav den ena i bästa fall går med rullator... I sämsta fall snavar han omkring utan och ramlar överallt... Dessutom är man helt avskuren från omvärlden, för det finns ingen internetuppkoppling. Jag vet, jag vet, jag är hopplöst beroende...

H och jag tar med oss gitarrerna iallafall, ska repa lite, men jag har egentligen INGEN lust att åka. Vi städade lägenheten igår så det är rent och fint, och jag skulle nästan hellre vara hemma och göra ingenting... men men. Ibland får man offra sig för släkten - de är gamla och uppskattar sällskapet. J tycker det är fantastiskt att vara där också, och om inte annat blir det väl en massa fotografering som genererar fina minnen...

Men nästa år - då vill jag bli bjuden på nån fantastiskt skoj fest istället. Så nu vet ni, ni har ett år på er att planera! Ser fram emot mååånga inbjudningar. I det här läget är det inte ens nån som frågar om man vill hänga med på nåt, man är helt uträknad som partypingla....

Vi tar vägen förbi Grödinge kyrka idag, och lägger blommor på Lottas grav. Lotta är min kompis som dog av hjärtfel när hon precis skulle fylla 25. Saknar henne grymt mycket fortfarande. DET var en partypingla av stora mått, trots att hon bara var 1.57 lång.

Det blev ingen munter blogg idag. Sorry. Alla uppmuntrande tillrop mottages tacksamt... och så hoppas jag att det blir tid för åtminstone EN partykväll nästa vecka eller helg!

Wednesday, June 18, 2008

Blocket rules...

De senast 2 veckorna har vi blivit av med följande:
- 3-växlad damcykel
- resesäng
- bilbarnstol
- tripp-trapp-stol

Nu börjar vi äntligen få lite space i lägenheten. Hur kan 4 personer, varav 1 endast är här varannan vecka, ta upp så mycket plats??? Jag fattar inte... Dessutom är det roligaste av allt att på morgnarna när alla är här ska vi envisas med att stå och trängas alla fyra i den pytteminitrånga hallen och kramas och säga adjö och ta på oss skor och släpa packning fram och tillbaka i omgångar... alternativt vistas tre personer samtidigt inne på toaletten... *skakar på huvudet*.

Vår lägenhet är 109 kvadratmeter stor. Delat på 4 pers borde vi ha drygt 27 kvadratmeter var. Är man 1,13 lång, väger 23 kilo och har storlek 31 i skor borde man ha det rätt lyxigt... men inte då. Här ska det trängas! Feng shui kanske?

Tuesday, June 17, 2008

Inte bara i Vasaparken inte...

Min kära väninna Digi-Diva har lovat dyrt och heligt att hon aldrig någonsin visar sig iförd filt annat än i Vasaparken. That ain't true....


Stureplan...


På väg av (eller var det på) Finlandsbåten


Och till och med 5th avenue i NYC...

Monday, June 16, 2008

Mental fotgängare

Läste Språktidningen på jobbet idag. Vansinnigt underhållande... Bland annat fanns en liten samling uttryck av karaktären "alla hästar är inte stallet" - fast på engelska. Det roligaste tyckte jag var "mental pedestrian". Bwahahahahaa. Då är det verkligen illa ställt. Tyvärr råkar man ju på en och annan sån ibland.

Annars har jag haft skoj på jobbet idag och förutom att ha hunnit med en massa intranätuppdateringar och budgetgenomgång läst en mycket underhållande frågesamling, se nedan:

Some useful tips if you're planning to visit Australia.
These were posted on an Australian Tourism Website and the answers are the
actual responses by the website officials, who obviously have a sense of humour

_________________________________________________

Q: Does it ever get windy in Australia ? I have never seen it rain on TV, how
do the plants grow? (UK).

A: We import all plants fully grown and then just sit around watching them
die.

_________________________________________________

Q: Will I be able to see kangaroos in the street? (USA)

A: Depends how much you've been drinking

_________________________________________________

Q: I want to walk from Perth to Sydney - can I follow the railroad tracks? (Sweden)

A: Sure, it's only three thousand miles, take lots of water.

__________________________________________________

>Q: Are there any ATMs (cash machines) in Australia ? Can you send me a list
of them in Brisbane, Cairns,Townsville and Hervey Bay ? (UK)

A: What did your last slave die of?

__________________________________________________

Q: Can you give me some information about hippo racing in Australia ? (USA)

A: A-fri-ca is the big triangle shaped continent south of Europe .
Aus-tra-lia is that big island in the middle of the Pacific which does not
.. oh forget it. Sure, the hippo racing is every Tuesday night in Kings
Cross. Come naked.

__________________________________________________

Q: Which direction is North in Australia ? (USA)

A: Face south and then turn 180 degrees. Contact us when you get here and
we'll send the rest of the directions.
___________________________________________________


Q: Can I bring cutlery into Australia ? (UK)

A: Why? Just use your fingers like we do.

__________________________________________________

Q: Can you send me the Vienna Boys' Choir schedule? (USA)

A: Aus-tri-a is that quaint little country bordering Ger-man-y, which is ..
oh forget it. Sure, the Vienna Boys Choir plays every Tuesday night in Kings
Cross, straight after the hippo races.

Come naked.

__________________________________________________

Q: Can I wear high heels in Australia ? (UK)

A: You are a British politician, right?

____________________________ ______________________

Q: Are there supermarkets in Sydney and is milk available all year round? (Germany)

A: No, we are a peaceful civilization of vegan hunter/gatherers.
Milk is illegal .

__________________________________________________

Q: Please send a list of all doctors in Australia who can Dispense
rattlesnake serum. (USA)

A: Rattlesnakes live in A-meri-ca which is where YOU come from.
All Australian snakes are perfectly harmless, can be safely handled and make
good pets.

__________________________________________________

Q: I have a question about a famous animal in Australia , but I forget its
name. It's a kind of bear and lives in trees. (USA)

A: It's called a Drop Bear. They are so called because they drop out of Gum
trees and eat the brains of anyone walking underneath them.
You can scare them off by spraying yourself with human urine before you go
out walking.

__________________________________________________

Q: I have developed a new product that is the fountain of youth. Can you tell
me where I can sell it in Australia ? (USA)

A: Anywhere significant numbers of Americans gather.

__________________________________________________

Q: Can you tell me the regions in Tasmania where the female population is
smaller than the male population? (Italy)

A: Yes, gay night clubs.

__________________________________________________

Q: Do you celebrate Christmas in Australia ? (France)

A: Only at Christmas.

__________________________________________________

Q: I was in Australia in 1969 on R+R, and I want to contact the Girl I dated
while I was staying in Kings Cross*.

Can you help? (USA)

A: Yes, and you will still have to pay her by the hour..

_________________________________________________

Q: Will I be able to speak English most places I go? (USA)

A: Yes, but you'll have to learn it first

__________________________

Och som avslutning, en inte helt rumsren (haha) historia om en kvinna på en reklambyrå som bokat ett viktigt möte i mötesrum nummer två. När de viktiga besökarna anlänt upptäcker hon att fruktskålen på bordet är tom, varvid hon ställer sig upp, sticker ut huvudet genom dörröppningen och vrålar:
-"Jag vill ha mer frukt i tvåan."
Behöver jag säga att det blev väääldigt tyst i lokalerna?

Sunday, June 15, 2008

Down and out...

har jag varit hela helgen. Usch. Skitförkylning. Och inte kan jag stanna hemma från jobbet imorrn heller, har ett möte jag måste gå på. Jaja. Nu är det bara 4 dagar den här veckan, sen midsommar.

Har tillbringat lördag och söndag väldigt lugnt för att vara jag. H var ute och kollade på matchen igår med P & J, sen jammade dom till tretiden inatt. Idag var H också rätt spak faktiskt. Fast för hans del var det ju självförvållat. Haha.

Dagens fniss
En kvicktänkt kommentar från en person jag pratade med på msn. Flinar fortfarande oavbrutet när jag tänker på den. Tyvärr går den inte att återge för det var typ väldigt intern humor...

Dagens tråk
F-ö-r-k-y-l-n-i-n-g

Dagens längtan
Praliner. Flera stycken.

Saturday, June 14, 2008

Fredag den 13 blev en olycksdag för mig...

1. En förbaskad förkylning tog knäcken på mig.
2. Bredbandet hemma gick ner pga blixtnedslag och var borta i nästan ett dygn.

Gahhh vad desperat man blir när man är van att hålla kontakt med folk och blogga och maila och allt möjligt och plötsligt inte kan! Surfade lite på mobilen men det är ju gaaaanska begränsat.

Efter ett telefonsamtal till comhems support idag (jag var samtal 87, väntetid 35 minuter) funkar det igen, fast inte med routern. *tjurar* Jaja. Jag kommer ju ut iallafall.

Igår dök oranjedåren upp igen förstås, vilket målkalas det blev! Herrejösses, 4-1?!!! Ikväll ska H ut med samma gäng som i tisdags och kolla Sverige-matchen. Jag blir hemma med J, vilket är lika bra eftersom jag är vrålförkyld. Eftersom matchen börjar tidigt får jag ju sällskap i tv-soffan! Sen ska jag ägna mig åt att uppdatera mina banjofingrar och mina 12-strängade fingrar, det var alldeles för länge sen jag övade. Sjunga kan jag kanske inte, men spela går ju bra fast man är förkyld. Deliverance-varning på Hallandsgatan mao... *fniss*

Wednesday, June 11, 2008

Sliten

Det känns att det är dags för semester
- när alla morgnar känns som måndagmorgnar
- när det goda humöret räcker i exakt tre sekunder
- när det enda jag vill ha på mig är linne och kjol - UTAN leggings under


And the list goes on... fy fanken vad jag behöver vara ledig. Tror det känns ännu mera så för att vi hade gäster mellan lördag och söndag - ingen riktig egentid, inte sova i sin egen säng (det är H:s 80-åriga föräldrar vi pratar om, vi lägger INTE dom i våra soffor eller på uppblåsbara madrasser, dom får låna vår säng)...

Och det blev väldigt mycket måndag. Så mycket måndag att det fortfarande känns som måndag fast det nästan är torsdag...

Dagens fniss
Många på ett privat forum jag är med på, dom tjejerna kan vara både elaka och roliga dom :-)
Och jag flinar varje gång jag läser alla kommentarer på föregående inlägg med Harald som oranje-dåre...

Dagens längtan
Semester
Tid för mig själv
Mera pengar

Dagens glädjor
- Min vidriga ischias har släppt!
- Både Holland och Sverige har vunnit sina matcher i gruppspelet. Yay!
- Vi har sålt gamla barnprylar för 1300 pix idag.
- Imorrn ska vi gå ut och äta gratismiddag, bara H och jag, världens bästa Joana ska vara barnvakt - och tack vare försäljningen av barnprylar kan vi betala Joana också :-).
- Jag har fått fina komplimanger för både det ena och det andra den senaste veckan.

Dagens tråk
Vädret

Monday, June 9, 2008

Holland-Italien ikväll

och här hemma springer den här figuren omkring och sjunger obegripliga sånger på holländska. Som sagt, det här är ingen modeblogg. Bwahahahaha.


Fel ölmärke, tycker jag, med tanke på reklamen på de otroligt chica hängselshortsen.

Vi har en holländsk mössa till men den är så ful så den kan jag inte visa här. Den består av ett fult orange gosedjurslejon med ben som hänger ner på sidorna. Suck. The Dutch have no sense of fashion whatsoever....

Själv ska jag lägga mig i ett bad och läsa bok och försöka glömma åsynen av the truly hideous orange creature...

Saturday, June 7, 2008

Klänningar

Det här är ingen modeblogg egentligen, men oj vad jag har shoppat klänningar senaste veckan. I detta väder är det ett väääldigt passande plagg. Ska återkomma med bilder på dem senare, men största fyndet måste nog vara en svart, kortämad klänning med plisserad kjol och en liten rosett på magen - det låter gräsligt, jag vet, men den är superfin! Särskilt fin blev den när jag upptäckte att den inte var fållad alls, så jag klippte av den 5 cm för att få den ultimata längden. :-D


Samtidigt som jag köpte den hittade jag en annan, som jag lämnade kvar i butiken. Tyvärr, för jag ångrade mig som attan. Idag åkte jag in och köpte den, som tur var fanns den kvar = det var meningen att jag skulle ha den. Den är också svart, i lite slinkig jersey, axelbandslös fast med en metallring fram och halterneck-knyt runt halsen. Aaaasläcker.


Och så har jag sen tidigare en sån där billig bomullsklänning från H & M, också med halterneck-knyt, som är mönstrad i vitt, svart och brunt, som jag hade på mig i går, årets hittills varmaste dag, och kände mig superfin i. En annan favvo är en svart lite "skräddad" klänning, en typisk "den lilla svarta", som jag köpte i vintras och har sparat tills nu. Den är perfekt idag, när vi har försenat födelsedagsfirande för Saga, för vår del av släkten. :-)

Fler bilder kommer...

Friday, June 6, 2008

Frukostblogg


Idag är det nationaldagen. Ingen tidning får vi, så H kom med en lysande idé. Nu sitter vi vid köksbordet med varsin bärbar och surfar på nyheter och annat, och jag passar på att blogga lite.
Till frukost blev det hemmagjord latte (med hjärta), tunnbrödmacka med ost och skinka och som extralyx nåt slags otroooligt geggigt wienerbröd med mörk choklad på. Onyttigt som attan, men nån gång får man faktiskt lyxa!!



Igår var vi i Täby och firade mammas 75-årsdag. Vi hade köpt ett set Pilgrim-smycken till henne - från syskonen. Saga och Jacob hade målat en tavla. Vi satt ute i deras trädgård och åt - apropå onyttigheter - olika sorters småkakor, kanelbullar och en fantastisk frukttårta. Barnen rasade omkring i trädgården, körde Jacobs radiostyrda monstertruck, jagade grannkatterna och lekte i den intilliggande klätterställningen. Myyycket mysigt var det. Dessutom tog min pappa en mycket sällsynt bild på oss alla fyra tillsammans - normalt sett är det alltid nån av oss som inte är med - förmodligen för att antingen H eller jag alltid står bakom kameran. Gillar den här bilden eftersom J dessutom håller mig i handen, vilket också är mycket ovanligt. Men gulligt!




Idag känns ischiasen något bättre. Hoppas att det håller i sig. H ska jobba mellan tolv och sex, som konferencier på Mäster Olofsgården under deras nationaldagsfirande. Jag ska ta bilen och sticka och handla lite på Maxi. Barnen får vara hemma, det är roligare för dem att vara ute och leka i parken än att sitta och svettas i bilen och få tokspel på Ica Maxi. Framemot halv fem ska vi dra oss till Gamla Stan och titta på sista timmen av firandet och göra sällskap med H hem.

Wednesday, June 4, 2008

Ibland är det så skönt att vara ensam...

Jag är nästan aldrig ensam hemma. Delar av - eller hela - familjen är hemma 99 % av tiden. Tro mig, det är skitmysigt. Men just idag är jag helt ensam hemma fram till ungefär kvart i nio. Och åååååååh vad skönt det är.

Jag slipper gå omkring och omedvetet gnola på signaturmelodierna till Lazytown, Handy Manny, Små Einsteins, Musse Piggs Klubbhus och Stanley, som brukar merchas fram av TV:n efter middagen... jag slipper höra H:s mobiltelefon ringa, jag slipper höra Sagas mobiltelefon ringa. Min har jag stängt av. Eller mina, kanske jag skulle säga, eftersom jag har tre stycken. Det är knäpptyst. Sååå skönt. Om en stund ska jag sätta på en platta på stereon i vardagsrummet och spela HÖGT. När jag tröttnar kan jag stå mitt i vardagsrummet och spela gitarr och sjunga hur högt jag vill utan att nån säger "Sjung inte mamma" alternativt "Stäng dörren". Eller också kanske jag bara sitter och slösurfar ostört i två timmar, utan avbrott för "Mamma jag har spillt" eller "Mamma byt kanal på tv:n" eller "Fanny kan du komma och kolla på det här", eller "Fanny, du har telefon". Jag tänker högaktningsfullt skita i att svara i telefon när det ringer.

Ikväll är det bara min kväll. Jag bestämmer. Ahhhhh.

Veckans gnäll

Alltså, jag brukar inte gnälla. Men nu tänker jag göra ett totalt gnäll-inlägg, sen ska jag bara göra positiva inlägg resten av veckan, jag lovar.

Ischias, som jag får ibland pga diskproblem i ländryggen, truly sucks. Har haft så jädrans ont ända sen i lördags att jag knappt kan sova på nätterna trots starka värktabletter. För er som inte vet känns ischias ungefär som att någon tar tag i den långa nerven som går från ländryggen ner i foten och drar i den från bägge håll så den blir för kort, och samtidigt hugger lite här och där med en kniv. Jätteskönt. Not. Det blir svårt att böja benet, så jag går som en gammal kärring och måste åka hiss ner istället för att ta trappan där det inte finns rulltrappa. Inga snygga dojjor kan man ha heller. Platta foträta blir det. So booring.

Folkträngsel i värmen tillsammans med ischias är en truly lousy combination för övrigt. särskilt när folk är sura, knuffas för att man råkar gå lite sakta och fräser åt en för att ens son råkar trampa dem på foten på t-banan, för att de inte orkar dra in fötterna ordentligt.

Humorbefriade människor som man försöker skoja till det med utan att lyckas är ytterligare ett irritationsmoment. Jag försöker verkligen att inte låta det märkas att jag har ont, utan skrattar och skämtar så ofta jag kan, det är bra för både kropp och själ. Men vissa fattar ju inte utan stirrar bara oförstående.

Monday, June 2, 2008

Catfight på tunnelbanan

F-e-r-u-k-t-a-n-s-v-ä-r-t obehaglig start på dagen idag - mellan Gamla Stan och T-Centralen började plötsligt två kvinnor i t-banevagnen slåss och skrika och klösa! Helt sjukt. Den ena flyttade sig och satte sig bredvid mig - jag fattade aldrig hur det började, men hon satt och muttrade om att "bara börja sparka på mig så där"... Den andra kvinnan såg först helt normal ut, och såg ut att le lite generat... men plötsligt kom hon farande som en furie och gav sig på kvinnan bredvid mig IGEN, och nu var det riktigt slagsmål. Två-tre vuxna karlar i vagnen fick sära på dem. Vid T-centralen gick hon som kom farande mot den andra av, som tur var. Den andra satt kvar bredvid mig och var uppenbart skakad. Jag hade egentligen velat säga nåt till henne, fråga om hon var ok, men jag fick konstiga vibbar, vet inte vem av dom det egentligen var som började, bägge kändes lite halvspattiga, och jag ville inte riskera att åka på en propp, jag med...
Visst, fegt, jag erkänner, men som sagt, jag fick konstiga vibbar.

Nu hoppas jag att resten av dagen blir mindre dramatisk.