Wednesday, September 5, 2007

Blääk

Det är förmodligen halsfluss, proverna var lite osäkra, men vi valde att gå på doktorns rekommendation och köra en penicillinkur. Som tur var tog vi bilen fast närakuten bara ligger 2 kvarter bort, det var Jacob som ville det, och det visade sig smart eftersom jourapoteket ligger vid centralen (det på söder hade hunnit stänga).

Men varför i hela fankelund kan ingen tillverka penicillin som inte smakar bläääk. Vi har haft en fajt på över en timme sen vi kom hem med Jacob och penicillinet. Han fick i sig 1 ml av 2, sen kräktes han. Suck. Vi blandade det i glass, men smaken tar över och smakar så himla äckligt, stackars liten, han satt bara och grät och hade panik. Till slut tror vi att vi lyckades få i honom tillräckligt, mutade med en Spindelmannenglass (isglass) efteråt. Nu är klockan tjugo över tolv och J har fått lov att se färdigt ett avsnitt av Noddy, så han lugnar sig lite, sen blir det sängen.

Gahh. Ser INTE fram emot de följande 10 dagarna, när man ska försöka få ihonom eländesäckelbläääkpenicillinet två gånger om dagen. Jag ska dessutom vara ensam med barnen i helgen....Tips mottages tacksamt. Ringde sjukvårdsupplysningen, sköterskan jag pratade med där sa att jag kunde blanda ut det med vadsomhelt, men berättade också om sitt barnbarn som totalvägrat allt som innehöll penicillin, så en dubbelsidig öroninflammation hade fått läka ut av sig själv. Vågar inte chansa med den här höga febern. Vi måste dessutom försöka ta tempen OCH ge Alvedon innan han somnar inatt. Inget skoj.

3 comments:

Anonymous said...

jag håller med om den äckliga smaken, är övertygad om att den bara gör det hela värre, urrrkk! Vissa penicillinsorter finns i smååå tabletter också, om J klarar av att svälja dem. Jag hade samma problem med mina barn, men tabletterna funkade bra. Annars finns det "godisspray". Det är ju inte så himla bra iofs, men det tar bort smaken av den äckliga medicinen (först medicin och sedan ett sprut med sprayen).

Pihlina said...

Stackars liten!
När Samuel hade halsfluss i början av sommaren fick han penicillin som vi petade ner i halvtabletter i en risifrutti. Han är ju lite yngre än J, men S märkte inte ens att han fick in den där tabletten för han liksom bara slevar in risifruttin utan att tugga. Kanske har J något han gillar också som han slevar in utan att fundera? Man får ju dock INTE lägga pillret i och låta det ligga, för då ger det smak. *urk*

Fanny said...

Peterlina: tack för tipset. har pratat med närakuten och bestämt mig för att avvakta med penicillinet och se om febern stannar nere ändå...